עבור לתוכן

מהירות מעבדים

Featured Replies

פורסם

אז למען הסדר הטוב,

חיפשתי בפרום ובגוגל ומצאתי חלקי הסבר

הייתי רוצה להבין,

הרי הגיעו למין "קצה גבול יכולת" בהגדלת תדר מעבד חד ליבה(משהו באזור 3.8GH) ואז החלו לפתח את כפולי הליבה לצורך ביצועים טובים יותר.

השאלה האם כפול ליבה של AMD (לצורך העניין) 5000 שעובד בתדר של 2600MHZ (אני מניח שהנתון הוא עבור ליבה אחת)

שווה ערך למעבד חד ליבה בעל תדר עבודה של 5.2GH :nixweiss:

או שההסבר שונה?

כנ"ל למעבדי הקונרו?

אשמח לתשובה פשוטה

פורסם

השאלה הזו חוזרת על עצמה כל הזמן...

במעבד בעל 2 ליבות (או יותר), כל ליבה עובדת בתדר המצויין. אין "חיבור" של תדרי הליבות, ואי אפשר להשוות מעבד חד ליבה למעבד מרובה ליבות. כל ליבה מתפקדת כמעט כמו מעבד בפני עצמה, כך שלומר שיש לך מעבד כפול ליבה בעל תדר של 2.6GHz, יהיה כמו לומר (בערך) שיש לך 2 מעבדים חדי-ליבה בתדר של 2.6GHz כל אחד.

כאשר יישום מסויים צריך כח עיבוד, מערכת ההפעלה מפנה אותו לליבה אחת בלבד (אלא אם כן הוא מתוכנן כך שהוא יידע להשתמש במספר ליבות), ואז ייווצר מצב שליבה אחת עובדת, והשנייה לא. במצב כזה תוכל להפעיל עוד יישום "כבד" במקביל, בלי שאחד יפריע לשני, כי כל אחד יעבוד בליבה אחרת.

פורסם
  • מחבר

ממממממ........

אם הבנתי נכון,

אם אפעיל משחק/יישום כבד על חד ליבה של 3.2GH יהיה עדיף על הפעלת אותו יישום על כפול ליבה של 2.66GH ?

הבנתי נכון?

פורסם

קודם כל אתה צריך להבין שתדר X במעבדים מסידרה מסויימת לא אומר שתקבל בדיוק אותם ביצועים עם מעבד באותו התדר, אבל מסידרה אחרת.

אם אתה משווה, כמו שנדמה לי שאתה משווה, מעבד פנטיום 4 למעבד מסידרת C2D, אז מעבד בתדר 2.66GHz מסידרת C2D יהיה עדיף ממעבד פנטיום 4 בתדר 3.2GHz.

אם אכן מדובר במעבדים מאותה סידרה (פנטיום 4 ופנטיום D למשל), אז ליישומים היודעים להשתמש רק בליבה אחת, אז מעבד מהיר יותר יהיה עדיף. אם היישום יודע לנצל ריבוי ליבות, סביר להניח שכפול ליבה, אפילו בעל תדר איטי יותר, יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,

האם יש איזשהו בסיס להשוואה אמפירית בין כפולי הליבה של AMD ו INTEL לבין הפנטיום 4

ככה שאני אוכל להסביר בצורה מספרית למי שאני בונה לו מפרט ??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים