עבור לתוכן

שיפוץ מפרט לסרבר חזק שמריץ מכונות וירטואליות 5K¤

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני צריך מחשב חזק ביותר שהולך להריץ CENTOS5 64BIT, עליו VMWARE ואז 8-10 מכונות וירטואליות שיהיו WINXP.

כרגע הדיסקים הולכים להיות ללא RAID או LVM ועל כל אחד מהם יהיה חצי מהמכונות הוירטואליות כדי לחלק את העומס.

כל מכונה וירטואלית צריכה להיות עם 40GB דיסק וכמה שיותר זיכרון.

איו חשיבות לכרטיס מסך. מערכת ההפעלה הראשית היא CENTOS5 ולכן כל הרכיבים צריכים לתמוך בה.

המארז חייב להיות כמה שיותר קטן וקומפקטי.

המפרט שיש לי כרגע ביד הוא:

Intel Core 2 DUO E6750

GigaByte GA-G33M-DS2R

8GB RAM

2 x WD2500YS

2X PCI ethernet 1gbs

case:foxconn DH841

אשמח לשמוע הצעות ייעול.

תודה.

פורסם

בבקשה :

מארז : CompuCase 6K60 (ללא ספק-כוח) - כ-160ש"ח

ספק-כוח : Enermax Liberty 400W Modular - כ-390ש"ח

לוח-ראשי : Gigabyte G33M-DS3R G33-Based - כ-635ש"ח

מעבד-ראשי : Intel Core 2 Quad 2.4GHz 8MB-Cache 1066MHz-FSB Q6600 Box - כ-1450ש"ח

פתרון-קירור למעבד : GlacialTech Igloo 5600 w/ PWM Fan - כ-70ש"ח (זה גם מספיק קטן כדי להיכנס בקלות למארז ה-Micro-ATX, וגם מספיק חזק כדי לקרר את מעבד ה-C2Q - וגם המאורר תקני וניתן להחלפה בקלות אם וכאשר צריך)

זיכרון-ראשי : 4x Kingston 2GB 667MHz - כ-1140ש"ח

כרטיס-רשת : Intel PRO/1000 PT Desktop PCI-E - כ-210ש"ח

כונן-קשיח - אפשרות 1 : 2x WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-860ש"ח (גירסה ביתית, 3 שנות אחריות)

כונן-קשיח - אפשרות 2 : 2x WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA RE2 WD3200YS - כ-1000ש"ח (גירסה לשרתים, 5 שנות אחריות)

כונן-תקליטורים : Optiarc AD-7170SB S-ATA או LG GSA-H62NK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA - כ-160ש"ח בממוצע

וסה"כ : החל מכ-5075ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או התקנה)

* כל הציוד הכלול במערכת הנ"ל נתמך היטב בלינוקס (מגירסה עדכנית, כגון : CentOS גירסה 5).

** ייתכן שתידרש להתקין עדכון להוספת תמיכה במארז... ;-> (לא ברצינות - לינוקס זה לא Beasta :P)

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט.

כמה דברים:

מארז: המארז שהבאת הוא יותר גדול משמעותית מהמארז שהוצע לי. 180x375x390 לקומפיוקייס 100X325X400 לפוקסקון. הגודל ממש קריטי.

מעבד: למרובע יהיה יתרון משמעותי על כפול למרות הבדלי המהירות?

פתרון קירור למעבד: מה רע במקורי?

כונן-קשיח: מה רע ב2500YS? אני ממש לא זקוק לנפח כזה וזה סתם בזבוז כסף. ברמת העיקרון גם שניים של 160 מספיקים לי.

כונן תקליטורים: אני ממש לא צריך. זה סתם בזבוז כסף.

מחיר: זאת כבר חריגה די גדולה.

תודה.

פורסם

אתה רוצה הצעות יעול מפרט נוכחי?

תחכה חודשיים-שלוש ותקח את הQ9450 שיעלה בסביבות ה1800 שקל, ותעשה אולי RAID עם ארדיסיקם נוספים.

חוץ מזה אני לא רואה כרגע דברים שיכולים לשפר באמת את הביצועים.

פורסם

כמה דברים:

מארז: המארז שהצעת הוא יותר גדול משמעותית מהמארז שהוצע לי. 180x375x390 לקומפיוקייס 100X325X400 לפוקסקון. הגודל ממש קריטי.

מעבד: למרובע יהיה יתרון משמעותי על כפול למרות הבדלי המהירות?

פתרון קירור למעבד: מה רע במקורי?

כונן-קשיח: מה רע ב2500YS? אני ממש לא זקוק לנפח כזה וזה סתם בזבוז כסף. ברמת העיקרון גם שניים של 160 מספיקים לי.

כונן תקליטורים: אני ממש לא צריך. זה סתם בזבוז כסף.

מארז : ב-Foxconn DH-848 לא תוכל להתקין : ספק-כוח איכותי או אפילו חזק מספיק, פתרון-קירור מספיק ל-C2Q, או כרטיסי Standard Profile. כל אלו - ובמיוחד שתי הראשונות, הן סיבות מספיק טובות להעדיף מארז Micro-ATX רגיל.

מעבד : מרובע-הליבות שהצעתי בהחלט יהיה חזק יותר מכפול-הליבות בהצעתך המקורית.

פתרון-קירור למעבד : התקן-העיגון של המקורי מבוסס על תפסי-פלסטיק, ושל זה שבהצעתי מבוסס על תברוגת-מתכתית - בדומה לפתרונות-העיגון המיועדים לתושבות מעבדי-שרתים (Intel Xeon ו-AMD Opteron). אם יש דבר אחד וודאי שאתה לא רוצה שיקרה בשרת - זה מגע רופף עם המעבד או פשוט התפרקות ונפילה של גוף-הקירור.

כונן-קשיח : עדכנתי את הצעתי לנפח ה-320GB.

מעבר ל-250GB איננו כדאי כלל (הפרש של כ-50ש"ח לכונן בגירסה הביתית, וכ-90ש"ח בגירסה לשרתים), ומעבר ל-160GB אולי יהיה כדאי בגירסה הביתית (הפרש של כ-190ש"ח לכונן בגירסה הביתית, וכ-160ש"ח בגירסה לשרתים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים