עבור לתוכן

משחק אסטרטגיה על זמני התנ''ך והמזרח התיכון הקדום - רעיון מוצלח?

Featured Replies

פורסם

אפשר להתמקד ברשת אולי ואז לא יהיה טעם להוריד?

• תגובות 51
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רעיון אדיר לנו, רעיון רע כמודל עיסקי ואני אסביר למה:

לנו כישראלים ויהודים ברחבי העולם יישמע הרעיון בפשוט מגניב לאללה אבל ישנם שתי בעיות

1) את רוב העולם היסטוריית עם-ישראל\בני-ישראל\תנ"ך שמתמקד בעם היהודי זה פשוט לא יעניין... לדעתי אפילו להפך.

2) רוב הישראלים (וגם בעולם, הישראלים לא אשמים היחידים בהורדת תכנים לא חוקיים) יורידו את המשחק במקום לקנות אותו.

לכן לפי דעתי אם אתם מדברים על איזה משחק שיידמה למשחקים בעלי אופי דומה שישנם היום הדבר פשוט בלתי אפשרי.

אם כבר יעשו משהו זה לקחת כמה מתנדבים ושיפתחו "משחק" על היסטוריית העם היהודי, לדעתי זה יהיה דיי חינוכי לילדים שגם ככה נמצאים רוב שעות היום מול המחשב.

צודק... אני גם חשבתי על זה...

אולי באמת חשוב יותר להתעסק ברשת

אבל מצד שני לא חייב להציג את ישראל באור חיובי...(מצד שני לא שללי...)

תחשבו על עלילה בסגנון של Warhammer 40K

שהארץ היא שופעת וכל אחד רוצה אותה ובצדק...

ושהקמפיינים יכללו גם "עבריים"

צריך לזכור שאם עם הנצרות (ברוב המשחקים לדוגמה בAGE OF AMPIRE) זה הלך

וגם באיסלם יש כמה...

אפילו בPREY יש איזה דת אינדיינית וסינים ביכלל לא חסר...

אז אני מאמין שאיפשהו גם לנו יש מקום בשוק הזה..

פורסם

כן אבל אז אתה בא בגישה של משחק פנטזיה ולא מה שפותח הנושא רצה מלחתחילה: משחק על הסטוריית העם היהודי.

ו btw חייב שיהיו דברים שליליים, היהודים לא היו כל הזמן מושלמים :P

פורסם

חזק.

זה יהיה מגניב אם יהיו משימות סולו של קומנדו כמו בC&C...ככה למשל תהיה משימת התגנבות עם משה רבינו הקומנדו שצריך לחדור דרך הגנות הלייזרים של המצרים.

פורסם

OK אני בזמן הפנוי כבר בונה מודלים, לצערי צריך עוד הרבה עבודה.

BTW יש פה עוד תלתיסטים בפורום?

נראה ממש טוב :xyxthumbs:

רגע, SuperAverageMan הזה קשור לדיון, או שמידלת אותו בלי קשר ?

אני יודע על כמה חבר'ה כאן שממדלים בתלת חוץ ממני (אני חלוד קצת): Boomerang, Pure-Gold, x_dror. אבל אני לא חושב שהם ממדלים בזיבי. (שזו התוכנה האהובה עלי למידול דרך אגב)

פורסם

נראה ממש טוב :xyxthumbs:

רגע, SuperAverageMan הזה קשור לדיון, או שמידלת אותו בלי קשר ?

אני יודע על כמה חבר'ה כאן שממדלים בתלת חוץ ממני (אני חלוד קצת): Boomerang, Pure-Gold, x_dror. אבל אני לא חושב שהם ממדלים בזיבי. (שזו התוכנה האהובה עלי למידול דרך אגב)

המודל הבסיסי הגיע מהתוכנה C4D ואת הפיינל טיוניג עשיתי ב-ZB. כן אני מתכוון להמשיך פרויקט 3D שקשור בכל מקרה לתנ"ך, אני פשוט מת על הנושא הזה.

לצערי המחשב שלי כבר חלש לפרויקטים כאלו, אבל כנראה שבעבודה ירכיבו לי איזה XEON E4500 :D

(מרובע ליבות 45 ננו) :yelclap: ואז אוכל לחגוג על 3D.

פורסם

אני דווקא אוהב לפסל את הכל בזיבי. ומאז שקיבלתי את הוואקום זה בכלל תענוג.. אבל אני כמעט ולא נוגע בתלת לאחרונה.

גם אני חולה על הנושא הזה (זאת הסיבה ששיחקתי יותר מ 100 שעות ב Rome TW), ואין לך מושג כמה אני מתאפק שלא להתחיל עכשיו להשתולל עם ציורי קונספט. אם זה יקרה אני פשוט לא אפסיק :screwy:

במחשב החדש יפנקו אותך גם בכרטיס OpenGL ייעודי? (למרות שלחלק גדול מהתלתיסטים זה מיותר)

פורסם

במחשב החדש יפנקו אותך גם בכרטיס OpenGL ייעודי? (למרות שלחלק גדול מהתלתיסטים זה מיותר)

לצערי לא, מקוה שיהיה כרטיס טוב בכל זאת. היעוד של המחשב יותר לפוטושופ עם קבצים מפלצתיים.

פורסם

יהיה מגניב להכניס קטעי מעבר עם המרגלים ורחב הזונה (מעניין מה הם עשו אצלה בבית :D) או בת שבע ודוד :lol:

פורסם
  • מחבר

חברה אתם לוקחים את זה רחוק מדיי...

זה בכלל אל משחק על התנ''ך...

משחק על המזרח התיכון הקדום שיתמקד בעיקר בעם ישראל אך יכלול את עמי האזור הידועים ואת היוונים.

-עברים

-מצרים\נובים

-יוונים\מינואים

כנעניים=החיתי, היבוסי, הגרגשי, העמלקי, הרפאים, החיווי וכו' וכו' (לא ישמשו כfaction פעיל)

אדומים\פלשתים

-בבלים\פרסים\חיתים

3 קמפיינים

-לידתו של עם, תאור עם ישראל לאחר התגבשותו, מהגעתם לארץ הקודש, כיבוש העיירות הכנעניות וההתנחלות בארץ, מסתיים עם התפלגות יהודה וישראל.

-ממלכת השמש - הקמפיין יתרכז בסכסוכים הפוליטיים שבין המצרים לחיתים, קרב מגידו וקרב קדש שהראשון מבין שניהם אירע בצומת מגידו של ימינו ליד עפולה, שם נפלו בני אדם רבים.

-גויי הים

מציג את נדידתם של רבים מתושבי האי התנכי כפתור (אלא הוא האי כרתים של ימינו) ומסעם מערבה אל רצועת החוף שלנו, יציג את התנחלות הפלתשים והתיישבותם בין העם העברי ושאר עמי כנען, ואת קליטתם והסתגלותם אל התושבים העברים והכנענים שלא התחברו איתם ממש...

-סרט הפתיחה לקמפיין עברי

מראים את צבא העברים שמנה כ3000 חיילים גברים, לבושים בשריון עור קליל ופרימיטיבי, נשקים מאולתרים כמו קלע אבנים וחניתות, רצים בשדה פתוח בדרום הארץ, מירידה של הר, במורל גבוה, כשפניהם צבועות ומרוחות בצבע הרפואה (צבע סגול) שאותו הפיקו העברים מפרח הסומק ובשנים מאוחרות יותר של שלטון מאורגן היה חלק ממדי צה''ל של תקופת בית ראשון.

ובכן מראים אותם רצים ואיך שמראים התנגשות בכנענים נגמר הסרט, מתחיל המשחק

סרט הסיום

-מראים את הוויכוח בין תומכי שאול המלך לתומכי ירבעם ולאחר מכן מוחלט לפלג את הממלכה המאוחדת לשני ממלכות, האחת יהודה והאחת ישראל.

סרט הפתיחה של הקמפיין המצרי

-קרב מגידו, נוף של אזור כביש הסרגל המחבר את מושבות השרון אל עפולה, רק שלא היה בו את הכביש ואת כלא מגידו, הארץ יפה, נקייה וירוקה, אך תהפוך במהרה אדומה, מראים את צבא המצרים צועד ברגל, הקשתים מקדימה, הרמחים וחיל המרכבות מאחורה, צועדים בעמק עד לאיתור החיתים, הקרב מתחיל, איני זוכר מי ניצח בו למדתי על זה פעם.

סרט הסיום של הקמפיין המצרי

-יבוא אחרי השלב האחרון בו נשחק בקרב קדש, הקרב האחרון של המצרים והחיתים, סרט הסיום יראה את הסכם השלום שנחתם בן תות אנח אמון למלך החיתים שחכתי שמו, תחילה נראה את הפרעה הספציפי צועד לרקע מישור הים התיכון (אזור השרון), כשהוא מלווה בכוחות צבא כבדים ושומרים אמפריאלים ועבדים הסוחבים מתנות למלך החיתים, נראה אותם חותמים על הסכם והסרט יגמר בחיוכים, יראו את הפרעה ואת מלויו עוזבים את שערי העיר כאשר החיתים זורקים עליהם שושנים (מנהג עתיק לקבלת מנהיגים בקרב עמי הזרח הקדום), הסרט יהייה בסגנון סרטי wacracft 3, בסאונד ובאפקטים.

סרט הפתיחה של המקפיין הפלשתי יציג את אחת הערים באי כרתים, ממנו באו כמובן, יראה את העיר מלמעלה, ואיתה יראה חצי אי, פירוט גרפי בעל זום רחוק המציג ממש מקום, יראו ספינות רבות עוזבות את האי, לפחות 90-120 ספינות מלאות באנשים.

בסאונד הרקע תושמע קריינות איכותית.

-הקריין יאמר

"נהייה רעב גדול, אנשים נפלו על אבני הרחבות, הבתים שלנו הפכו לאבק, האלים כעסו עלינו, רבים עזבו לחפש עתיד טוב יותר, דווקא למזרח הלכו.

עד היום איננו יודעים מה עלה בגורלם........ או לפחות משהו דומה לקטע כזה.

ולאחר מסך שחור של שנייה רואים את הפלשתים נוחתים בחופי מישור החוף שלנו, מתחילים לבנות עיר (שעתידה להיות עזה), אכן כן, עזה במקורה עיר פלשתית שעל חרובותיה בנו הערבים מחדש.

על המסך יראו צופים כנעניים מסיירים המגלים את העיר ואת התושבים החדשים, לא עוברת שנייה והם נעלמים בריצה, לספר לשבטיהם ונחלותיהם, ואיתם נגמר הסרט.

סרט הסיום של הקמפיין הפלשתי

-הקרב האחרון בניהם לבין העברים, לאחר שהעמים הכנעניים הנוכריים כבר חדלו מלהתקיים, נשארו רק העברים והפלשתים, לאחר סיום המלחמות בינהם החלו לחיות זה לצד זה בשלום ובאווחה, למעשה עד גלות בבל וגם לאחר החזרה ממנה, עד מרד בר כוכבא והתרפקות ישראל, חיו זה לצד זה ואף תמכו אחד בשני ומרדו יחד ברומאים.

לעניינינו, הסרט יראה את הקרב האחרון בין העברים לפלשתים, יראה הר, עליו מאות אם לא אלפי גופות של עברים ופלשתים, על הקרקע, הזום ילך ויגדל מרגע לרגע בקפיצות קטנות כאלה.

יהייה קריין ברקע שיאמר, אלפים נפלו ביום ההוא, ועל גופותיהם, דמעת נשותיהם וילדיהם, מיום זה ואלך נתחבר ונשמח יחדיו, כי ביחד אנחנו בלתי מנוצחים. גם משהו כזה בסנגון יכול להיות נחמד.

בשביל להראות קרבות רבי משתתפים, שישמרו על FPS יציב, המשחק יצטרךף להיות בצורה הדומה לBattle for middle earth 2, המון פריטים, גרפיקה איכותית וסבירה, ולמרות זאת - תזוזה חלקה.

לפי דעתי ניתן להוסיף גם קמפיין יווני כדי להוסיף קצת עניינות וצבע אדום למשחק אבל זה לבחירתכם.

צבא הfactions שיקחו חלק בקמפיין

עברים - אמרגן\סגול

פלשתים - ירוק זית

מצרים - תכלת\כחול

העמים הכנענים - בדים כתומים או חומים

חיתים - ביגוד צהוב וירוק זית

יוונים - אדום

פורסם

הוויכוח בין תמוכי שאול לתומכי ירבעם? לא! ה"וויכוח" (לפי התנך לא היה שום וויכוח, אגב) היה בין רחבעם לירבעם. גם אני בטוח שהעברים נכנסו תחילה לארץ ממזרחה, מצפון לים המלח- איזור יריחו.

דבר אחרון, כרתים נמצאת ממערב לישראל (איפה הים התיכון, חברי?) ולכן הפלשתים נעו לכיוון -מזרח- בחיפושם אחרי עתיד טוב יותר.

פורסם

השאלה הגדולה היא מה יהיה הSUPERWEAPONS של כל FACTION?

:jump:

פורסם

השאלה הגדולה היא מה יהיה הSUPERWEAPONS של כל FACTION?

:jump:

ארון הברית! :smile1:

פורסם
  • מחבר

yemenite camel תודה על התיקונים, זה ממש מבלבל כשאתה מנסה לזכור את רחבעם וירבעם ואת הפלשתים והכנענים... מי היה מי, מתי ואיפה...

אבל אתה בטוח שרחבעם וירבעם רבו אחד עם השני? הממלכה היתה בראשותו של שלמה המלך... ותומכי ירבעם רצו את ירבעם כמלך ישראל... לא?

השאלה של מה הsuper weapon לכל faction היא שאלה מצויינת. לפי דעתי.

עברים = נביאים - נביא יכול להשתמש בfar sight, הורדת מורל האויב בצורה קיצונית (כpassiv ability), יכול להשתמש בכוחות קבליסטיים כדי לתעתע אוייבים מתקרבים ולתרפד את מעשיהם.

פלשתים - חיילים דמויי גוליית - חרב ענקית ושריון כבד, החיילים יופיעו על המסך לא כחייל אחד, גם במספר גדול, יופיעו ככמה סוגי חיילים דומים, בדומה לbattle for middle earth 2...

מצרים - imperial archer תמונות המחשה בקישור למטה.

http://www.michaelhutchison.com/concept/archer.jpg

אף המצרים יתייחדו בקשתי-מרכבה, החייל הזה יהייה מיוחד ובעל דייקנות מדהימה בקשת, המילה צלף תתאים לו, התזוזה שלו תהייה מאד מהירה, ריצה בכל שטח, שלג, מדבר, ביצה,

*חשוב להזכיר כי בזמני התנ''ך ולפני, האוויר היה נקי, בחודשי החורף, שהיו אז 80% מהשנה, ולא 50-60, ירד שלג בכמות נכבדת בישראל.

יוונים - איך אפשר בלי קצת אש יוונית? fire catapult הוא הנשק האולטימטיבי ליוונים. אבל אני חש כי זה רעיון מעט מרושל, תביאו רעיון.

חיתים - תביאו רעיון.

כנענים = קלעים - באנגלית (slinger) זורקי אבנים בעזרת קלע, הכלי שאיתו הביס דוד המלך ז''ל את גוליית. כלי חזק מאד, אבן אחת בתוספת תנופה ממנו והחייל מטמוטט, אם עומד על קצה צוק, עף מהצוק בשל חוזק המכה.

פרסים - פרס של אותם השנים הידועה בכינויה (greater iran) כללה גם חלקים מאזור ההינדוס, הכיום שייך להודו, ישנם פילים רבים באזור הזה, הפרסים השתמשו בהם למטרות צבאיות וזה ידוע

פורסם

אני חושב שאתם מנסים לחבר יותר מידי אלמנט חינוכי

במשחק מחשב

אני כישראלי אולי אוהב מאוד את הרעיון הזה

אבל אם הייתי בעל חברת פיתוח משחקים

לא הייתי משקיע אגורה ברעיון הזה כי אני לא רואה איך משחק כזה ימכור לעולם

תחשבו על זה

מה זה יעניין אמריקאי\אירופאי \יפני\וכו?

זה יעניין רק שוק קטן במזרח התיכון ויהודים

וגם אז אם המשחק יהיה פרו ישראלי

זה יעניין בעיקר ישראלים ויהודים

בשביל למכור את זה לעולם לדעתי צריך להוריד הרבה אלמנטים חינוכים והיסטוריים

לטובת משחק בסגנון GOD OF WAR לדוגמה

שמה לשחקן לא היה אכפת הרבה מהמיתולוגיה הרומית או יוונית (לא זוכר)

היה אכפת לו שזה משחק כיף ודמיוני

הוא לא היה צריך ללמוד להכיר את היסטוריה והדמויות בשביל לשחק

אבל אני ייתן לכם רעיון שלדעתי הרבה יותר מוצלח

אולי תתחברו ותכינו סרטוני היסטוריה יהודית בCG ?

אני אישית בכיף יהיה מוכן לראות סרטונים כאלו

ובשביל ליצר סרטים כאלו לא צריך חברת פיתוח משחקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים