עבור לתוכן

איך אני יכול לדעת כמה זכרון לוקח כל תוכנה או רכיב מווינדווס? (ל"ת)

Featured Replies

פורסם

:itschy:

פורסם

Ctrl+Shift+Esc

:cwm39:

פורסם
  • מחבר

תוכל להסביר לי מה זה אומר בדיוק? האם זה דו"ח שקשור לזכרון RAM?

פורסם

CTRL + SHIFT + DELETE / CTRL + ALT + DELETE

הוא מראה לך כל תוכנה כמה זיכרון לוקחת (MEM USAGE)

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא מבין - זכרון של מה? זכרון של הראם או זכרון אחר? והאם כשאני לא מנצל את מלוא הזכרון המחשב יעבוד מהר יותר או שאני בעצם "מפסיד" כי הייתי יכול להוסיף תוכנות נחמדות? ומה זה המספרים שבעמודת הCPU?

קחו לדוגמא את הדוגמא מהתמונה המצ"ב. תוכלו לנתח את חלקה ולהגיד מה המשמעות?

תודה מראש למי שיענה

[attachment deleted by admin]

פורסם

ה-Mem Usage אומר כמה RAM נטו לוקחת התוכנה.

אם תלחץ על view > select columns > virtual memory size אז זה יוסיף לך עמודה שמראה את כמות הזכרון הכוללת שהתוכנה תופסת - כולל מה שב-page file.

פורסם

CPU מראה לך ניצול באחוזים של משאבי המעבד ליישום לאותה שנייה (תלוי איך הגדרת את קצב רענון הנתונים)

את ניצול הזכרון תוכל לראות בלשונית "ביצועים" שבא את רואה את כמות הזכרון ה*כוללת* ומה מנוצל ממנה

תוכל לראות גם בתחתית החלון את שיא הניצול וגבול ניצול הזכרון

אתה לא "מפסיד" שום דבר בניצול זכרון! הזכרון הוא כמו מרחב עבודה ליישומים כאשר הגודל שלו קובע עד כמה הוא רחב והמהירות קובעת את ביצועי היישומים אצלך במערכת.

מה שנותן מנהל המשימות זה צפייה כללית בביצועי המחשב וניהול יישומים ברמת קצת יותר גבוהה מ"סגירת חלון" ועוד כמה דברים מתקדמים :)

פורסם
  • מחבר

שאני אבין - אם בסה"כ אני לא מגיע ל-1 גי'גה מנוצל של RAM אז אין טעם להרחיב אותו?

עכשיו אני חושב שסתם קניתי 1 ג'יגה..

ואני רואה שכתוב שאני מנצל 4% מה-CPU. עד כדי כך המעבד שלי חזק מדי לצרכיי? אז למה עם המעבד הקודם (פנטיום 4, 1.8) הרגשתי שהמחשב בקושי זז (גם לאחר פירמוט)?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה לא אמור לנצל את המשאבים של המחשב במצב רגיל

רק במצב של הפעלת יישום כבד אתה תראה את משאבי המערכת מנוצלים עד תום

זה כמו לקנות מכונית ספורט ולהתלונן למה אתה לא יכול לנסוע במהירות המאקסימלית כל הזמן וצריך להאיט לפני רמזורים :funnypost:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים