עבור לתוכן

שאלות בקשר לזכרונות(DOMINATOR ו-DUAL CHANNEL)

Featured Replies

פורסם

א.מה יהיה יותר מהיר-שתי סטיקים של 2 גיגה בייט כל אחד או ארבע סטיקים של 1 גיגה בייט כל אחד?

ב.האם יש הבדל מורגש בין זיכרונות מקוררים כמו הדומינטור של קורסאייר לבין זיכרון רגיל של סאמסונג עם בערך אותם נתונים ללא אובר קלוק?

ג.אם יש לי היום סט של שתי סטיקים של 1 גיגה בייט כל אחד של סאמסונג אני יכול פשוט להוסיף להם שתי סטיקים של חברה אחרת או שזה לא יעבוד טוב?

תודה לעוזרים... ;D :yelclap:

פורסם

1. באופן כללי, בלי לדעת פרטים על הלוח והמעבד, רצוי ללכת על שילוב של 2 זיכרונות בגודל 2GB כל אחד, מהסיבה שחלק מהלוחות/מעבדים לא יאפשרו לך לעבוד ב T1 עם 4 מודולי זיכרון. בנוסף, 2 מודולי זיכרון יאפשרו לך שידרוג נוסף של הזיכרון בעתיד (בהנחה שתצטרך כזה, ושהלוח בכלל תומך כמות זיכרון כזו).

2. הבדלי הביצועים בין זיכרונות בעלי אותם נתונים לשימוש רגיל (ללא OC) כמעט ולא קיים. ההבדל בא לידי ביטוי בתקופת אחריות, וב"איכות" הזיכרון, ולכן מומלץ תמיד לקנות זיכרונות של חברה מוכרת בתוספת של עוד כמה שקלים, מאשר לקנות זיכרון זול יותר של חברה לא מוכרת.

3. סביר להניח שלא תהיה לך בעיה להוסיף עוד 2 מודולי זיכרון של חברה אחרת, אבל תמיד קיימת האפשרות של אי-תאימות בין סוגי הזיכרונות. אם אפשר, רצוי לבדוק בחנות שהזיכרון עובד לפני שקונים. כמובן שרצוי גם להסתכל בחוברת של הלוח כדי לוודא שהזיכרון שאתה עומד לקנות נתמך בכלל (מבחינת נפח ומבחינת המבנה שלו DS/SS).

פורסם
  • מחבר

http://www.skypc.co.il/pl_product~M378T2953CZ3-CE7~15~0.htm

יש לי כרגע שתי סטיקים כאלו כמו בקישור שווה להוסיף עוד שתיים או לחסוך ליותר איכותיים כמו הדומינטור?הלוח אם שלי זה gigabyte p35c ds3r

פורסם

הזיכרון תמיד יעבוד במהירות של הזיכרון הכי איטי, וכנ"ל לגבי התיזמונים. יש לך זיכרון בתדר 800MHz עם CL5. אם תקנה זיכרון מהיר יותר, אז זה לא ממש יעזור לך, כי הזיכרון הזה יגביל אותך (בהנחה שאתה לא עושה לו המהרה כלשהי).

אני מניח שאתה מתכוון לקנות זיכרון מהמשפחה הזו:

http://www.corsair.com/products/dominator.aspx

כמובן שזיכרון כזה יהיה עדיף (החברה מתמחה בזיכרונות, עובדים בתיזמונים הדוקים יותר, ויש להם גוף קירור, דבר שלא יכול להזיק), אבל כל עוד אתה מכוון להשתמש בזיכרון הקיים לא תוכל לנצל את הזיכרון הזה עד הסוף - הזיכרון השני יגביל אותך גם בתיזמונים וגם ביכולת ההמהרה. כדאי לך לקנות זיכרון כזה במצב שלך רק במידה ותוכל לקנות אותם בזול, או אם כן אתה מתכוון להחליף את הזיכרון הקיים ולבצע OC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים