עבור לתוכן

משחק אסטרטגיה על זמני התנ''ך והמזרח התיכון הקדום - רעיון מוצלח?

Featured Replies

פורסם

^^

בשביל לייצר סרטים כאלו צריך צוות לא פחות גדול של אמנים, וחוות רנדור שעולה הון. וההשקעה היא לא פחות גדולה. זה אולי "ימכור" יותר (ואולי לא), אבל אל תנסה להציג את זה כמשהו שדורש פחות השקעה ומשאבים - בדיוק ההיפך.

לכל המספידים למיניהם.. אתם צודקים באמריכם שהרעיון רע כמודל עסקי, כפי ש x-dude אמר, אבל אני לא ראיתי אותו ככזה לשנייה. נקודת המבט שלי אחרת לגמרי ובכלל לא מסחרית - הייתי רוצה לראות משחק כזה למשל במצעד 10 הגדולים של ה Indie Games. אני אוהב להשתעשע עם הרעיון כפיתוח לשם התהליך, לא למטרות רווח. כך שבכלל לא אכפת לי אם הרקע הסיפורי והתוכן העלילתי יעניין מישהו או לא. אני רואה משחק שכזה כפיתוח עצמאי, לא כמשחק שצריך להוציא לשוק למטרות מסחריות.

keeping that in mind, משחק כזה יהיה בראש ובראשונה משחק אסטרטגיה טוב, עם פרזנטציה מושקעת, ועם פיצ'רים מעניינים וחדשניים של גיימפליי. הזיקה לתנ"ך ולישראל, מעניינת או לא, תפקידה יהיה לא יותר מלספק רקע רעיוני לכך, ולכן חוסר העניין לציבור כתוצאה מהעלילה יהיה יחסית משני, לעומת העניין שיצור המשחק כהיותו משחק אסטרטגיה.

• תגובות 51
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתם מנסים לחבר יותר מידי אלמנט חינוכי

במשחק מחשב

אני כישראלי אולי אוהב מאוד את הרעיון הזה

אבל אם הייתי בעל חברת פיתוח משחקים

לא הייתי משקיע אגורה ברעיון הזה כי אני לא רואה איך משחק כזה ימכור לעולם

תחשבו על זה

מה זה יעניין אמריקאי\אירופאי \יפני\וכו?

זה יעניין רק שוק קטן במזרח התיכון ויהודים

וגם אז אם המשחק יהיה פרו ישראלי

זה יעניין בעיקר ישראלים ויהודים

בשביל למכור את זה לעולם לדעתי צריך להוריד הרבה אלמנטים חינוכים והיסטוריים

לטובת משחק בסגנון GOD OF WAR לדוגמה

שמה לשחקן לא היה אכפת הרבה מהמיתולוגיה הרומית או יוונית (לא זוכר)

היה אכפת לו שזה משחק כיף ודמיוני

הוא לא היה צריך ללמוד להכיר את היסטוריה והדמויות בשביל לשחק

אבל אני ייתן לכם רעיון שלדעתי הרבה יותר מוצלח

אולי תתחברו ותכינו סרטוני היסטוריה יהודית בCG ?

אני אישית בכיף יהיה מוכן לראות סרטונים כאלו

ובשביל ליצר סרטים כאלו לא צריך חברת פיתוח משחקים

קודם כל, מזה CG אחי?

דבר שני

על מה אתה מדבר? למה נראה לך שזה יעניין רק ישראלים ויהודים?

אתה מודע לכך שמתוך 6 מיליארד בני אדם, 2 מליארד מתוכם נוצרים, והנוצרים קוראים בתנ''ך שלנו כל יום בכנסיות שלהם, יש להם בדיוק את התנ''ך שלנו רק שסדר החומשים, דברי הנביאים והכתובים שונה.

רק הספרים החיצוניים שלנו הם הקבלה התלמוד וכו' ואצלהם הספרים החיצוניים זה ספרי הבשורה וכו'...

ככה שכבר יש לך לפחות 10 מליון גיימרים בעולם, שיתעניינו במשחק זה.

-האסייאתים, איך שוק המשחקים יוכל בלעדיהם?, הם הגיימרים הגומרים ביותר, כל משחק שיוצא לשוק, במיוחד RTS מרתק, מעניין אותם!.

זה כמו שתשאל, מעניין איך מליוני גיימרים מצאו עניין בלשחק את האשורים בAOE1...

אני רק לא מבין למה אתה חושב שזה חינוכי, זה לא משחק על התנ''ך.

זה משחק שמשקף את ה1000 שנה שלפני הספירה וקצת אחרי.

עד התפלגות ישראל או כנראה עד זמן אחר.

שעלילה זו היא רק חלק קטן ממנו.

זה פשוט RTS מעניין ומגוון על המזרח התיכון בכללותו, שלא רוצה להחסיר אף אחד מהעמים שישבו באזור הזה, ובצדק.

פורסם

קודם כל, מזה CG אחי?

קיצור של גרפיקה ממוחשבת

ובעניין המשחק חינוכי דיברתי על זה שאתם עוקבים את היסטוריה התנ"כית

במקום ליתרכז במשחק עצמו אם גבולות יצירה פתוחים

לפחות זה מה שיצא לי להבין

מבחינתי אסור להגביל יצירתיות במשחק מחשב גם לא בגלל היסטוריה

ונוצר רושם שאתם כן רוצים להכניס אלמנטים שלא תמיד ימצאו חן בעיני השחקן

פורסם

הוויכוח בין תמוכי שאול לתומכי ירבעם? לא! ה"וויכוח" (לפי התנך לא היה שום וויכוח, אגב) היה בין רחבעם לירבעם. גם אני בטוח שהעברים נכנסו תחילה לארץ ממזרחה, מצפון לים המלח- איזור יריחו.

דבר אחרון, כרתים נמצאת ממערב לישראל (איפה הים התיכון, חברי?) ולכן הפלשתים נעו לכיוון -מזרח- בחיפושם אחרי עתיד טוב יותר.

לא להפוך את זה לפולמוס הסטורי, אבל הפלשתים התנכיים באו מכיוון מצרים.

נ.ב הרעיון נשמע ממש מעניין ויכול להצליח :xyxthumbs:

פורסם

לצערי המחשב שלי כבר חלש לפרויקטים כאלו, אבל כנראה שבעבודה ירכיבו לי איזה XEON E4500 :D

זה מעבד של אינטל, או שרק נדמה לי? :)

אני חושב שיכול להיות מעניין אם במהלך המשחק לא יהיה מעבר כרונולוגי בין העמים השונים, כמו ברוב המשחקים.

הכי טוב יהיה אם לכל עם יהיה קמפיין משלו, כשסופו בסוף התקופה (או בסופו של העם). לא חייבים לסיים משחק מחשב בניצחון מוחץ של העם שאתה משחק איתו. יכול להיות מעניין סיום הירואי עצוב, כמו של הסרט 300.

פורסם

זה מעבד של אינטל, או שרק נדמה לי? :)

יופי... תדרוך לי על הפצעים הפתוחים. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים