עבור לתוכן

עובד כרגע עם בזק בינלאומי וחייגן, האם כדאי לעבור לחיבור ללא חייגן?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

שאלה לי אל המומחים בפורום לאחר ויכוח שהיה לי בנושא עם חבר.

אני מחובר לבזק בינלאומי ועובד כרגע עם חייגן (דרך הוט, חיבור 1.5 ללא ראוטר, ז"א המחשב הנייח מחובר דיירקט למודם). חבר שלי טוען שהחייגן רק מאיט את קצב התעבורה שלי היות והתקשורת שלי עוברת דרך עוד רכיב. האם הוא צודק? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

ד"א אני לא מחובר לאף תכנית גיימרים או משהו דומה. אם מישהו יודע מה טווח ה- IP של התכנית הזאת אני אשמח לדעת והאם היא באמת מועילה לגלישה ולמהירות.

תודה ויום מצויין לכולם.

פורסם

חייגן לא מאיט קצב ולא גורם למידע שלך לעבור עוד רכיב, אם אתה משווה לעבודה עם נתב אז ההפך הוא הנכון.

חייגן מה שהוא עושה זה ליצירת תקשורת על הספק ע"פ הפרוטוקול של התשתית שלך. ברגע הוא ביצע את זה ויש חיבור החייגן לא פועל על מידע.

בנתב לעומת זאת המידע שלך כן עובר "שינוי" כי הוא יוצא מהרשת הפרטית שלך אל רשת האינטרנט. אבל גם זה לא גורם באמת לאיטיות (אלא במקרים חריגים).

אם הוא משווה למה שנקרא "חיבור ללא חייגן" זאת פשוט דרך אחרת לקיים את הקשר, המחשב לא עושה יותר פחות עבודה בגלל זה, רק תהליך החיוג עצמו בהתחלה מתבטל.

לגבי חבילת גיימרים, אתה תצטרך לחכות לתגובות של מישהו שמשתמש בהן.

פורסם

היתרון המשמעותי בחיבור MPLS (ללא חייגן) הוא שזה מדלג על המון תקלות רוחביות של הספק או החייגן. אני מחוברת בחיבור כזה כבר כמה שנים, ואני יכולה לספור על יד אחת את כמות התקלות שחוויתי כתוצאה מכך (במשך כל השנים הללו ביחד). קצב התעבורה לא אמור להיות מושפע מחיבור עם או ללא חייגן.

פורסם

ה-IP בחיבור ללא חייגן הוא כמעט קבוע. יש כאלה שזה טוב להם, יש כאלה שזה רע להם.

פורסם

פשוט יש לך LASE ארוך מאוד...

בחיבור ללא חייגן המרכזיה של הכבלים (הדוקסיס) מקשרת אותך לבד ע"פ כתובת MAC לספקית (במקום שתחייג "לבד").

פורסם
  • מחבר

ומה זה אומר ה- LASE הזה?

האם עדיף לעבור לחיבור ללא חייגן?

פורסם

מה זאת אומרת ה LEAS?

זאת אומרת שיש לך IP קבוע למשך זמן רב מאוד בניגוד ל חייגן שבו אתה יכול להחליף IP בכל התחברות מחדש , כלומר בשניות

האם עדיף?

זה כבר שיקול שלך

בחיבור ללא חייגן יש פחות תקלות וזה יותר PLUG AND PLAY , יותר קל לתפעול

וגם יש את העניין של IP קבוע , יש כאלה שלא רוצים את זה , יש כאלה שכן , תלוי מה אתה רוצה

עכשיו מה שאני שמעתי ואני לא בטוח שזה נכון בכלל זה שבחיבור ללא חייגן אתה "תקוע" על שרת אחד בין אם הוא פנויי ובין אם הוא עמוס וחיבור עם חייגן אתה כל חיבור עובר לשרת הכי פחות עמוס , עכשיו אני לא ממש מאמין לקטע הראשון שאתה תקוע כביכול על השרת , ככה אני חושב לפחות כי זה הכל עניין של תעדוף , מניסיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים