עבור לתוכן

שאלה לגבי SATA2 ולגבי כונן אופטי

Featured Replies

פורסם

1. האם SATA2 הוא סוג הדיסק הקשיח העדכני, המהיר והמומלץ ביותר ? או שיצא כבר משהו חדש ? :-)

2. אני זקוק לדיסק קשיח גדול ומהיר (לטובת פיתוח/development) - על מה אתם ממליצים ?

3. אשמח לקבל המלצה לצורב DVD

4. האם יש כבר צורבי Blue Ray ו/או HD DVD במחיר שפוי של צורב ומדיות ? (והאם כבר הסתיימה מלחמת התקנים, ויודעים מה כדאי לקנות ? :-))

תודה !

פורסם

1.זהו לא בדיוק סוג קשיח.זה "תקן" להעברת מידע.טאורטית הוא מאוד מהיר וגם מעשית הוא כדאי לרכישה כיום למרות שעדיין קשה להרגיש בשיוני מסאטה רגיל, היות ואין הבדלי מחירים ניכרים שיצדיקו התפשרות (על IDE למשל).למידע עיין בFAQ המושקע כאן.

500 גיגה זה הדיסק המשתלם כיום.אם הנפח קטן תוכל לקחת כמה כאלה (וגם לשים אותם ברייד (כלשהו תלוי בצרכיך)).אני ממליץ על סייגיט החדש אם 32 מגה קאש והעיקר 2 פלטות בלבד.גם WD5000AAKS הוא אופציה ראויה ומשתלמת!

3.יש סטיקי מומלצים בנושא.אני ממליץ על 203B של סאמסונג או כל צורב סאטה אחר מהמומלצים.

4.עדיין לא.מלחמת התקנים הולכת בכיוון הנכון (או לא תלוי איך מסתכלים על זה) אך עדיין לא הסתיימה.

פורסם
  • מחבר

1. תודה.

2. מה הכוונה " שתי פלטות" ואיך יודעים אם הדיסק הוא 2 פלטות ? (לא ראיתי נתון כזה במפרט הדיסקים..)

תוכל בבקשה לצרף לינק לדיסק כזה בגודל 500, ובגודל 250 ?

3. אה, גם בצורבים יש SATA (גם II ?) :-) תודה.

4. תודה.

פורסם

על ה"פלטות " האלו נכתב המידע.תקרא את הפרטים באתר של סייגיט למשל.בטוח שידגישו את זה שם כי זה מקטין את הסיכוי לתקלה מכאנית.

לינק ל GB500 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=676826

פורסם

כל "פלטה" שם זה 250 גיגה.לכן בדיסק של 250 אמורה להיות רק פלטה אחת.אני לא בטוח שהם בארץ.

פורסם
  • מחבר

אבל אם חשוב לרכוש דיסק עם 2 פלטות, אבל אני רוצה דיסק בנפח כולל של 250 ג'יגה,

אין דיסק כזה, שבו כל פלטה היא 125 ג'יגה ?

פורסם

בדיסקים בגודל 250 שראיתי בארץ אין פלטות בגודל 250.מה שחשוב שיהיה כמה שפחות פלטות כי זה מקטין את הסיכוי לתקלה.בגודל 500 זה 2.ב250 זה לא משנה כי כל הדיסקים בארץ שראיתי בגודל הנ"ל כולליפ 2 "פלטות".

פורסם
  • מחבר

כמה פלטות יש בד"כ בדיסק קשיח רגיל של 500 ג'יגה ?

כמה פלטות יש בד"כ בדיסק קשיח רגיל של 250ג'יגה ?

פורסם

3 ו2 בהתאמה.בסיגייט החדש יש 2 בדיסק של 500.(בגלל כתיבה אנכית ש"מאפשרת לחסוך" ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים