עבור לתוכן

בעיות בהקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

אז ככה: יש לי 2 מחשבים בבית - שלי ושל אח שלי. בהתחלה שמתי את שניהם אחד ליד השני, חיברתי את המודם ב-USB למחשב שלי, מהמחשב שלי כבל רשת מוצלב למחשב של אח שלי, והצלחתי להקים בין 2 המחשבים רשת ICS, שיתפתי ביניהם קבצים וחיבור אינטרנט בלי בעיה. אחרי שהצלחתי להקים את הרשת העברתי את המחשב של אח שלי לחדר שלו שנמצא ליד החדר שלי.

יש לנו בבית כבלי רשת שיוצאים מהמרכזיה לכל אחד מהחדרים. בהתחלה בדקתי אם כל אחד מכבלי הרשת כשלעצמו תקין. לקחתי את המודם למרכזיה, וחיברתי אותו לכבל שהולך לחדר של אח שלי, ובחדר של אח שלי חיברתי למחשב. לא הצלחתי לחייג לאינטרנט (Limited Connectiviyt). אז הוספתי מתאם נקבה-נקבה וכבל מוצלב, ואז חיברתי לחדר של אח שלי, והצלחתי לחייג לאינטרנט כמו שצריך.

אז חיברתי את המודם במרכזיה לכבל רשת של החדר שלי, בצד השני של הכבל חיברתי למחשב, גם כן לא הצלחתי לחייג (Limited Connectiviyt). גם בחדר שלי הוספתי כבל מוצלב לשרשרת והצלחתי לחייג.

אז החזרתי את המודם לחדר שלי וחיברתי אותו ל-USB. חיברתי במרכזיה באמצעות מתאם נקבה-נקבה את הכבל שלי לזה של אח שלי. חיברתי את המחשב שלי מצד אחד ואת המחשב של אח שלי מצד שני לכבל הרשת המחובר. שוב פעם Limited Connectiviyt. ניסיתי עם כבל מוצלב, אותו דבר. ניסיתי לשים את המודם בכל אחד מהחדרים ולחבר אותו עם 2 כבלי הרשת המחוברים למחשב שבחדר השני. לא עבד לי כלום - לא עם כבל ישיר, לא עם כבל מוצלב. ניסיתי אפילו עם כבל מקוטב מרוב ייאוש, כמובן שזה לא עבד.

* יש לציין שכדי לבדוק את איכות הקשר חיברתי מקור מתח לכבל שלי ואח"כ לכבל של אח שלי במרכזיה, ובחדר עצמו חיברתי לכבל נורה.היא פעלה כמו שצריך. לעומת זאת כשחיברתי במרכזיה את הכבל שלי לזה של אח שלי, ובחדר שלי חיברתי לכבל רשת מקור מתח, כשחיברתי בחדר של אח שלי לכבל רשת את הנורה, היא דלקה באור חלש יותר ממה שדלקה ב-2 הפעמים הקודמות.

עכשיו השאלות:

1) למה הקישור בין החדר שלי ישירות לזה של אח שלי לא הצליח? האם הבדיקה עם הנורה מראה שיש ירידה באיכות לאורך החיבור ולכן זה לא הצליח?

קראתי שעד 100 מ' כבל רשת לא צריך הגברה. אורך הכבל המחובר שלי ושל אח שלי מגיע מקסימום ל-30 מ' (בהגזמה). אם כך מדוע זה לא עבד? יש דברים אחרים שיכולים לגרום לירידה באיכות האות חוץ ממרחק?

2) מדוע כשאני שם את המודם בחדר אני מחבר אותו למחשב באמצעות כבל ישיר, אבל כשאני שם אותו במרכזיה אני צריך להוסיף כבל מוצלב לפני שאני מחבר אותו למחשב, אחרת זה לא עובד? איך זה הגיוני בכלל? (הכבלים שעוברים בין כל אחד מהחדרים למרכזיה ישירים ולא מוצלבים ב-1000000%)

3) האם מגבר יפתור לדעתכם את הבעיה, או שזו בעיה בחיבורים? אם מגבר, אז כמה עולה כזה?

4) חשבתי פשוט לשים את המודם+ראוטר שאני אקנה במרכזיה ומשם להוציא ל-2 המחשבים. לפי מה שתיארתי, אתם רואים סיבה שדבר כזה לא יעבוד?

פורסם

לך על אפשרות האחרונה (4).

פורסם
  • מחבר

על איזה ראוטר אתם ממליצים? משהו שיהיה זול וטוב?

פורסם

אני ממליץ על Edimax BR-6204Wg

בקרוב אצל ג. יפית.

זה כדאי!

:xyxthumbs:

פורסם

אני ממליץ לך על 3CRWER10075ו 3COM

ועוד במחיר שהוא נמכר בימים אלו...

פורסם
  • מחבר

שניהם עולים בערך אותו דבר

עוד מישהו יכול להמליץ לי - שאני אדע איזה מהם עדיף?

ואחרי פתיחת פורטים - האם מהירות ההורדה בתוכנות שיתוף תהיה כמו שהיא עכשיו או שזה ייפגע בה?

פורסם

EDIMAX !!

עובד כבר שלוש שנים!!

פורסם
  • מחבר

כשיש לי ראוטר, איך מתבצע החיבור לאינטרנט? חיבור בחיוג מכל מחשב בנפרד או שצריך חיבור בלי חיוג כדי שיהיה אפשר לגלוש ב-2 המחשבים ביחד?

פורסם

הנתב מחייג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים