עבור לתוכן

איך יוצאים מx server למצב כמו dos בווינודס לnew boy

Featured Replies

פורסם

שלום אני התקנתי רד הט 9 ואני new boy יש לי בעיה יש את התוכנה טרמינל והיא כמו קומנדור או cmd בוינדוס אבל אני רוצה להתקין משהוא שכתוב שצריך להתקין בלא במצב הויזואלי (x server) אלה במצב אם כמו דוס אז אם אתם יכולים להסביר לי איך עושים את זה בדרך המשוטה ביותר וגם מי שיש לא מדריך קצר שיסביר את הפקודות הבסיסייות לnew bo אז שיבי לי קישור תודה

פורסם

קודם כל - תתחדש ;D

דבר שני, Linux בד"כ פותח מספר רב של טרמינאלים שבהם אתה יכול לכתוב פקודות. אתה יכול לגשת לכל אחד מהם באמצעות הצרוף של המקשים Ctrl+Alt+Fn, כאשר הקונטרול והאלט שמאליים ו-n הוא מספר הטרמינל. ה-X יושב בד"כ על טרמינל מספר 7, וכל שאר הטרמינלים הם במצב טקסט. לדוגמא, Ctrl+Alt-F2 יוביל אותך לטרמינל מספר 2. Ctrl+Alt+F7 יוביל אותך חזרה ל-X. בפעם הראשונה שאתה ניגשל לטרמינל מסויים אתה צריך לעשות login עם שם משתמש וססמה שמוכרים ע"י המערכת (והוגדרו בזמן ההתקנה). גם root יכול לעשות login בכל טרמינל.

קצת הסטוריה:

פעם, לפני ש-X היה משולב במערכות מבוססות Linux אנשים עבדו עם כמה תוכנות בו זמנית על ידי הפעלתן בכמה טרמינלים. כלומר מנגנון ה-multitasking קיים ב-linux בלי שום קשר לממשק הגראפי. אתה יכול לשמוע מוסיקה בטרמינל 3 ובו זמנית להעתיק קבצים בטרמינל 2.

פקודות בסיסיות:

man - מראה לך מידע מפורט כמעט על כל פקודה ואופן השימוש בה (מין help כזה). לדודמא כתיבת man ls תציג לך מידע על הפקודה ls.

ls - דומה לפקודה dir של דוס. מציגה את רשימת הקבצים בספריה הנוכחית. אתה מוזמן לבדוק ב-man איך משתמשים בה.

cd - בדומה ל-dos היא משנה את הספריה הנוכחית בה אתה נמצא

pwd - מראה לך מה הספריה הנוכחית בה אתה נמצא

mkdir - יוצרת ספריה חדשה בשם הנתון.

rm - מוחרת ספריה או קובץ. בדוק ב-man לפרטים נוספים.

cp - מעתיקה מקור ליעד. מקור ויעד יכולים להיות כל קובץ, מסכה ( txt.*), או שם של ספריה. לפרטים נוספים בדוק ב-man.

mv - דומה ל-cp אך מבצעת move במקום copy.

פורסם

אם הצורך שלך הוא לא מצב גרפי לדעתי כדאי לך לשנות את ה- Default runlevel מ-5 ל-3.

תמיד תוכל לחזור למצב גרפי ע"י startx וזה גם יחסוך לך כאב ראש אם יהיו לך בעיות עם ה-X...

תעיף מבט בקובץ etc/inittab/ ותשנה בשורה הראשונה את מה שבא לפני ה-initdefault מ-5 ל-3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים