עבור לתוכן

מחשב טוב למשחקים כבדים עם אופציה לשדרוג בטווח ארוך במחיר של 3000

Featured Replies

פורסם

את המחשב הנוכחי שלי קניתי ב6000 ויש לי אותו 3 שנים וכמו שזה נראה אין טעם בשדרוג לכן אני חושב לקנות חדש.

אין סיכוי שאני מוצאי שוב 6000 אבל מצד שני אני לא רוצה לקנות משהו שאני אחליף אותו אחרי שנתיים-שלוש.

אפשר לקנות משחב טוב למשחקים כבדים עם אופציה לשדרוג בטווח ארוך במחיר של 3000?

פורסם

לדעתי כדאי לך לחכות עוד 2-3 חודשים אם אתה רוצה מחשב שכזה, שהלוחות עם הצ'יפסטים החדשים + הפנרין + הסדרות החדשות של NVIDIA יכנסו לשוק יהיה לך יותר אופציות לשדרוג עתידי, שכאמור זה קורה בחודשים הקרובים.

פורסם

לשימוש "משחקים כבדים", רצוי להעלות את התקציב לסביבות ה-3500ש"ח (לא כולל ציוד-היקפי ומסך) - כדי לקבל מעבד-ראשי חזק יותר, וכרטיס-מסך שיכול לשאת (כמעט) כל משחק בהגדרות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

3500 זה אפשרי, גם 4000 אם אני מוכן.

דרך אגב, תכננתי לקנות בעוד כחצי שנה. בנתיים אני מתעניין במפרטים ומנסה להבין איזה מעבדים טובים יותר, אינטל או AMD ובנוסף גם אילו כרטיסי מסך משתלמים יותר, ATI או NVIDIA.

פורסם

אם אתה מתכנן לקנות רק בעוד מספר חודשים, אז חבל על הטרחה לברר עכשיו : שוק המחשבים משתנה כל-כך מהר, כך שההמלצות של היום לא בהכרח יהיו מיטביות אפילו בעוד שבועיים !

פורסם

3500 זה אפשרי, גם 4000 אם אני מוכן.

דרך אגב, תכננתי לקנות בעוד כחצי שנה. בנתיים אני מתעניין במפרטים ומנסה להבין איזה מעבדים טובים יותר, אינטל או AMD ובנוסף גם אילו כרטיסי מסך משתלמים יותר, ATI או NVIDIA.

רק לסדר לך קצת את העניינים שקורים כרגע בשוק, השליטה היא די אבסולוטית מצד אינטל במכירת מעבדים.

אינטל מקדימה את AMD מבחינה טכנולוגית, ויש לה מעבדים כפולי ליבה ומרובעי ליבה. המעבדים שלה בנויים לOC כשהמעבדים של AMD לא.

AMD גם כן עם מעבדי כפולי ליבה ומרובעי ליבה, אך מרובעי הליבה שלה בינתיים מציגים ביצועים נחותים מעט מהמעבדים של אינטל, וגם הם, אינם מיועדים לOC.

מה שכן, AMD כן הוציאה גרסא (לקראת חג המולד) המיועדת לOC, וטענו שהיא הייתה טובה מאוד. עד שנראה אותה בארץ כנראה ייקח קצת זמן.

עד שאתה תקנה את המעבד, AMD צפויה להכניס לשוק את הפנום בצורה אגרסיבית יותר, ואף להוציא מעבדים כפולי ליבה ומשולשי ליבה, הבנויים על הליבה החדשה. לעומת זאת, אינטל צפויה להכניס לשוק את הפנרין, שהוא יהיה מבוסס על טכנולוגיה של 45nm לעומת ה65 של AMD. משמעות הדבר, פחות חום בעיקר, כשלא אמורים להיות בשלב זה שיפורים ניכרים בביצועים.

AMD יהיה עדיף לתקציבים קטנים, כי המחירים שלהם מאוד נמוכים, והאיכות טובה מאוד (הכוונה לכפולי ליבה). אינטל יהיו עדיפים לתקציבים גבוהים יחסית כשהפנום בינתיים לא מראה ביצועים מדהימים כמו שקיוו.

אבל עד אז.. יש עוד הרבה זמן, ואנחנו לא יודעים מה העתיד טומן לנו :)

בכרטיסי המסך צפויה לצאת סדרה חדשה מצד Nvidia שתחליף את הסדרה הקיימת 8800, כשמצד ati עדיין לא ידוע מה יקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים