עבור לתוכן

GX100 חדשה - מה עוד צריך?

Featured Replies

פורסם

אחרי שמצאתי את בחירת ליבי, צריך גם לדאוג לעזרים השונים.

יחד עם המצלמה צריך לרכוש גם (דיגיטלית ראשונה בבית - לא לצחוק):

-כרטיס זכרון.

-קורא כרטיס זכרון (נדרש בכלל?)

- סוללה נוספת (צריך יעודית או שאפשר רגילות?)

(שכחתי משהו?)

איזה כרטיס זכרון מומלץ (גודל/מהירות/סוג/יצרן) לנוכח העובדה כי המצלמה תשמש גם לוידאו מדי פעם וגם תצלם ב-RAW? כדאי לקנות כרטיש אחד גדול/שניים קטנים יותר? מה הנפח הכי משתלם ביחס לעלות? עד כמה משמעותי מהירות הכרטיס ועד כמה רואים שיפור בביצועים?

לגבי הרכישה עצמה: ב-EBAY ראיתי את המצלמה ב-2,000 ש"ח כולל משלוח (כולל מע"מ 2,310). בארץ היא עולה 2,900 ש"ח.

מה דעתכם לגבי רכישה בחו"ל ואז קניית אחריות של MACK לארץ? (ראו: http://www.video.org.il/Product.aspx?productid=1558)

אשמח לעצתכם.

פורסם

לא הכרחי, אבל זה אביזר שעולה מעט מאוד והוא לא יכול להזיק.

סוללה רזרבית היא דבר די הכרחי לדעתי. ה-GX100 אמנם תומכת גם בסוללות AAA, אבל הסוללה הייעודית מספיקה להרבה יותר צילומים. אם אתה בכל זאת הולך על האופציה של AAA, אז סוללות נטענות עדיפות בהרבה על אלקליניות (שממש לא מספיקות לכלום), ואם AAA נטענות אז עדיף סוללות היברידיות עם פריקה עצמית נמוכה כגון סניו Eneloop ולא סוללות נטענות רגילות.

(שכחתי משהו?)

חצובה או חצובת שולחן, אבל זה יכול לחכות.

איזה כרטיס זכרון מומלץ (גודל/מהירות/סוג/יצרן) לנוכח העובדה כי המצלמה תשמש גם לוידאו מדי פעם וגם תצלם ב-RAW? כדאי לקנות כרטיש אחד גדול/שניים קטנים יותר? מה הנפח הכי משתלם ביחס לעלות? עד כמה משמעותי מהירות הכרטיס ועד כמה רואים שיפור בביצועים?

Sandisk Extreme III או Transcend 150x בגודל 2GB הם כרטיסים טובים ולא יקרים, ולפי דיווחי משתמשים המהירות שמקבלים איתם טובה (קובץ RAW ב-4.5 שניות). לא הייתי קונה כרטיס גדול יותר בשלב הזה. תמיד אפשר להוסיף אחד בהמשך, אם עולה הצורך.

לגבי הרכישה עצמה: ב-EBAY ראיתי את המצלמה ב-2,000 ש"ח כולל משלוח (כולל מע"מ 2,310). בארץ היא עולה 2,900 ש"ח.

הבעיה העיקרית ברכישה בחו"ל הינה האחריות הבנל"מ שמחייבת משלוח לתיקון לחו"ל (את האחריות בארץ ניתן להאריך באמצעות אחריות של MACK. ד"א אפשר אולי לקנות בחו"ל ולרכוש שם גם אחריות של MACK ואז להנות ממנה בארץ?).

הקניה בארץ היא דרך יבוא אפור של cameramia.co.il, כך שבמקרה של תקלה סביר שהמצלמה תשלח בכל מקרה על ידם לחו"ל. היתרון הוא שלא אתה זה שתצטרך לטפל בכל הנושא הזה (ומניסיון מדובר בתהליך מסורבל ודי מייגע).

אני לא מתמצא בנושא של אחריות MACK, אבל אני יודע שמעבדת "ארליך" ברחוב הסוללים בת"א מכירים בה. שווה לדבר איתם כדי לקבל פרטים.

פורסם

יחד עם המצלמה צריך לרכוש גם (דיגיטלית ראשונה בבית - לא לצחוק):

-כרטיס זכרון.

(שכחתי משהו?)

מה דעתכם לגבי רכישה בחו"ל ואז קניית אחריות של MACK לארץ? (ראו: http://www.video.org.il/Product.aspx?productid=1558)

אשמח לעצתכם.

אולי נזמין יחדיו להוזלת עלויות?

פורסם
  • מחבר

אולי נזמין יחדיו להוזלת עלויות?

שלחתי לך הודעה בפרטי

פורסם

שלחתי לך הודעה בפרטי

ראיתי.

אני אנסה לדבר איתם ונראה אם יש עוד אנשים שמעוניינים.

אורן?

פורסם

ככל שזה מפתה, עוד לא חלפה אפילו שנה מאז שקניתי את ה-GX8, כך שקשה לי להצדיק שדרוג בשלב הזה. אולי בהמשך.

פורסם
  • מחבר

לא שאני מתכוון לחכות, אבל אמור להיות בעתיד הקרוב דגם חדש שמחליף את ה-GX100?

פורסם

אני לא חושב שה-GX100 תוחלף בשנה הקרובה. אין סיבה של ממש להחליף אותה, וריקו לא יירצו להוציא מצלמה שתתחרה ב-GR-D II עוד יותר ממה שה-GX100 כבר מתחרה בה. מה שכן סביר שייקרה זה שהמחיר של ה-GX100 יירד בעוד איזה 50 עד 70 דולר, כדי לחזק את המעמד של ה-GR-D II כמצלמת פרמיום, וכדי לפתות את אלה שנרתעו עד כה בגלל המחיר הגבוה. זה רק ניחוש כמובן. יכול להיות שדברים ייתפתחו לכיוונים אחרים.

פורסם
  • מחבר

במה נבדלת ה-GR D2 מה-GX100 ולמה היא יקרה ב-150$? (אופטיקה? מעבד?)

מההשוואה של dpreview לא מצאתי הבדל מהותי ול-GX אף עדשה רחבה יותר ומייצב. חוץ מהמיצוב יש עוד משהו ששווה את ההשקעה?

פורסם

את כל ההבדלים בין ה-GX100 ל-GR-D המקורית ול-GR-D2 תוכל למצוא בקובץ שמצורף לדיון הזה.

עריכה: נראה שלא כל ההבדלים מופיעים שם. ל-GX100 יש עדשת זום 24-72 ותושבת הפלאש שלה לא תומכת ב-TTL, בעוד שלשתי האחרות יש עדשת 28 מ"מ קבועה ותושבת פלאש TTL (שעובדת במצב הזה רק עם פלאשים שמיועדים למצלמות ה-DSLR של סיגמה).

פורסם
  • מחבר

Sandisk Extreme III או Transcend 150x בגודל 2GB הם כרטיסים טובים ולא יקרים, ולפי דיווחי משתמשים המהירות שמקבלים איתם טובה (קובץ RAW ב-4.5 שניות). לא הייתי קונה כרטיס גדול יותר בשלב הזה. תמיד אפשר להוסיף אחד בהמשך, אם עולה הצורך.

4.5 שניות בין תמונה לתמונה? זו גם המהירות ב-DSLR בכתיבה של RAW? זה לא מאד מגביל/מסרבל?

פורסם

4.5 שניות בין תמונה לתמונה? זו גם המהירות ב-DSLR בכתיבה של RAW? זה לא מאד מגביל/מסרבל?

כמובן שזה מגביל. קצב כזה מתאים לצילומי נופים ונושאים סטאטיים אחרים, אבל בנושאים דינאמיים JPEG יהיה בחירה הרבה יותר מתאימה.

ב-DSLR לא רק שאין השהייה בצילום RAW, אלא שאפשר לצלם רצפים של מספר תמונות עד שהמצלמה מאיטה. מצד שני, אף DSLR לא תכנס לך לכיס. ברוב הקומפקטיות שבהן יש מצב RAW ההשהייה אפילו ארוכה יותר משל ה-GX100. היוצאות דופן שבהן יש RAW מהיר יותר הן קנון G9 (שלא כוללת עדשה רחבה), פנסוניק FZ18 (שמשתמשת בחיישן קטן יחסית) וריקו GR-D2 (שלא כוללת זום). מצלמת כיס עם RAW מהיר ועדשת זום רחבה לא קיימת למיטב ידיעתי.

פורסם
  • מחבר

שימוש בכרטיסים מהירים יותר (X250/X266) אמור לשפר את מהירות הכתיבה?

פורסם

4.5 שניות (9 הבהובים של ה-LED) נראה כמו הזמן הטוב ביותר שאפשר לקבל באופן אמין עם כרטיסים מהירים. יש שני דיווחים על 4 שניות (8 הבהובים), אבל לא הייתי בונה על זה.

http://ricohforum.com/viewtopic.php?f=4&t=4

• 2 שבועות מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים