עבור לתוכן

בעיית נתב אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני גר בדירה עם שותפים שלאחד מהם יש נתב של edimax לי יש כרטיס רשת אלחוטי שקולט את ה-אות שלו.....

אך לעיתים גם לי וגם לו יש בעיה של :בעיית התחברות 769 או משהו כזה.

הבעיה ניפתרת רק שמוצאים את הedimax מהחשמל ומחזירים בחזרה.

מה יכולה להיות הבעיה, אודה לכם אם תעזרו לי

אוריה

פורסם

שאלה קטנה לי אליך..

אם זה EDIMAX ואתה מתחבר אליו אלחוטית או בעצם אפילו אם זה היה קווית... איך בדיוק אתה רואה שגיאה של 769 כי אתה לא אמור להפעיל חייגן?! ::)

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שאני חושב, אבל מה שמתרחש זה מה שיש

שיש בעיית 769 גם אצלו יש בעיית 769, זה ניפתר רק שהוא מוציא אותו מהחשמל.....

מה עושים?, איפה הבעיה?

פורסם
  • מחבר

היא מופיעה למשל או שאני מחובר הרבה זמן, למשל למשך הלילה, האינטרנט מתנתק בטענה של 769, או שאני מנסה להתחבר ככה סתם יש שגיאת 769

שוב, הבעיה ניפתרת רק לאחר ניתוק הרואטר והכנסתו מחדש לחשמל

פורסם

שוב...

בלוג של הנתב או במחשב?

פורסם

769 זאת שגיעה של התקשרות חיוג The specified destination is not reachable.

אני עדיין לא מבין איפה זה מופיע אצלך...

פורסם

אני חושב שהבנתי מה קורה שם, ברגע שאתה כבר מנותק דיי הרבה זמן מוגדר לך "בהתקשרויות" של ה IE לחייג (כניראה חייגן שפעם היה על המחשב הזה)

ושהוא מנסה אז הוא מקבל 769 (אבל בפועל אתה מנותק כבר זמן מה)

פשוט צריך להכנס לאפשרויות אינטרנט > התקשרויות > לעולם אל תחייג התקשרות.

ניפתרה הבעיה של ה 769. אבל עדיין צריך להבין מאיפה הנתב מתנתק ולמה כי זה ניפתר רק שאתם מאתחלים אותו.

שווה לבדוק את התשתית.

פורסם

לא נראה לי שזה קשור בתשתית.

ברגע שמחשב נמצא בסביבת רשת אפשר לחלק את החיבור שלו לשניים - חיבור לרשת וחיבור לאינטרנט.

במקרה שהוא מציין, וכפי שאחד מקודמי העריך, בשלב מסויים המחשבים מאבדים חיבוריות ומנסים אוטו' חיבור אחר שמוגדר להם

(מה שמפיק שגיאת התחברות של חייגן).

החיבוריות הזו זה הקישור לרשת ולא לאינטרנט !

לצורך העניין, ניתוק הראוטר מהתשתית (או מהמודם במידה וזה לא מודם-ראוטר) לא ינתק את החיבור לרשת אלא את האפשרות לגלוש באינטרנט.

מכאן, לדעתי לפחות, הבעיה היא בראוטר האלחוטי, או ליתר דיוק "קפיאה" שלו - מפסיק להגיב ולתת שירות.

כיבוי והדלקה שלו מחדש מחזירים אותו למצב UP.

מה יכול לגרום לזה ?

תקלה במכשיר (חשמלית למשל) , קושחה לא יציבה, עומס תקשורת (מישהו אמר שיתוף ?) ועוד....

פורסם

למה אתם מחוברים בצורה עקומה כ"כ? יש לכם נתב אבל אתם משתמשים בו בתור האב אלחוטי, שזו שטות.

למה שלא תגדירו את הנתב לחייגן לאינטרנט, ולחלק רשת לשני המחשבים? (כלומר, למחוק את החייגנים ולא להשתמש בהם יותר)

הנה מדריך מסודר לצורך העניין:

http://www.pikok.co.il/Tmicha.asp

(בחר את הדגם הספציפי שיש לך מתוך הרשימה כמובן)

אני מציע שתאפסו את הנתב לחלוטין (לחיצה ארוכה של 20 שניות לפחות על כפתור/חריר ה RESET שבגב הנתב)

תמחקו את החייגנים במחשבים, ותגדירו את הנתב מחדש לפי ההוראות במסמך הזה.

אם אחרי שאתם עושים את זה, עדיין יש קפיאות בחיבור הרשת, דברו עם התמיכה של חברת הכבלים.

וכן, זו מאוד יכולה להיות בעיית תשתית, מכיוון שבמצב הנוכחי ה HUB (האדימקס שלכם) מעביר את ה IP מהמודם למחשבים.

אז אם המודם לא נותן לו IP משום מה, או כן נותן אבל יש איבוד מידע בדרך, תקבלו 769 בחייגנים.

פורסם

מחזק ובנוסף, פותח הפוסט אנא עדכן אותנו בדיוק איך אתה מתחבר, כי עד עכשיו מנסים לנחש אם אתם מפעילים חייגן (דהיינו המודם כבלים מחובר ליציאת ה LAN בראוטר ומתפקד כהאב מטומטם) או שאתם עובדים עם הנתב בתצורת נתב.....

עושה רושם שבאמת אתם עובדים שם בצורה לא תקינה או עקומה כמו שאמר Kidney בכל מקרה שווה לשפוך יותר מידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים