עבור לתוכן

תואר ראשון מתמטיקה VS מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ושבבבבת שלום :)

יש לי התלבטות , אני סטודנט טרי של האוניברסיטה הפתוחה , ואני מתלבט בין תואר ראשון במדעי המחשב

לעומת תואר ראשון במדעי במתמטיקה

הרקע שלי במתמטיקה :

עשיתי שנה שעברה קורס מכינה ל 4 יחידות תיכוניות

והשנה עשיתי קורס באו"פ אשנב למתמטיקה שהוא מעין הכנה למתמטיקה האקדמאית על קצה המזלג

הרקע שלי במדעי המחשב :

עשיתי השנה קורס מבוא למדעי המחשב ושפת ג'אווה

אמנם רק מבוא אבל נגענו בנושאים כמו תיכנות מובנה עצמים , סינקטס בסיסי , שיטות חיפוש מיון , יעילות וסיבוכיות ,

וכמובן כל מיני אלגוריתם .

ולמדתי עצמאית קצת C

ואני מתלבט לאיזה כיוון ללכת ???

למען האמת יותר בא לי ללמוד מתמטיקה ,

אבל השאלה מה אני אעשה עם זה אחר כך :s05:

אבל קורץ לי קצת ההילה של עולם הייטק ,

משכורות משובחות עוד ממש בהתחלה , אוטו צמוד ושלל הטבות (אחי הבוגר הייטקיסט )

אשמח לשמוע דעתכם .

פורסם

דבר ראשון תלך למקצוע שאתה אוהב...לא הולכים למקצוע רק בגלל כסף ואוטו צמוד.

דברי שני אני לא יודע כל כך מה יש לעשות עם תואר במתמטיקה...אולי בהוראה או מחקר ?

מדעי המחשב זה תיכנות נטו ויעזור לך כמובן להיות עובד בהייטק.

פורסם

רק כדי לסבר לך ת'אוזן... "היי-טק", או מתכנתים - הם השואבי מים והחוטבי עצים (חלקם חוטבי מים ושואבי עצים) של השוק

אם הנושא מעניין אותך, אני מתכוון אלגוריתמיקה וסביבות מחקר AI או כל מיני מחקרים רבים נוספים בתחום, ז"א אם ה"מדע" עצמו מאחורי מדעי המחשב מעניין אותך אני חושב שעדיף לך ללמוד מתמטיקה. כל החוקרים שפגשתי (אישית) התחילו במתמטיקה אבל זה בהחלט לא מחייב

אם אתה בכל זאת מעוניין בתעשייה אז כמובן שמדעי המחשב. לפי דעתי העסק הולך ודועך ואולי עוד כמה שנים יקחו לך ת'מזאדה 3, לא כי יתנו לך 3.5 במקום אלא כי יש עוד מספר כ"כ גדול של אנשים שרוצים כמוך ת'מאזדה הזאת....וזה יילך ויגדל עד לרוויה :smile1:

ובאופן כללי חשוב שתבין שהיי טק זה רחוק מלהיות מורכב ממתכנתים בלבד ולכן אתה לאו דווקא חייב לעסוק במחשבים ברוב חייך הבוגרים - ביוטכנולוגיה למשל זה הדבר הראשון שקופץ לי לראש עכשיו, אבל לא חסרות דוגמאות כמובן.

בסופו של דבר - תלמד מה שהסקרנות שלך אומרת לך.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

פשוט בא לי יותר מתמטיקה .

לדוגמא אני בסבבה שלי יושב ופותר איזה תרגיל במתמטיקה בבית או בעבודה

ואילו לקרוא ספר על תכנות\אלגוריתם , או לנסות לפתור איזה תרגיל בתכנות משעמם אותי רצח .

או למשל לראות הרצאות מוקלטות בוידאו במתמטיקה ממש כיף לי

ואילו לראות הרצאות בוידאו על מדעי המחשב\ אלגוריתם משעמם אותי רצח

פורסם

אז אתה בעצם עונה לעצמך במה שעדיף לך לבחור

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כן , לאט לאט אני מבין שתכנות זה לא בשבילי :nixweiss:

אבל מה עושים עם תואר ראשון במתמטיקה חוץ מהוראה ?

ומחקר בטח לוקחים את המצטיינים , וזה לא פשוט לסיים תואר ראשון בהצטיינות , ומהכרות שלי עם עצמי , הסכוי שאהיה מצטיין קטן מאוד מאוד .

פורסם

גם אני עכשיו במצב כזה. אני יכול להתקבל לרפואה, אבל זה פשוט לא מעניין אותי. אני יכול להתקבל למדעי המחשב, אבל זה פשוט לא מעניין אותי. אני אוהב משחקי מחשב, ספורט ומוזיקה. אני לא רואה עבודה רצינית ובטוחה בארץ באף אחד מהתחומים האלה, ולכן כרגע אני סתם "מתבזבז".

פורסם

אני מציע לך לחשוב הרבה לפני שאתה נכנס לתואר במתמטיקה.

גם אני אהבתי מתמטיקה בתיכון, ולמדתי 5 יחידות ויצאתי עם ציון בן זונה.

במקרה הייתי גם תלמיד מדעי המחשב והחלטתי ללכת על תואר דו חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב באונ' ת"א.

לצערי גיליתי שמתמטיקה של התיכון, ובמיוחד מתמטיקה של 4 יחידות היא רחוקה מאוד מהמתמטיקה שלומדים באוניברסיטה.

אם אתה באמת רוצה ללמוד מתמטיקה תתכונן להתמודד עם אחד המקצועות הכי קשים שאפשר ללמוד באוניברסיטה, ועל אחת כמה וכמה אם לומדים אותו במסגרת תואר בלימוד עצמי באוניברסיטה הפתוחה.

אגב, אלגוריתמיקה היא נטו מתמטיקה, כך שכן יש הרבה לעשות עם תואר במתמטיקה בתעשיית ההיי-טק, פשוט לא עם תואר ראשון :]

פורסם
.

לדוגמא אני בסבבה שלי יושב ופותר איזה תרגיל במתמטיקה בבית או בעבודה

אתה מזכיר לי אחת מהמורות שהיו לי למתמטיקה בתיכון :P. אין ספק שאתה (והיא) מאוד "מיוחדים" אם אתם אוהבים לפתור תרגילי מתמטיקה בשביל הכיף, אבל אם כבר מישהו בעולם צריך לעשות תואר במתמטיקה ואם העולם צריך אנשים שיעשו תואר במתמטיקה אז זה יהיה בזבוז נוראי אם אתה לא תהיה זה שתעשה אותו. אתה מבין, גם לעשות תואר בכזה דבר וגם לאהוב את זה זה די יוצא דופן (ואני דווקא לא עוקצני), אז לך על זה.

וד"א, אני מלימודי החדו"א בתואר הראשון סבלתי קשות. זה לא היה המקצוע הכי משעמם, אבל זה כן היה המקצוע הכי קשה. ואלו בשבילנו היו קורסים בסיסיים במתמטיקה, אז תואר שמורכב כולו ממתמטיקה נראה לי כמו אתגר מטורף. בעולם הגיוני תנאי הקבלה לתואר כזה היו צריכים כמו תנאי הקבלה לרפואה.

פורסם

אני מדבר מנסיון של בעל תואר שני במדעי המחשב ומתמטיקה שימושית (גם את התואר הראשון עשיתי במדעי המחשב). לבת זוגי יש דוקטורט במתמטיקה ועכשיו היא עושה פוסט-דוקטורט.

מחזק את מי שאומר שמתמטיקה זה כנראה המקצוע הכי קשה.

כמו שמערכת החינוך שלנו נראית, להוראה בבית-ספר אתה לא צריך להיות לא מצטיין ולא נעליים. מי שלימד אותי פיזיקה 5 יחידות ומתמטיקה 5 יחידות לבגרות היה לו תואר ראשון רב-תחומי (!!!), שזה יותר בדיחה מאשר תואר. ודרך אגב, הוא היה מורה מ-ע-ו-ל-ה.

בסופו של דבר, תואר ראשון במתמטיקה לא נותן שום דבר. כי לבית-ספר הוא לא ממש נחוץ, כמו שמראה הדוגמה לעיל, ולאקדמיה ומחקר מתמטי צריך דוקטורט. פחות מזה לא שווה כלום, שזה אומר מינימום 8 שנות לימוד (3 ראשון + 2 שני + 3 שלישי), וזה אם אתה גאון או עושה מסלול ישיר. זו השקעה עצומה, אדירה, שמסוגל אליה רק מי שליבו נוטה לכיוון זה חזק מאוד. וכמו שאמרו לך כאן, מתמטיקה אוניברסיטאית זה לא מתמטיקה של תיכון, ומתמטיקה של תארים מתקדמים, זה לא עולם אחר - זו גלקסיה אחרת.

אבל, נקודה חשובה שיש להבהיר: תואר ראשון במתמטיקה אינו בזבוז זמן, גם אם אתה לא רוצה להישאר באקדמיה. כי עם תואר כזה, בקלות אתה יכול לעשות הסבה לכל מה שבא לך - מדעי המחשב, אלגוריתמיקה, פיזיקה, הנדסת תוכנה, הכל. עם תואר ראשון במתמטיקה יקבלו אותך לכל אחת מהפקולטות האלה לתואר שני, ואז העולם פתוח.

אגב, גם הכיוון השני אפשרי - מדעי המחשב הם ממש לא תכנות נטו. יש שם הרבה תאוריה, אלגוריתמיקה, וגם... מתמטיקה. עם תואר ראשון במדעי המחשב, אפשר להמשיך לכמה כיוונים מרכזיים:

1) היי-טק (עם תואר שני והתמקצעות אופציונליים)

2) ללכת לתאוריה של מדעי המחשב (תואר שני, דוקטורט) ולהישאר באקדמיה

3) מקצועות שבהם מדעי המחשב ומתמטיקה שימושית הם כלי יותר מאשר הנושא העיקרי (ביואינפורמטיקה, למשל)

4) לעשות הסבה למתמטיקה טהורה (עם השלמות, כמובן). יש לי חבר שעשה את זה ועכשיו הוא במסלול ישיר לדוקטורט במתמטיקה.

לי באופן אישי נראה, שאם אין לך חזון ברור של מה אתה רוצה לעשות בחייך, עדיף מדעי המחשב. זה נראה לי תואר יותר מאוזן. סמוך עליי שתקבל הרבה מתמטיקה, אלגוריתמיקה ולא כל-כך הרבה תכנות כמו שנראה לך.

אגב, יש אפשרויות לתואר דו-חוגי. לא יודע אם בפתוחה יש.

פורסם
אז תואר שמורכב כולו ממתמטיקה נראה לי כמו אתגר מטורף. בעולם הגיוני תנאי הקבלה לתואר כזה היו צריכים כמו תנאי הקבלה לרפואה

אין ממש קשר בין תנאי קבלה לתואר לבין רמת הקושי שלו. תנאי קבלה גבוהים נובעים בעיקר בגלל ביקוש גבוה לתואר ביחס למקומות המוגבלים הקיימים במוסד המציע את התואר הנ"ל. ולכן תארים כמו פיזיקה ומתמטיקה הנחשבים לדעתי בין הקשים, לאו דווקא ישקפו את רמת הקושי בתנאי הקבלה, ולפי הביקוש היום התמונה היא בדיוק הפוכה - בין התארים שיותר קל להתקבל אליהם.

כמו כן, אני חושב גם שקושי הוא עניין מאוד אינדיבידואלי - קיימים רבים בעלי גישה טובה יותר בכל הקשור למתמטיקה למשל, אבל יתקשו להבין למשל קורסים בסיסיים בפיזיקה, וההיפך, יהיו כאלה המסוגלים לתפוש קונספטים פיזיקליים מורכבים, אבל יתקלו בקשיים במתמטיקה דווקא.

האמת היא שזה מאוד בולט אצלי בפקולטה (מדעי המחשב - טכניון) בה מרביתנו מסתדרים הרבה יותר עם המתמטיקה מאשר עם הפיזיקה בניגוד לידידינו החשמלטורים (סטודנטים לחשמל) שמסתדרים עם פיזיקה ופחות עם מתמטיקה.

ולשאלת פותח הת'רד, אם להסתכל על התמונה הכוללת, תחשוב על זה שיש מספיק "מורעלי" מדעי המחשב, שגם בעלי גישה לתואר וגם מאוד אוהבים את זה. רק מפאת חוסר החשק שלך לתואר, יהיה קשה לך מאוד להתחרות עם כאלה גם בזמן הלימודים (קשה להוציא ציונים טובים בלי מוטיבציה) וגם בזמן חיפוש עבודה.

מצד שני אני מבין את הבעיתיות שאתה מציג לגבי חוסר הפרקטיקה של תואר במתמטיקה. לדעתי כדאי לך תחילה להתנסות בשנה הראשונה של התואר במתמטיקה שבה בלאו הכי, בכל תואר ריאלי שלא תבחר, מתקיימים אותם קורסים בסיסיים עם ההבדל של רמת ההעמקה בכל קורס בהתאם להמשך התואר. כך שרמת ההעמקה של קורסי המתמטיקה אמורים להתבטא כבר בשנה הראשונה. התנסות זו היא כדי לאפשר לך לבחון אם באמת אתה אוהב את זה גם כאשר מתעמקים מאוד (ותאמין לי, שעד שלא מתנסים, לא יודעים כמה) בכל נושא הגדרה ומשפט, שם המטרה היא הרי לא ללמוד את המשפט כדי לפתור איתו "בעיות מהחיים" אלא להבין כיצד הגיעו אליו ולמה בדיוק הוא נכון. אם אכן תתנסה ותראה שעם זה אתה רוצה להמשיך, כנראה שזה המקום בשבילך, שכן תארים בתחומים האלו (מדעי המחשב, מתמטיקה) מספיק קשים, כך שכדאי לפחות שתהיה מוטיבציה שתניע אותך להשקיע. כמו כן, אם תגלה שזה מה שאתה אוהב, סביר להניח שגם תצליח במסלול, ובסופו של דבר זה יניע אותך להמשיך לתואר שני ואף לדוקטורט (נשמע פשוט כשהכל נכנס במשפט, אבל מסלול קשה מאוד ודורש המון השקעה). במקרה "הגרוע", בו לא תוכל להמשיך הלאה לתואר שני במתמטיקה, יהיה לך את כל הבסיס (והרבה מעבר) לעשות מעבר לתואר הנדסה אחר כדי לממש את הפרקטיקה, ותמיד תוכל לחזור למדעי המחשב עם התמקדות באלגוריתמיקה כדי לממש גם את מה שאתה אוהב לעסוק בו.

אם עניין הפרקטיקה קצת חשוב יותר לטעמך, אז אולי כדאי אפילו לשלב בין השניים וללכת על תואר דו חוגי, ככה תוכל לטעום משני העולמות במקביל ולדעת בוודאות לאן אתה נוטה. אם כי לדעתי תואר במדעי המחשב בלבד לא חף מקורסים מתמטיים נרחבים, כאשר מודגשת גם בהם העמקה תיאורטית (החשובה יותר למדעי המחשב, בניגוד למקצועות הנדסה אחרים - שם חשובה יותר הפרקטיקה של המתמטיקה).

ולכל אלה שהדגישו דווקא את עניין התיכנות בתואר למדעי המחשב, מניסיון אישי זה ממש לא נכון, ואני מאמין שזה תלוי כנראה בסוג התואר ובמוסד עצמו. התיכנות מבחינת התואר מאוד זניח יחסית, ומשמש רק לעיתים כדי ליישם רעיונות חדשים הנלמדים ברמה התיאורטית, אם בתחום האלגוריתמיקה, מבני נתונים או כל נושא תיאורטי אחר. להגיד שתכנות הוא מהות התואר זה כמו להגיד שציור היא מהות התואר של ארכיטקט - זהו רק אמצעי הצגה, לא יותר!

שיהיה המון בהצלחה, בכל אשר תבחר :xyxthumbs:

פורסם

כן , לאט לאט אני מבין שתכנות זה לא בשבילי :nixweiss:

אבל מה עושים עם תואר ראשון במתמטיקה חוץ מהוראה ?

ומחקר בטח לוקחים את המצטיינים , וזה לא פשוט לסיים תואר ראשון בהצטיינות , ומהכרות שלי עם עצמי , הסכוי שאהיה מצטיין קטן מאוד מאוד .

לצערי זה תקף לגבי תארים רבים באוניברסיטאות. חששות מהסוג הזה מבריחות צעירים מוכשרים ופקולטות לא פרקטיות רבות כגון הפקולטה למדעי הרוח נמצאות בדעיכה מתמדת.

פורסם

נראה לי שמכיוון שבכל מקרה שנה ראשונה במדעי המחשב זה כמעט רק מתמטיקה, תוכל לעשות שנה ראשונה במדעי המחשב, ואם לא ימצא-חן בעיניך, לעבור למתמטיקה.

פורסם

יו איך שאני מקנא בכם, איך אפשר לאהוב מתמטיקה ? אני לא יכול לסבול את הדבר הזה !!! יש כל כך הרבה דברים אחרים שמעניינים אותי ואני אשמח ללמוד אותם ועוד יותר מכך יתרמו לי לחיים בצורה הרבה יותר פרקטית מאשר מתמטיקה.

מישהו יכול להסביר לי את התחביב המוזר הזה ?

פורסם
  • מחבר

זה לא תחביב שלי , פשוט אני מעדיף ללמוד מתמטיקה

מאשר ללמוד תכנות+אלגוריתם

בנוגע למקצוע העתידי שלי , החלטתי שאני בעתיד אלך לכיוון QA אם זה בדיקת תוכנה

או בקרת אכות של מוצרים אחרים כמו מוצרי אלק' מוצרים סלולרים וכולי וכולי

לQA אוכל להגיע גם עם תואר במתטיקה וגם בתואר במדעי המחשב

ואפילו עם תארים אחרים שכן הרבה בעלי תואר במדעי הרוח\חיים עובדים בזה בכבוד

ככה שנשאר לי להחליט מה יותר יעניין אותי בלימודים נטו מתמטיקה ? או מדעי המחשב ?

עוד לא סגור על עצמי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים