עבור לתוכן

מיתוס הבנצ'מרקים !

Featured Replies

פורסם

לאחרונה, (ובעצם כבר הרבה שנים) חשבתי על אותם אנשים אשר בוחרים את המעבד שלהם לאחר בדיקת בנצ'מרקים שונים. לפי עניות דעתי בנצ'מרקים הם חשובים מאוד, אבל...

לקנות מעבד / לבחור מעבד ע"פ מבחני בנצ'מרקים זה טעות ! - וכאן אני צריך את דעתכם המקצועית...

דוגמה:

בעקבות אחד הדיונים בפורום הזה ( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=315728.0 ), מעבר לחוסר הכבוד לפתוח אותו, אחרי שהבן אדם קיבל מעל ומעבר ליועץ מקצועי - שלא היה מקבל בשום מקום ובשום חנות מחשבים, חשבתי עוד פעם על המעבדים...

כמה אנשים שעובדים עם פוטושופ, וכל תוכנה אחרת אשר ע"פ הבנצ'מרקים מקבלים את מבחני הביצועים הטובים ביותר, באמת יעבדו עם קבצים גדולים בהם באמת אפשר להרגיש את תועלת המעבד ?

רוב האנשים עובדים עם קבצים די קטנים בסופו של דבר, ולמעשה לא ירגישו הבדל עם הפעולה נעשתה ב 0.001 שניות או ב 0.002 שניות , למרות שע"פ הבנצ'מרקים זהו הבדל של 100% !!!

באופן אישי אני עובד עם AM2 3800 DC , וגם בפוטושופ, בכל עובד מאוד מהר (אבל שוב, אני לא איש גרפיקה)

ולאנשי מקצוע...

בעקבות הבדיקה האחרונה שעשיתי היום, מחיר AM2 4000 DC הוא 250 ש"ח + מע"מ (+-) . ולמעבד המומלץ ע"י המומחים בפורומים - Q6600 - הוא 1150 ש"ח + מע"מ.

נו... איפה הבנצ'מרקים עם הבדלי מחיר של 360% !!!!

האם לא עדיף לאותם משתמשים(מקצוענים מינוס) לשכוח מהמרוץ המטורף של ביצועי הבנצ'מרקים, ולקנות דיסק SCSI למשל ? ובעקבות כך לקבל ערך פי כמה יותר גדול וכמובן מהירות ?

פורסם

היום יש הרבה משחקים שדורשים ATHLON 4600X2. יש אפילו משחקים שדורשים יותר מזה.

בגלל זה אנשים ממליצים פה על מעבדים חזקים יותר.

ברור של- 4000X2 יש יחס עלות/ביצועים טוב יותר מלמעבד מרובע ליבות (למרות של- Q6600 יש יחס מצויין).

חוץ מזה מעבד יקר יותר יחזיק יותר זמן. אתה יכול כל כמה שנים לקנות מעבד חדש ב 300 שקל או פעם אחת לקנות מעבד ב 1500 שקל ולהישאר איתו עד שיתפגר.

היום העלות של דיסק SCSI גבוהה מאוד ויש כאלה שצריכים HDD גדולים של 320G ויותר, לי יש 160G ואני כל הזמן מוחק בשביל לפנות מקום :screwy: אפילו אבא שלי חושב שצריך לקנות עוד דיסק קשיח :lol:

פורסם

הכל תלוי בשימושים. אם היה מדובר בעריכת דו מימד בלבד, התמונה היתה שונה, אבל לא בהרבה. (E6750 + מערך RAID). כשהסברתי לפותח הדיון שהזכרת איפה הוא יפיק תועלת מה Q6600, הוא לא אמר משהו כמו "אבל העבודה שלי עם AE ופרמייר תהיה מועטה יחסית". הוא אפילו שקל לקנות כרטיס מסך Quadro! אז אני "הרשיתי לעצמי" להבין שהשימושים שלו באותן תוכנות, שבאמת מנצלות מעבד מרובע ליבה, רלוונטיים מאוד.

לאנשים שמשתמשים בפוטושופ בלבד, גם בקבצים גדולים, אנחנו לא ממליצים על Q6600 באופן עיוור וגורף. בדיון שהבאת לדוגמא, לא רק שהבחור משתמש בתוכנות שמנצלות היטב מעבד מרובע ליבה, אלא גם שמההיכרות שלי עם השלבים לימודי תקשורת חזותית, הוא לא סגור עד הסוף לגבי היקף העבודה העתידי שלו עם תוכנות רלוונטיות נוספות כמו מאיה.

דיסק סופר-מהיר לא יעזור בכלל ב preview של עריכת וידאו או בעבודה ב viewports וברנדורים של תלת מימד, אבל Q6600 נותן ביצועים טובים בהרבה יותר מכל מעבד כפול ליבה בהיבטים האלה. אז אם המעבד הזה נכנס בתקציב, יש סיבה טובה מאוד להמליץ עליו - השיפור בביצועים שהוא ייתן יבוא לידי ביטוי ויורגש בלא פחות מקרים יחסית לשיפור של דיסק מהיר מאוד, כשבנוסף יש את הסיכוי שבעתיד, השימושים במרובע ליבה יקחו חלק נכבד הרבה יותר בעבודות של פותח הדיון הנ"ל.

ואיך בכלל אתה יכול לצמצם את העניין מבחינת עבודה בתוכנות גרפיות להבדל של אלפית שנייה בלבד? אתה עושה את הטעות של להסתכל על ההבדלים באופן נקודתי לפעולה אחת. אם תפתח קובץ של 300MB בפוטושופ, ותתחיל להריץ עליו סדרה של פילטרים כבדים אבל נפוצים, או שתבדוק את כמות הזמן שאתה משקיע בעבודה שוטפת בתוכנה, אתה תראה איך ההבדל מסתכם להיות משמעותי מאוד בין מעבד כמו ה 3800 לבין מעבד כמו E6750.

דרך אגב, מה שאמרת כאן:

כמה אנשים שעובדים עם פוטושופ, וכל תוכנה אחרת אשר ע"פ הבנצ'מרקים מקבלים את מבחני הביצועים הטובים ביותר, באמת יעבדו עם קבצים גדולים בהם באמת אפשר להרגיש את תועלת המעבד ?

רוב האנשים עובדים עם קבצים די קטנים בסופו של דבר, ולמעשה לא ירגישו הבדל עם הפעולה נעשתה ב 0.001 שניות או ב 0.002 שניות

מאוד מכעיס אותי. לפי מה שאתה אומר, אם מישהו מבקש מחשב לפוטושופ שלא לשימוש מקצועי מאוד, כולנו צריכים להגיד "אהה.. גם ככה כנראה אתה לא תפתח קבצים ממש ממש גדולים, אז למה לך להשקיע בחומרה חזקה שכזו כי אתה לא תגיע למצב שתרגיש בהבדל.."

בולשיט. לחוסר מקצועיות שכזה אין מקום כאן בפורום.

אם מישהו מבקש מחשב לצרכי עריכה גרפית ופוטושופ, גם חצי חובבנית, על כל מי שמציע מפרט להניח מיד שמדובר ב"איש גרפיקה" הולך להיות שימוש בקבצים של מאות מגה (שדרך אגב, אין ספק שזה המקרה של פותח הדיון, שהוא סטודנט לתקשורת חזותית). ללכת לפי ההנחה שלך יהיה לא מקצועי בעליל, ומתאים לחאפר בחנות מחשבים שכונתית.

אבל מעבר לכך, והכי חשוב: שים לב שאותו הטיעון שלך לגבי בנצ'ים חל גם על עניין הדיסקים הקשיחים באותה מידה, ודיסקים של 10000RPM הרבה פחות משתלמים. שם אתה תשלם לכוננים באותו נפח הרבה יותר מ 360%, ותקבל הבדל בביצועים של.. כמה?

שים לב שהבדל באמת יבוא לידי ביטוי רק אם דיסק SCSI ישמש בתור דיסק העבודה העיקרי, שגם צריך להיות בנפח גדול מאוד. אבל SCSI + נפח גדול = 4000 ש"ח רק עבור דיסק קשיח. מאוד מאוד (מאוד!!) לא משתלם.

פורסם
  • מחבר

יש כמה עובדות שאי אפשר להתעלם מהם. הראשונה היא שרוב הלקוחות קונים מחשב לצרכים "כלליים" גם אם הם חושבים אחרת, בפועל רוב הזמן בשימוש במחשב, הם לא מנצלים גם 10% מהמעבד שלהם - ואליהם אני מדבר. אם כל הכבוד לאנשי מקצוע של ממש, אבל יש הרבה מהם שעדיין עובדים עם קבצים קטנים יחסית. אבל הבנצ'מרק אומר להם... אתה צריך לקנות מעבד יקר ! הם לא תמיד מבינים איזו רכיבים הם צריכים ולכן מוכנים להוציא הרבה כסף עבור המעבד.

האם לא עדיף אפילו כל שנה לקנות מעבד חדש, אבל את אותו המעבד אשר מהווה יחס הטוב ביותר בין ביצועים למחיר ?

קל וחומר לגיימרים (אפילו הכבדים מינוס)

שוב...לאותם ה"רוב" דיסק קשיח מהיר יותר ישפר את הביצועים של המחשב באופן כללי (לא רק לגרפיקה). דיסק SCSI של 36GB 10000RPM עולה היום 650 ש"ח כול מע"מ. רוצה שתים ? - בבקשה. בקר לדיסקים ?! - יש זולים ויש יקרים יותר.

בכל מקרה, דעתי האישית היא שבפועל כל הבנצ'מרקים למרות אמינותם, "מנותקים" מכ 90% רוכשי המחשבים, שלהם תמיד עדיף לקנות מעבד בעל יחס/עלות הטוב ביותר. כנ"ל - מאיץ גרפי !

לאותם יחידי סגולה האחרים, באמת רצוי לקנות את "כלי העבודה" החזק והטוב.

עוד עובדה מאכזבת - אותם 90% ככלל לא מודעים לצורך לקנות חומרה איכותית כמו בראש ובראשונה - ספק הכח. הם חושבים ש"יש להם תקציב"

בעייה נוספת של הבנצ'מרקים היא שהם לא אומרים שום דבר על אמינות הרכיבים לאורך זמן (למשל במשך 3 שנים של עבודה).

לסיכום:

יש בדיחה על ילד ששאל את אבא שלו על ההבדל בין טיאוריה לפרקטיקה... ;)

פורסם

אני לא מסכים בכלל להנחות האלה שלך.

שרוב הלקוחות קונים מחשב לצרכים "כלליים" גם אם הם חושבים אחרת, בפועל רוב הזמן בשימוש במחשב, הם לא מנצלים גם 10% מהמעבד שלהם - ואליהם אני מדבר.

גם אם מישהו כזה מבקש מפרט לעבודה גרפית ופוטושופ, מבחינתי זה לא "שימוש כללי גם אם הוא חושב אחרת". מה זה השטויות האלה? זו חוצפה וחוסר מקצועיות לצאת מנק' הנחה כזו. אתה חושב שבנאדם שמבקש מחשב ייעודי לפוטושופ, לא יודע שהיקף העבודה שלו (חובבני ככל שיהיה) ידרוש מהמחשב *קצת* יותר ממחשב לשימושים כלליים?

אם מישהו מבקש מחשב לפוטושופ, אז זה עד הסוף מחשב לפוטושופ, שכולל אוסף רכיבי חומרה שמהווים את המקסימום שנכנס בתקציב ומסוגל לתת את מירב הביצועים ולספק את כל הצרכים (נפח דיסק הוא אחד מהם).

נראה לך הגיוני לומר למישהו שמבקש מחשב ייעודי לפוטושופ "אתה גם ככה בקושי תנצל 10% מעוצמת המעבד, ואתה גם ככה תשתמש בקבצים קטנים.."? (שדרך אגב אלו שטויות. גם בשימוש חובבני בפוטושופ מגיעים לקבצים של מאות מגה ומנצלים את כל כוחו של המעבד).

זה כמו לומר למישהו שמבקש מחשב לגיימינג בתקציב שמאפשר לו לקנות את ה 8800GT: "עזוב אותך, קח כרטיס מסך ב 1000 ש"ח ותשדרג כל פעם. אתה גם ככה לא תבחין בהבדל בין 40FPS לבין 60FPS, וה 1950PRO ידוע כמשתלם ביחס למחיר שלו".

וכמו שאמרתי קודם, דיסק קשיח SCSI לא משתלם יחסית לדיסק רגיל באופן דומה לכך שה E6750 לא משתלם יחסית ל AMD 4600 מבחינת מחיר/ביצועים. אם כבר, 2 דיסקים ב RAID 0 משתלמים הרבה יותר.

הרי הטיעון שלך עובד נגדך בדיוק באותו כיוון - הבנצ'מארק אומר לך "צריך לקנות דיסק קשיח יקר!!".

ולגבי ההבדל בין תאוריה לפרקטיקה - בוא אני אספר לך על פרקטיקה - יש לי נסיון של 10 שנים בפוטושופ. 5 מהן נסיון מקצועי נטו. אני יודע טוב מאוד על ההבדלים בין מעבד חד ליבה, כפול ליבה, דיסקים של 10K RPM, זכרון של 4GB ומערך RAID 0 (שדרך אגב משתלם הרבה יותר מ SCSI). אז אל תמכור לי שטויות על פרקטיקה.

פורסם
  • מחבר

תמיד יש שתי צדדים. אתה מומחה לעיצוב וגרפיקה, ואין לי שום ספק בידע וכישורים שלך. אני לדוגמה בנוסף לתחום המחשבים עוסק בצורה מקצועית בגידול דוברמנים. אני מזהה בהם כל פרט ואפילו את הפגם הכי קטן, ובשבילי זה לא בסדר, למרות שלחובב אחר זה יהיה הכלב המושלם.

אתה איש מקצוע ! ומכאן היחס והכבוד לדברך, למעבדים וכל יתר הרכיבים למחשב יעודי !

למרבה הארוניה הפרקטיקה שלי שונה,(וזה ליגיטימי) אחרי 8 שנות מכירת מחשבים, ב 3 חנויות שונות ברשת אחת, לצערי הרב רק בודדים הגיעו וביקשו מחשב יעודי לפוטושופ ואפילו הם! - היו עם תקציב די מוגבל (למה ? - ככה!). מעולם אף אחד לא רכש מאיץ גרפי העולה יותר מ 1500 ש"ח (למה? - ככה!). ואני מאמין שללקוח בסופו של דבר (שוב.. לא לאנשי מקצוע ברמה גבוה) חשוב מאוד הערך של "כל" העיסקה כולל מבט ל 3 שנים קדימה בממוצע. (כי לצערי גם במדינת ישראל עדיין יש מקצוענים...בלי תקציב :hi:)

זה לא חוכמה גדולה להגיד לאדם או איש מקצוע מה הוא צריך אם יש לו את הכסף !

במרבית המקרים נדרשתי להרכיב מפרט עם תקציב הרבה יותר נמוך מהתקציב הרצוי לאותה מטרה- ופה צריך לחשוב מה קודם למה. ולגבי דיסקים SCSI - זאת היתה שאלה די מדומה (בשביל הספורט) והפתרון שלך הרבה יותר יעיל ונגיש בפועל :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים