עבור לתוכן

צריך המלצה לספק שלא חוסם!

Featured Replies

פורסם

בסדר' date=' אבל עדיין זה לא נכון לעשות את זה, הם עוברים על החוקים, כמו שציטטתי.

[/quote']

הם לא עוברים על שום חוק. החוזה אומר שמחובתם לספק עד 8 מגה, ולא 8 מגה 100% מהזמן. מי שעובר על החוק זה אתה בזה שאתה בכלל מוריד טורנטים. תגיד תודה שפה זה לא ארה"ב ולא רודפים אותך על זה.

מה שכן, יש הבדל בין עומס לבין חסימה מכוונת. ספקים מסוימים שאת שמם לא נזכיר נקטו שיטה שבה תעבורת P2P נחסמת באופן גורף אצל חלק מהמתשמשים או בחלק משעות היום, בלי קשר לכמה עומס יש באותו רגע ברשת. אני הייתי "קורבן" של חסימה כזו, וזה בוודאות היה מכוון, כי תעבורת HTTP יכולתי להוריד כמעט על רוחב פס מלא, בזמן שטורנט לא עבר 20K, פשוט אף-פעם. עושים את זה כי זה הכי פשוט ובמובנים רבים עדיף על המצב ההפוך, ש20% (נניח) מהלקוחות שמורידים בפס מלא חונקים את הרשת עבור 80% הנותרים, שלא יכולים לא להוריד, לא לראות וידאו בסטרים, ואפילו לא לגלוש בצורה תקינה.

אין מה להוסיף' date=' שספקיות אינטרנט בימקום כול הזמן לעלות מהירויות שהם ביכלל לא יכולים לספק.

שיתחילו ליקנות שרתים וליקנות יותר רוחב פס בישביל כול המישתמשים.

[/quote']

זה נכון. העניין הוא שהצורך להציע חבילות יותר מהירות בא מדרישת הלקוחות שהתמרמרו על כך שאצלנו 3MB היה הגבוה ביותר, בעוד שבמקומות רבים בחו"ל יש לך כבר 30MB. מה שכן, כנראה הסטטיסטיקות באמת לא חושבו כמו שצריך, והספקים לא שיערו שכמות המורידים ה"כבדים" היא כזו, שכבר בחבילות של 5MB הרשת שלהם תיחנק. אבל גם פה באופן חלקי לא הייתה להם ברירה, כי אם 014, שיש לה רוחב פס 20גיגה לחו"ל מציעה 5MB, גם 012, שיש לה אולי 5גיגה חייבת להציע, אחרת היא תיאבד את היכולת להתחרות.

זו הסיבה שב-014 הבעיות פחותות מאשר אצל הספקים האחרים, אם כי בבירור גם לשם זה הגיע.

אז נכון, צריך לקנות עוד רוחב פס, ולהשקיע בשרתים, אבל מדובר במשאב יקר, שהיכולת להשיגו מוגבלת. תאמין לי שלא רק ישראל סובלת מזה (אם כי ברור שישראל סובלת יותר מארה"ב שרוב התקשורת האינטרנטית בארה"ב היא לוקאלית).

לכן העתיד כן נמצא בתיעדוף וב-TRAFFIC SHAPING. רק שיש לעשות זאת בצורה חכמה שתיתן תיעדוף אמיתי למה שצריך בהתאם למצב של הרשת, ולא סתם תחסום באופן גורף כל מה שעשוי להיות רע, אצל כולם.

• תגובות 39
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

אתה צודק ב-100 אחוז, אבל אני רק אומר שאני מנויי 10 שנים ורק בשנתיים האחרונות יש את הבעיות האלה.

למה היה דחוף להם לשדרג את המהירויות שלהם, מה זה נתן להם? הם הפסידו לקוחות והכי חשוב את האמון שלהם.

אין לי מה להוסיף מאשר שהם אכלו את הדייסה שהם בישלו.

פורסם

דווקא בשבדיה לא חשבו על הקונספט של traffic shaping ובטח שלא אמרו שזה העתיד. שם פשוט השקיעו באינטרנט, ואיפה המורידים הכבדים של ישראל ביחס לשבדים, לצורך העניין.

חוץ מזה, עידן ה-80% מהלקוחות שקונים פס רחב ולא משתמשים בו הולך ונעלם, יותר ויותר אנשים צורכים פס רחב באמת. אפילו אבא שלי, בן 60 שאין לו מושג בהורדות ו-warez רואה סטרימינג ב-150 קילו בייט (לא ביט) לשניה. שלא להזכיר את התוכניות של microsoft לעתיד הלא כל כך רחוק.

אגב, הזכירו פה איזה ספקית שהתחילה לחסום באופן גורף P2P בכל (או כמעט בכל) שעות היום , אז כמדומני אחרי זה הם גם התנפלו על כל מיני ערוצים שה-HTTP מספק ופגעו גם בהם, כך שנדמה לי הם הגיעו למסקנה שבעזרת הטכנולוגיה של חברות כגון אלוט הם לא רק יכולים לנהל את התעבורה ולתעדף אותה כרצונם, אלא אף להוריד את רוחב הפס הכולל של החברה, מה שחוסך מיליונים.

פורסם

לי בזמן האחרון תוכנות שיתוף הקבצים כמעט ולא עובדות אני בבזק בין לאומי איך אני יכול לבדוק בכלל אם הספקית חוסמת משהו??

כמדומני בדיקת פינג לא תעזור כי הם מגבילים רוחב ולא את מהירות החיבור...

פורסם

דווקא בשבדיה לא חשבו על הקונספט של traffic shaping ובטח שלא אמרו שזה העתיד. שם פשוט השקיעו באינטרנט, ואיפה המורידים הכבדים של ישראל ביחס לשבדים, לצורך העניין.

שבדיה יכולה להשקיע כמה שבא לה ברוחב פס בתוך שבדיה ואולי לשכנותיה, אבל לא לאוסטרליה. רוחב הפס שיש ל-HOT וגם לבזק בישראל מספיק בשביל שרוב האנשים יורידו בפס מלא כשהם מורידים מחבריהם הישראלים. הבעיה היא שישראל קטנה ורוב התכנים שמשתמש ישראלי מצוי ירצה מצויים בחו"ל. אפילו בין מדינות באירופה קל יותר לבנות קווים מהירים (ובגלל זה הם גם יותר זולים) מאשר מישראל למקומות אחרים. ובכל מקרה, נכון שבשבדיה למשל (או ביפן) התשתית מפותחת הרבה יותר והחבילה הממוצעת מהירה הרבה יותר, אבל גם המקסימלית. ובכל זאת, היה בטוח שאם ביפן מציעים קו 100 מגה סימטרי, זה לא אומר שהתשתית היפנית מסוגלת לספק לכל לקוחותיה 100 מגה סימטרי בו-זמנית.

אפשר וצריך לפתח ולהתפתח במקביל - גם שדרוג מתמיד של תשתית וגם שיפור היכולת לנהל בצורה הטובה ביותר משאבים מוגבלים.

חוץ מזה, עידן ה-80% מהלקוחות שקונים פס רחב ולא משתמשים בו הולך ונעלם, יותר ויותר אנשים צורכים פס רחב באמת. אפילו אבא שלי, בן 60 שאין לו מושג בהורדות ו-warez רואה סטרימינג ב-150 קילו בייט (לא ביט) לשניה. שלא להזכיר את התוכניות של microsoft לעתיד הלא כל כך רחוק.

ברור שכל מי שקונה פס רחב מצפה לנצל אותו. השאלה היא באיזו תדירות. אבא שלך יכול לראות וידאו אפילו במגהבייט לשניה, אבל האם הוא עושה זאת כל הזמן, ללא הפסקה? חלוקת המשאבים באינטרנט המהיר מתבצעת על סמך אותה הנחה סטטיסטית, שלא כולם יצרכו על מלוא הקיבולת כל הזמן. פשוט בזמן שהנחה זו נכונה לגבי דברים כמו טלפוניה או חשמל, באינטרנט היא הפכה לשגויה מאז מהפכת ה-P2P.

אגב, הזכירו פה איזה ספקית שהתחילה לחסום באופן גורף P2P בכל (או כמעט בכל) שעות היום , אז כמדומני אחרי זה הם גם התנפלו על כל מיני ערוצים שה-HTTP מספק ופגעו גם בהם, כך שנדמה לי הם הגיעו למסקנה שבעזרת הטכנולוגיה של חברות כגון אלוט הם לא רק יכולים לנהל את התעבורה ולתעדף אותה כרצונם, אלא אף להוריד את רוחב הפס הכולל של החברה, מה שחוסך מיליונים.

שמע, אפשר גם לנתק את הקו לחו"ל לחלוטין ולחסוך בכל ההוצאות. אפשר לרמות את הלקוחות, וברור שזה לא מקובל. בשביל זה גם לא צריך לא ציוד תיעדוף מתקדם ולא נעליים. ציוד תיעדוף מתקדם יידע לעשות אופטימיזציה לביצועי הרשת בכללי, לא על מנת לפגוע, אלא כדי לאזן.

פורסם

לסיכום ספקיות האינטרנט בארץ צריכות להתאחד ולקנות רוחב פס אדיר כדי לתת לנו מענה לדרישות שלנו, מה שבלתי אפשרי.

אני חושב שיש צורך לצאת בקמפיין פרסומי להורים - יש לאסור על ילדים מתחת לגיל 16 להשתמש בתוכנות כגון EMULE\UTORRENT\SABABADC וכד' כדי להבטיח שאנשים שיודעים מה הם מורידים יוכלו להוריד בבטחה ובמהירות!

חחחח איזה שטויות במיץ כמה הדיון הזה שטותי מה שבאמת צריך להיות זה שחברת אינטרנט תספק כמה שהיא יכולה, לא אכפת לי לקבל קו של 750KBS כלומר קצב הורדה של 96KB\S והעלאה של 14KB\S העיקר שייתנו לי את זה כל הזמן 24 שעות ביממה כי אם הם נותנים את זה אני יוכל לדעת בבטחון שהטורנט שאני מוריד יירד תוך יומיים ולא או תוך שעתיים או תוך שבועיים... זה מאוד מתסכל אני מתחיל תטורנט ב10KBS פתאום הוא קופץ ל250-300 וחוזר ל3-4 די נמאס אני מעדיף 100KBS יציב בלי בעיות כל הזמן! מאשר 400 פעם בשבוע! המפציץ החמקן צודק! זה טמטום חבל שאני לא יהיה כאן עוד 70-60 שנה (אם העולם יתקיים) כדי לראות איך הילדים של הנכדים שלי מורידים קרייסיס לאמולטור ב2-3 שניות לאמולטור של הWINDOWS VISTA חחחחח אין מצב שאנחנו נזכה לחיבור נורמלי במדינה הזאת ונהנה מזה בחיים שלנו אלא אולי רק הדורות הבאים וגם זה לא בטוח.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין את האנשים שמצדיקים את חברות האינטרנט. זו רמאות איך שלא תסתכלו עליה!

תחשבו על זה ככה, אתם מתאים לעצמכם מצב שבו כל כך הרבה אנשים יראו ערוץ 2 בYES והערוץ יוגבל לחלק מהמנויים?!?!

שהחברות יציעו את מה שהן יכולות לספק, אין סיבה לשלם מחירים מופרזים על משהו שאנחנו לא באמת מקבלים!

החברות מגלגלות עלינו מליונים ובמצב הנוכחי הן מגבילות ומרוויחות כסף בזמן שרוחב הפס לא גדל והן לא משקיעות בתשתיות על מנת לספק

רוחב פס גדול יותר פר גולש.

בקיצור ספקיות האינטרנט מרמות את הלקוחות שלהן, ומרוויחות חלק מהכסף במרמה!

לדעתי צריכה לקום פה חתיכת תביעה ייצוגית שתעיף את כל הרמאים האלה על טיל.

וזה לא משנה מה מורידים, טורנטים או אימיול או סטרימים של וידאו או קבצים ששולחת סבתא שלי משוודיה, שילמתי על משהו, אני רוצה לקבל את התמורה המלאה.

ככה זה צריך לעבוד ואל תספרו פה סיפורי סבתא (מישהו אמר שתולים?) שככה זה בכל העולם ושזה צודק.

צריך להפסיק להכנע ולקבל את כל החרא שהספקיות מחרבנות עלינו.

כמו שמישהו סיכם את כל הדיון הזה בצורה הכי נכונה, שספקיות האינטרנט יספקו את רוחב הפס שהן יכולות לספק 24/7 ולא חבילות שעולות

כמו בית ובעצם מקבלים מלונה.

אני בעד לנסח מכתב תלונה למשרד התקשורת ושהם יבדקו את הנתונים לעומק ויחליטו מה לעשות עם זה.

פורסם

הבעיה מתחילה ומסתיימת במדיניות של ספקיות האינטרנט.

אי פעם התקשרתם לאחת מספקיות האינטרנט לקבל הצעת מחיר וקיבלתם תשובה הדומה ל:

" אנו מצטערים, אך הגענו למס' הלקוחות המקסימלי שאנו יכולים לשרת ולכן לא תוכל להנות משירותנו" -מזכיר קצת את הטרקארים הסגורים

(איך להגיע למס' המקסימלי זו כבר שאלה אחרת...)

לחברות אכפת יותר מדי מהכנסת כסף ופחות מדי באיכות השירות

פורסם
  • מחבר

מצידי שכל הספקיות יתאחדו לאחת כדי לספק רוחב פס בהתאם למה שהן מוכרות. ואם זה צריך לקרות בהוראה של משרד התקשורת מה טוב.

פורסם

הספקיות לא מרמות אף אחד.

כתוב במפורש בהסכם השירות שהמהירות המובטחת היא עד מהירות X ותלוייה בנסיבות כמו עומסים ברשת.

רוצים קו 1.5 פנוי רק בשבילכם? אין בעיה. זה נקרא קו שמור.

תמורת כמה מאות שקלים בחודש תוכלו לקבל גם אתם כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים