עבור לתוכן

תאימות נתב לינקסיס WRT54 לכבלים + בקשה להמלצה

Featured Replies

פורסם

בימים אלה עובר להוט (10 מגה) עקב פיגור יתר של בזק (מהפח אל הפחת) ומנסה להבין איזה ראוטר אלחוטי כדאי לקחת ו\או איזה קונפיגורציה לעבוד ע"מ שלא להשתמש בחייגן ולשתף את החיבור. יש פה שתי בעיות: א) גם אם "לכאורה" צריכה להיות תאימות בין המודם לראוטר, זה לא תמיד עובד ב) אם זה כן עובד, האם הראוטר יציב

לכן, אני מבקש עזרה מבעלי ניסיון.

א) האם תהיה בכלל אפשרות להשתמש בלינקסיס WRT54G שלי (מריץ DD-WRT) עם מודם הכבלים. זוכר שניסיתי אצל חבר לפני כמה חודשים וזה לא עבד (גם אחרי שלכאורה הוקצה לנו אייפי סטטי)

ב) אם לא אפשרי, ראיתי שאומרים בפורום של- BR6204WG של Edimax יש מעט בעיות תאימות, אבל ג'יזס - הוא נראה כ"כ מעפן שאני מניח שהוא מתרסק אם נושפים עליו.

אשמח לתגובות או לפוינטרים לת'רדים עדכניים בנושא (עברתי, חיפשתי; לא מצאתי משהו).

פורסם

אני בכבלים ו012 עם הראוטר הנ"ל ומשתמש בשיטת MPLS ללא חייגן

עם חייגן אפשר רק בשיטת PPPEP ויש בעיות של ניתוקים

לי אין בעיות מיוחדות

בטלפון אפשר עם כל השיטות למיטב ידיעתי

פורסם

כתומך טכני בנטויז'ן עליי לומר לך מס' דברים נורא חשובים:

א.לא לעבור לכבלים

ב.ואם כן, בשום פנים ואופן אל תסכים לקבל מודם terayon.

ג.בראוטר שלך חיבור של PPTP עם כתובת IP סטטית מהכבלים שמתחילה בטווה של 172.27-172.30 יעבוד מצויין (הIP חינמי

אין צורך בלשבור תראש כדי לקבל אותו) ורק לוודא שהISP שלך תומכת בPPTP כי הרבה תומכים רק ב L2TP כמו ברק 013 עד לא מזמן.

אדימקס?

לכאורה ראוטר פשוט.....מאידך הMIMO למשל פשוט מצויין מבחינת איכות קליטה..

על לינקסיס יש לי רק דברים טובים לאמר סה"כ חברת בת של cicso האגדית.

אז תזכור, PPTP עם IP סטטי מהכבלים שנקרא OAB ובתנאי שהISP תומכת בפרוטוקול זה יעשה את העבודה.

או למצוא קושחה שתעבוד לך עם L2TP.

אגב, חיבור ללא חייגן MPLS כמו שמצאת לנכון לציין עובד כמו קסם גם בראוטר כאשר תגדיר אותו בצורה דינאמית.

PPTP יחסית יציב...מניסיון של לקוחות נטויז'ן :)

לשיקולך, אין יותר מידיי אופציות :)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם :xyxthumbs: דיברתי עם הספק וביקשתי לעבוד ללא חייגן. מקווה שיעבוד חלק.

xvirus, אני כרגע לא מתנתק מ- ADSL אלא אריץ במקביל עד שאראה אם הכבלים בכלל עובד סביר (יש לי 5 מגה ב- DSL, כנראה שאוריד ל- 2.5). אני מפוכח - הכבלים זה דרעק לא פחות מבזק. הסיבה הגדולה למעבר זה שאין 8 מגה DSL באיזור שלי, כי אני גר באיזור ממש מרוחק (מרכז תל אביב ::)). הטריגר למעבר היה גם שירות זוועתי של בזק (התקלקל לי המודם, הטרחתי את עצמי לבזקסטור כדי לקבל מודם דפוק אחר שמתנתק לי פעם ביום. אמרתי להם לשלוח לי טכנאי עם מודם כי אין לי כוונה לבוא שוב והם לא רצו).

אה, ולגבי terayon. אני כתבתי את רוב הקוד של ה- voice over cable שלהם (ה- TA-102) :) בזמני (2002-2004) היה לנו מוצר ממש ממש טוב שהעיף רבים וטובים. היום הקוד מטופל על ידי הודים. המודמים של טריון היום הם לדעתי בכלל מודמי מדבקה. עצוב.

פורסם

אנשים שאני מכיר שעבדו בתמיכה של הוט גם אומרים שהמודמים של טריון זה פשוט כשלון אחד גדול!

פורסם

מה זאת אומרת המודמים של TERAYON הם גרועים??

לי אישית ככל הנראה אין שום בעיה איתם לפחות לא בשנה האחרונה

לפני זה היה לי מודם תקול אבל הוא הוחלף במהרה

איזה מודמים אתם ממליצים?

פורסם

מוטורולה. לא נתקלתי בבעיות.

פורסם

הSB החדשים (51XX) ממש טובים.

הTERAYON יכולים להיות בעייתיים בנוגע לרשתות ולנתבים.

פורסם
  • מחבר

סיכום ראשוני של החוויה.

עובד עם כבלים ובזק בינלאומי כספק, 10 מגה, מוטורולה SB4200. עם ההתחברות, צריך לדבר עם הספק ולבקש לשלוח קבצים להוט ע"מ לעבוד ללא חייגן (התהליך לוקח שלושה ימים אבל אפשר לזרז - מדברים עם בזק ואומרים לשלוח. דוגמים אותם מדי כמה שעות. ברגע שהקבצים נשלחים להוט מרימים להוט טלפון וזה נעשה במקום). חיברתי את ה- WRT54 וקינפגתי אותו לקבל אייפי דרך DHCP. ברגע שזה נעשה, הכל עובד כרגיל.

בינתיים מרוצה מההתקנה ומהשירות (מניח שאתעצבן עליהם באיזשהו שלב, אבל כרגע מצוין). המהירות עצמה מעולה, קבוע על 1.2 מגה בייט מג'יגה ניוז, אפלאוד של 125 קילו בייט. רק חבל שזה יוצא 500 ש"ח לחודש (כולל ג'יגה ניוז).

פורסם

בינתיים מרוצה מההתקנה ומהשירות (מניח שאתעצבן עליהם באיזשהו שלב, אבל כרגע מצוין). המהירות עצמה מעולה, קבוע על 1.2 מגה בייט מג'יגה ניוז, אפלאוד של 125 קילו בייט. רק חבל שזה יוצא 500 ש"ח לחודש (כולל ג'יגה ניוז).

עזוב, 500 ש"ח זה כלום. טיפול פסיכיאטרי בתסמונת ההורדה הכפייתית היה עולה לך הרבה יותר.

;)

מזל טוב על החיבור המוצלח.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

;D אבחון מעניין אבל אני לא לוקה במחלה. אני פשוט צריך חיבור מהיר לכל מיני משרדים שאני מייעץ בהם. ג'יגה ניוז זה בשביל הפעמים (הספורות, יש לומר) שאני רוצה משהו... וכשאני רוצה משהו, אני רוצה אותו עכשיו.

פורסם

וואו 10 מגה :o

שלא לדבר על האפלואד ;D

תהנה.

אני ממליץ להתקין את קושחת dd-wrt בנתב לביצועים ויכולות טובים יותר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים