עבור לתוכן

יחס זיכרון לFSB או BUS ???

Featured Replies

פורסם

כן..אבל ברוב הלוחות כיום יש מחלקים שיאפשרו לך לעבוד עם מעבד בבאס 333 וזיכרונות 800..בלי צורך בOC..

תעיין קצת בתרד הנ"ל מההתחלה..

פורסם

קראתי :xyxthumbs:

אבל כמשתמשים ב-OC- מקבלים גם תדר זכרון מהיר. אבל מן הסתם המחיר הוא התחממות המסכנת את חיי המערכת

(אף על פי שכפי שהבנתי הסיכון הוא הרבה יותר מחושב כיום, ואפשר להמהיר את הרכיבים בלי בעיה כל עוד יש קירור מתאים)

כמו שאמרת, אפשר לוותר על OC בשימוש במחלקים בדוג' שהצגתי.

אבל, ואומנם אני יחסית חדש באתר ועדיין יש מאמרים שלא הספקתי לקרוא(ויש מספיק)

כמו כל דבר בחיים, אני די בטוח שה"חילוק" לא בא בחינם. על מה אני בעצם "משלם" כאן?

פורסם

זה לא בדיוק כלום - כמו שציינתי קודם, ביחס 1:1 המעבד והזיכרון יכולים לדבר בכל מחזור של ה BUS, בגלל שהם מסונכנים. אם היחס שונה מ 1:1, אז הזיכרון יצטרך להמתין מספר מחזורים למעבד, בגלל שהוא עובד מהר יותר ממנו. זה לא ממש קריטי, והרווח מתדר הזיכרון הגבוה יותר בד"כ מכסה על המחזורים המבוזבזים, אבל זה עדיין קיים.

פורסם

שאלה - אם אני מעלה את הבאס מעל ל-333 ובעצם עושה OC ללוח, אם המחשב לא יציב\עושה ריסטרטים\לא נדלק, לאיזה חלק במחשב אני צריך לתת מתח כדי לייצב את זה?

פורסם

קודם כל, יש פורום של OC בדיוק לשאלות מהסוג הזה - שם יש אנשים שמבינים בהמהרות יותר טוב מאיתנו.

אם אתה מעלה את ה BUS לתדר הגדול מהתדר הנתמך, וכל שאר הרכיבים שלך (המעבד והזיכרון) נמצאים בטווח התדרים הרשמי שלהם, אז סביר להניח שתצטרך להוסיף מתח לערכת השבבים - הגשר הצפוני/הגשר הדרומי. אבל לפני שאתה עושה את זה, אני חושב שכדאי להגדיר את הזיכרון כך שיעבוד עם התיזמונים הכי משוחררים, רק כדי לוודא שהבעיה היא לא מהזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים