עבור לתוכן

מישהוא ראה את זה : הפעלת Leopard על PC !

Featured Replies

• תגובות 52
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשרי,

בהחלט לא חוקי אפילו אם קונים.

ליביו

פורסם

קוראים לזה hackintosh וזה ישן וקיים מאז שאפל עברו לאינטל במחשבים שלהם.

פורסם

הרג אותי הבחור - "אני ממליץ לעשות את זה רק עם עותק חוקי" חחח אני ממליץ לשדוד בנק רק אם האקדח רשום על שמך :lol:

וגם הוא לא התקין את זה בסרטון, המחשב עשה BOOT מהHD

פורסם

אפשרי,

ליביו

וכי מדוע? האם בתיאור רשיון בקניית לאופרד כתוב כי מבחינה חוקית הוא חייב לרוץ על מק?

פורסם

כן, אם תחפש - כמדומני דוביזובי העלה את הציטוט המדויק שנמצא בEULA.

ליביו

פורסם

מאוד אפשרי זה מה שיש לי .:P

פורסם

אפשרי,

ליביו

אני קונה מהספקית אינטרנט שלי רוחב פס, ואני יכול לעשות עם הרוחב פס שלי מה שאני רוצה. הספקית אינטרנט לא יכולה להגיד לי שמותר לי לגלוש באינטרנט, אבל אסור לי לבצע שיחות VOIP.

על אותו משקל, אני יכול לקנות דיסק התקנה של Leopard ולעשות איתו מה שאני רוצה. אני יכול להתקין אותו על איזה מחשב שאני רוצה, או סתם לתלות אותו על המראה של האוטו, ולהגיד לכולם שיש לי Leopard. אפל יכולים, לכל היותר, להגביל אותי בהתקנת העותק שברשותי על מחשב אחד. גם אם כתוב ב-ELUA שמותר לי להתקין את Leopard רק על Mac, אז זה לא חוקי. אפל לא תוכל לתבוע אותי, וגם אם היא תתבע אותי, זה לא יעמוד במבחן בית המשפט.

פורסם

ברגע שאתה צריך לשנות את התוכנה על מנת להתקין אותה - עברת עבירה.

ובוא לא ניכנס למה חוקי ומה לא בEULA, בקצרה - מה שאתה אומר לא ממש נכון , גם לדוגמא של החיבור לרשת.

ליביו

פורסם

אני לא מבין באמת מה ההשוואה, וfor the record, אתה לא יכול להשתמש ברשת למה שאתה רוצה.

פורסם

גם אם כתוב ב-ELUA שמותר לי להתקין את Leopard רק על Mac, אז זה לא חוקי. אפל לא תוכל לתבוע אותי, וגם אם היא תתבע אותי, זה לא יעמוד במבחן בית המשפט.

טוב שאתה לא חי בסרט..

הEULA הוא הסכם משפטי לכל דבר ועניין. ברגע שאתה לוחץ NEXT אתה כאילו חותם על דף נייר (חוזה) עם אפל.

לא מתאימים לך התנאים שלהם? אל תתקין את המוצר.

ולסיום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=194836.0

פורסם

טוב שאתה לא חי בסרט..

הEULA הוא הסכם משפטי לכל דבר ועניין. ברגע שאתה לוחץ NEXT אתה כאילו חותם על דף נייר (חוזה) עם אפל.

לא מתאימים לך התנאים שלהם? אל תתקין את המוצר.

קיים חוק הגנת הצרכן, שבין השאר, מגן על הצרכן בפני חוזים אחידים דרקוניים.

מי שעבד פעם בתמיכה טכנית באינטרנט יודע שמחתימים אותך על חוזה שאומר שאתה מחוייב לשנה, ואם אתה עוזב יותר מוקדם אז אתה מחוייב בקנס. אתה יכול לומר שאם התנאי הזה לא מתאים לך, אז אתה לא חייב לעבוד שם. בתי המשפט חולקים על דעתך, ואומרים שמדובר בתנאי לא חוקי, וגם אם אתה חותם על החוזה ומודע לתנאי הזה, אתה לא מחוייב לו.

דוגמה נוספת: אדם שעובד במקום עבודה ומפוטר אחרי יותר משנה, זכאי להודעה מראש של חודש. בקבלה לעבודה, יכולים להחתים אותך על חוזה שאומר שניתן לפטר אותך ללא הודעה מוקדמת וללא תשלום פיצויים. אתה יכול לחתום על החוזה הזה ולהתקבל לעבודה, אבל עדיין לא ניתן לפטר אותך ללא הודעה מוקדמת וללא פיצויים. במידה וכן, אז אתה יכול לתבוע את המעסיק שלך בבית משפט לעבודה, ואתה זוכה ב-100%.

יש עוד אינספור דוגמאות, אבל אני מניח שאתה מבין את הרעיון.

במידה ויש צורך לשנות את הקוד של התוכנה כדי להתקין אותה על PC, אז יש מצב שזה באמת אולי לא חוקי. אבל, אם מדובר רק התקנה או שימוש בתוכנה נוספת שמאפשרת לך להתקין את מערכת ההפעלה, אז יכול להיות שזה דווקא כן חוקי.

מאחר ואני לא ממש מכיר את תהליך ההתקנה של Leopard על PC, אז אני לא יכול לדעת בוודאות האם זה חוקי או לא.

פורסם

כדי להתקין את לאופרד או טייגר אתה צריך להתקין דיסק פרוץ! שחלק מהקוד בו שונה כמה שאני יודע (מדוייק ב100% לגבי טייגר , ב95% לגבי לאופרד).

לא חוקי נקודה.

בקשר לחוזים אחידים - זה בכלליות ולאו דווקא בהקשרים שאמרת.

בא נגיד שמול חברה בין לאומית עם הסכם זכויות יוצרים עולמי - לא הייתי מנסה.

ליביו

פורסם

האמת היא שהקרנל של לאופרד הוא קוד פתוח וניתן לשינוי בלי בעיה. יש כבר חבורה של אנשים כזאת שפשוט העיפו את כל הקוד של הPPC והתקינו את כל מה שצריך לPC רגיל וזה ניתן להורדה בחינם

לגבי טייגר, זה היה סיפור טיפה אחר - הטייגר עצמו לא יועד לפעול על PC אלא על PPC מה שקרה הוא שאפל שחררה למפתחים דיסקים עם קרנל שכן מתאים לעבודה עם PC ואז פשוט הפיצו אותו

http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X_v10.4#Support_for_Intel_processors

פורסם

לפי מה אתה אומר שהקרנל של לאופרד הוא קוד פתוח וניתן לשינוי?

להזכירך - הוא תואם לדרישות של יוניקס , לא מבוסס על משהו חופשי של לינוקס

וגם האם חוקית הוא ניתן לשינוי והתקנה / הפצה?

ושאר התוכנות - כל המסביב?

ברגע ששינית את התוכנה - עברת על החוק - נקודה.

טייגר עצמו בהפצה הראשונית אולי לא - כל דיסק אחרי זה מתאים גם לארכיטקטורות X86 מהרגע שהם התחילו לעבור לאינטל.

אין קשר לדיסק הזה של הפיתוח שכולל את הכלים כדי להעביר תוכנות מארכיטקטורות PPC לX86 כדי לא להשתמש ברוזטה.

חלק ממה שאמרת פשוט לא נכון

ליביו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים