עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מבקש לקבל הסבר על מוסג "פעימת שעון" ו - "פריים" (רצוי בעברית)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

Nemesis - ! אם אתה באמת יודע... אז מדוע אחרי כל כך הרבה הודעות,עדיין אין תשובה ברורה ?!

אתה יודע זה כמו בפורומים של רוסייה (להבדיל ;)) - אם אתה שואל שם שאלה, תוך כמה שעות תקבל "ים" תגובות... "אתה דפוק, אתה לא יודע, מי אתה בכלל..." וכך עוד כמה עשרות

אבל תשובה לשאלה... ממש לא !

פורסם

מכיוון שכדי לתת תשובה מדוייקת וטובה, צריך ללכת ולחפור שוב את כל השרטוטים של המעבדים, להוציא את המפרטים המדוייקים של כל התת-מרכיבים של המעבד וללמוד את היכולות שלהם, ולהתחיל לחשב את המשמעות של הנתונים מבחינת קצב עיבוד נתונים לכל סוג פעולה, ומה המשמעות הכוללת לכל סוג של אפליקציה בהתחשב בסוג הפקודות הנפוצות שהיא מריצה.

לאחר מכן, כדי להסביר את המסקנות, ושהתשובה תהיה ברורה צריך להסביר את צורת פעולת המעבד לעומק, ועוד עשרות מושגים טכניים אשר קשורים לנושא.

סתם לדוגמא:

ALU, FPU, Load, Store, Fetch Cycle, Decode, Micro-Ops, Macro Ops, Instruction Cache, Associative cache, Data Cache, Trace Cache, Branch Predictors, Branch hit, Branch miss... ועוד עשרות אחרים.

לרכז, לתמצת ולהסביר בצורה מסודרת את כל המידע הזה יקח בערך שבוע, ו-15 עמודים לפחות. זה כמובן יהיה תקף רק לסוג אחד של מעבדי פנטיום 4 ו-Athlon XP. יש שלושה סוגים של פנטיום 4, ועוד שלושה סוגים של Athlon XP וכולם עברו שינויים כאלה ואחרים.

לכן אני חושב שיותר הוגן לתת תשובה פשטנית (אשר רוב האנשים לא באמת מעניין אותם יותר מזה).

התשובה הפשטנית היא שה-Athlon XP מסוגל לבצע יותר פעולות פשוטות במחזור אחד של שעון (הרץ אחד) מאשר Pentium 4 (כמובן, לא תקף לכל הפקודות), וגם לבצע פעולות יותר מורכבות בפחות מחזורי שעון מאשר פנטיום 4.

מעבר לכך, גורם נוסף מכריע הוא אורך ה-Pipeline (נקרא לו צינור העיבוד) שגדול משמעותית בפנטיום 4 למיניהם מאשר ב-Athlon XP, אשר גורם לכך שכל טעות בניחוש של המעבד איזה רצף של פקודות צריך לבצע - גורם לזריקה לפח של הרבה חישובים שבוצעו בפנטיום 4 יחסית לפחות חישובים ב- Athlon XP. את כל החישובים האלה צריך לבצע מחדש כמובן.

מעבר לתשובה הפשטנית הזאת, אם אתה רוצה לנבור יותר עמוק בארכיטקטורות של המעבדים, אתה מוזמן ללמוד כיצד פועל המעבד, מאיזה יחידות לוגיות הוא מורכב, ולחזור לכאן עם שאלות הרבה יותר ספציפיות לגבי נושא כזה או אחר. אז אני אוכל לענות על השאלות (במידה ואני יודע את התשובה).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה Nemesis !

אז... האם "מחזור שעון" = 1MHz ???!!!

פורסם

תודה רבה Nemesis !

מחזור שעון מוגדר כ - T=1/F כאשר F זוהי התדירות או במקרה זה מה שאתה קורא לו MHZ.

פורסם

תודה רבה Nemesis !

מחזור שעון אחד שווה 1Hz.

1MHz = 1,000,000Hz

פורסם
  • מחבר

אם נכון לומר ש מעבד מדגם Pentium 4 3GHz עושה 3,000,000,000 מחזורי שעון בשניה ?

מחזור שעון כל כמה זמן ?

פורסם

אכן, 3 מיליארד פעימות בשנייה...

פורסם

מחזור שעון כל כמה זמן ?

שליש ננו שניה אני חושב שזה 333 פיקו שניה אם אני לא טועה בשמות.

10- ^ 10 * 3.33 שניות

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם ! באמת הסברים מצויינים ! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.