עבור לתוכן

משחק אסטרטגיה על זמני התנ''ך והמזרח התיכון הקדום - רעיון מוצלח?

Featured Replies

פורסם

סבבה... יופי של רעיון!!

עכשיו צריך רק לשכנע חברה כלשהי לקחת את זה על עצמה, ולשים את המשחק תחת פיתוח ישראלי.

בואו נכתוב עצומה של פורום HWZONE ונשלח להם!!!!!

או שלא.

רוב הסיכויים שאם המשחק הזה יכנס לפיתוח ישראלי זה אם מישהו יפנה לגאידמק.

למרות שהרעיון של המשחק האמת מעולה ואם יצא משהו כזה אני אקנה.

ד"א אם למישהו יהיה מתישהו בעתיד את הקוד, אני מחקה לקרוא אותו.

• תגובות 51
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה לא ממש נכון. שבטי ישראל לפני תקופת המלכים לא היו מאוחדים עם צבא אחד בכלל. אחרי שהעם התחיל להתיישב בכנען, לכל שבט היו את הכוחות שלו, ובמצב של איום רציני מבחוץ הם איחדו את הכוחות שלהם במידת הצורך.

בתקופת המלכים העם היה מאוחד רק לפרק זמן קצר מאוד - מלכות שאול, דוד ושלמה. רק אז היה באמת צבא לכל העם. לאחר מכן נוצר פילוג ל 2 הממלכות, ושוב הכוח הצבאי של ישראל לא היה מקובץ.

ומה שמעניין במיוחד בכך הוא שזה יכול לבוא לידי ביטוי בגיימפליי של משחק שכזה בצורה מאוד ייחודית. הדרישה מהשחקן לתאם בין שבטים, כך שהמשחק יעמיד אמצעים יצירתיים לשחקן לשלב כוחות של שבטים מפוצלים ולתאם ביניהם גם מבחינת מסחר ומשאבים, זה פיצ'ר שיכול להיות ייחודי ומקורי מאוד. כלומר הגיימפליי בחלק מהמשחק בעצם גורם לשחקן לשחק 12 factions שונים עם ברית ביניהם, אבל עם גיוון והבדלים זה מזה, במקום לשחק faction יחיד. יש לזה פוטנציאל עצום בתור משחק אסטרטגיה.

אל תדאג, אף אחד לא מתכוון להתחיל "פיתוח שכונה". אנחנו קצת יותר רציונאליים ומן הסתם ברור לכולם שצריך צוות פיתוח רציני. אבל לדעתי מן הראוי שזה יהיה פיתוח ישראלי, לפחות בחלק נכבד ממנו. או אולי אפילו מוד ישראלי ל Rome TW כפי ש ziv13 הציע.

אתה צודק בהכל אחי, המשחק יצטרך לתאר את התקופות האלה ואת החיבור שבניהם, אם אתה מחפש את צבא ישראל של הימים ההם, אכן נאה להסתכל על צבא הממלכה המאוחדת וצבאות יהודה וישראל שלאחריה, שהיו יחסית מאורגנים.

למעשה התרבות הישראלית, הלבוש הצבא הכתב וכו' השתמר עד חורבן בית ראשון, בבית שני כבר רוב בני העם החלו להשתמש בכתב הארמי (בו אני כותב עכשיו) ביום יום, המסורת הלכה ונעלמה, הלבוש ההלכות והכל, לצבא לא היו מדים כמו בזמנים מוקדמים יותר (מדי ארגמן ותכלת) ודברים דומים.

מה שיכול להיות הכי עמוק במשחק כזה, חוץ ממשחקיות עשירה, אלו כמובן סרטי הקדם-משחק.

לדוגמא בוורקראפט 3 מראים לך ויכוח בין יועצי המלך טראנס של ממלכת Lorderon בה הם מדברים על כוחות האורקים ההולכים וגדלים, ועל כך שהם מתגבשים להתקפות חוזרות על בני האדם שבאזור.

כך לדוגמא אפשר להראות ויכוח בבית המלוכה הכנעני, ובו מראים את יועצי המלך טוענים כי 12 שבטי העברים מתגבשים וכבר החלו לתקוף ולרמוס שיירות צבא שנמצאות בדרום, ושלפי דיווח הצופים מספרם מחודש לחודש.

פורסם

שמעו, ההיסטוריה של הגיימינג הראתה הרבה ניסיונות ליצור משחקי מלחמה בעת העתיקה וכמעט כולם נכשלו. למעט AOE הראשון, יש הרבה משחקים שפשוט לא הצליחו בכל מה שנוגע למלחמות שהן לא פופולריות. אז לנסות להרים משחק על מלחמות ישראל המאוד לא פופולריות, לדעתי יכשל באותו אופן שהרבה משחקים פשוט לא הצליחו בשנים האחרונות. זה יכול להיות מוד חמוד ומשחק נחמד לקהילה מצומצמת, אין ספק, אבל משחק מלא, הדרך ארוכה מאוד.

פורסם

זאת אחת הסיבות שהמודל של Rome Total War מיד קפץ לי לראש. זה משחק שהצליח להעביר את הקרבות העתיקים בצורה משובחת, וכמובן שהצליח מאוד.

כמובן שאנחנו סתם נהנים להשתעשע עם הרעיון ולא הולכים עכשיו להתחיל לתכנן משחק. אני חייב להודות שזה די כיף לשחק עם הרעיון הזה, כי יש בו פוטנציאל לא מבוטל למשחק שיכול להציע דברים קצת לא שגרתיים למשחק אסטרטגיה.

פורסם
  • מחבר

למה לא שגרתי?

המזרח התיכון הקדום הוא למעשה אחד הנושאים שהתחילו את משחקי האסטרטגיה, אולי היו חסרות כמה צוילזציות כאלה ואחרות בו, אבל Age of empires 1 הציע לנו לטעום את הזמנים האלה.

אבל מה ראינו אז?

שיחקנו את המצרים ויכלנו לייצר רק לגיונרים יוונים במקום חיל רגלים מצרי?...

היום הטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת, ואפשר לייצר איתה את אחד המשחקים הגדולים של כל הזמנים - שהוא זה.

הוא יוכל לסחוף את השחקן אל הימם שבהם יהושע בן נון וחיליו רצו לנקות את דרום ישראל מעובדת האלילים או אל הימים שבהם נלחם שאול בפלשתים על הר גלבוע.

ובאותה עת להראות את הקרב האדיר שהייה בין עיר המדינה טרויה לקאוליציה היוונית.

פורסם

שמעו, ההיסטוריה של הגיימינג הראתה הרבה ניסיונות ליצור משחקי מלחמה בעת העתיקה וכמעט כולם נכשלו. למעט AOE הראשון, יש הרבה משחקים שפשוט לא הצליחו בכל מה שנוגע למלחמות שהן לא פופולריות. אז לנסות להרים משחק על מלחמות ישראל המאוד לא פופולריות, לדעתי יכשל באותו אופן שהרבה משחקים פשוט לא הצליחו בשנים האחרונות. זה יכול להיות מוד חמוד ומשחק נחמד לקהילה מצומצמת, אין ספק, אבל משחק מלא, הדרך ארוכה מאוד.

אבל מזה מתחילים לא?

פורסם

למה לא שגרתי?

התכוונתי לא שגרתי מבחינת אלמנטים חדשים של משחקיות שיכולים לאפיין משחק שכזה. לא טרחתי לפרט כי לא ממש חשבתי על זה לעומק, אבל הנה כמה דוגמאות שקפצו לי לראש:

- 3 אקטים שונים לחלוטין במשחקיות שלהם: 12 השבטים -> ממלכה מאוחדת -> 2 ממלכות נפרדות

- יישום של לוחמה לא לינארית כמוקד של הגיימפליי. אני לא זוכר משחק אסטרטגיה שהתמקד לחלוטין בהיבט הזה, והאקט הראשון מהשלושה יתמקד בו בלבד. בין היתר עם אפשרויות לבחור טקטיקות שונות לניהול קרב שבאמת היו בשימוש ותוארו בתנ"ך או ע"י הסטוריונים (תחבולות, יחידות מיוחדות או תמרונים מיוחדים שהומצאו ע"י השופטים). בנוסף, לכל שבט יהיו את המאפיינים היחודיים לו מבחינת יחידות לוחמות, כך שאיחוד הכוחות של כמה שבטים (שיהיה בלתי נמנע במהלך המשחק) יכול להיות מאוד מעניין.

- יכולים להיות אזורים במפה שיוגדרו כאזורים מקודשים לאוכלוסיה מסויימת (גם עבור הגויים), וכשהכוחות שלה יילחמו באזורים אלו יהיה להם מוראל גבוה במיוחד שיוכל להטות את גורל הקרב לטובתם

- שחזורים של קרבות הסטוריים (קיים רק ב TW עד כמה שידוע לי, ולכן זה לא בדיוק שגרתי למשחקי אסטרטגיה), אבל עם ערך מוסף המתקבל מהתיאורים התנ"כיים של אותם הקרבות

ועוד ועוד..

פורסם
  • מחבר

למי שמעוניין לראות דוגמאות של חיילים שיכולים לקחת חלק במשחק כזה.

קשת מצרי-רץ מהר וחלש מאד, האמנם נזק נשקו גדול מאד.

http://www.michaelhutchison.com/concept/archer.jpg

רמח יווני-ארטילריה כבדה יחסית, סוחב על גבו מספר מכובד של רמחיות, 2 מהן גומרות גם את גוליית.

http://uoregon.edu/~klio/maps/gr/peltast2.jpg

חייל רגלים פלשתי - קל אך משורין, מהיר מאד גם בשטחים קשים לתזוזה.

http://community.imaginefx.com/fxpose/johnny_shumates_portfolio/images/17891/224x425.aspx

יש לי תמונה של חייל מצרי, בסיס טוב לחיל רגלים עברי, אני עובד עלייה בעצמי ואשים אותה פה בקרוב...

פורסם

נשמע מעניין.... אם משחק כזה יצא אני בהחלט יקנה(!) אותו (בניגוד למה שאני בדרך כלל עושה...)

פורסם

ואוו נשמע מעניין ואחלה רעיון...

גם חינוכחי ערכי וגם משחק אסטרטגיה חדשני...

בקשר למי שאמר שאין למשחק כזה שוק כדאי לזכור שבארה"ב לא חסרים נוצרים אוהבי ישראל ועם מעט חנופה ועיוות המציאות אפשר לפצח/לפתוח את השוק הזה.

עכשיו צריכים לפנות לחברים היהודים בCreative Assembly (בתקווה שיש..) ובואו נקווה שהפרויקט ירקום עור וגידים כי באמת לא חסרים להפוך את המשחק למעניין(איך נשמע civ6-the hebrews או total war:anicent israeli wars)

נראה שבסוג כזה של משחק שבנוי על עלילה ידועה כדאי שהמשחק ינקוט בגישה של גיבורים (ע"ע wc3) לפחות בתקופת הנביאים, חוצמזה מי לא ירצה לשחק את משה רבינו???

עוד נקודה נראה לי שכדאי שהסרטונים יהיו בסגנון של wic עם קריינות של קול גברי בס..

פורסם

the hebrews\ the israelis לא שמות מי יודע מה מתאימים כי אני לא חושב שככה קראו לבני ישראל באותם הימים, וגם זה שם משעמם יחסית, אפשר לקחת שמות פיקנטיים כמו Taming/Tame of the Holy Land (אילוף הארץ הקדושה) ואם לא היה כזה סרט אז Kingdom of Heaven\God (ממלכת גן עדן/האל), אולי גם Call of God (אוף נשמע דומה מדי לCoD אבל זה מתאים כי אחרי הכל אלוהים ציווה לכבוש את הארץ) ועוד אחד: Divine Wars, Wars of Eden, שבהם הרעיון הכללי הוא אוקסימורונים: מצד אחד מלחמה אבל מצד שני קדושה.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע למה כולכם מתעקשים על משחק בסגנון סדרת הTotal war...

סגנון AOE 3 עם שיפור גרפי עצום יכול להיות הרבה יותר מעניין.

פורסם

בקשר לשמות אכן הצעותיך טובות ומחוכמות יותר...(סתם זרקתי שמות בשביל הרעיון)

לפי דעתי משחק בסגנון aoe הוא מוגבל מאוד באפשרויות ומאוד לינארי וכמו שהוכיח לנו empire earth3 עברו הזמנים שבהם זה מספיק היום כדי שמשחק יצליח הוא צריך לחדש ולהביא דברים שעוד לא ראינו...

פורסם

OK אני בזמן הפנוי כבר בונה מודלים, לצערי צריך עוד הרבה עבודה.

BTW יש פה עוד תלתיסטים בפורום?

[attachment deleted by admin]

פורסם

רעיון אדיר לנו, רעיון רע כמודל עיסקי ואני אסביר למה:

לנו כישראלים ויהודים ברחבי העולם יישמע הרעיון בפשוט מגניב לאללה אבל ישנם שתי בעיות

1) את רוב העולם היסטוריית עם-ישראל\בני-ישראל\תנ"ך שמתמקד בעם היהודי זה פשוט לא יעניין... לדעתי אפילו להפך.

2) רוב הישראלים (וגם בעולם, הישראלים לא אשמים היחידים בהורדת תכנים לא חוקיים) יורידו את המשחק במקום לקנות אותו.

לכן לפי דעתי אם אתם מדברים על איזה משחק שיידמה למשחקים בעלי אופי דומה שישנם היום הדבר פשוט בלתי אפשרי.

אם כבר יעשו משהו זה לקחת כמה מתנדבים ושיפתחו "משחק" על היסטוריית העם היהודי, לדעתי זה יהיה דיי חינוכי לילדים שגם ככה נמצאים רוב שעות היום מול המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים