עבור לתוכן

יש לי MP4 ואני רוצה שהמחשב יתייחס אליו ככונן ראשוני. זה לא מצליח לי.

Featured Replies

פורסם

מה צריך לעשות בשביל זה?

אני מצרף תמונה של הביוס. הקפתי בעיגול את האופציה שאני חושב שצריך לשחק עם האפשרויות. צריך לבחור משם או ממקום אחר? ואם אני במקום הנכון, מה צריך לבחור מהתמונה השניה שצירפתי?

[attachment deleted by admin]

פורסם
יש לי MP4 ואני רוצה שהמחשב יתייחס אליו ככונן ראשוני. זה לא מצליח לי.

אני בטוח שאם תבקש ממנו יפה זה יפעל...

ועכשיו ברצינות, אם אין בביוס אפשרות ל USB Device (בחלק מהלוחות אפשר, אצלי למשל אני יודע שאפשר) אז אין לך אפשרות כזו בכלל.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה שהמחשב יטען דרכו?

בדיוק. אני רוצה להתקין משהו שאי אפשר להתקין מתוך XP.

אני בטוח שאם תבקש ממנו יפה זה יפעל...

ועכשיו ברצינות, אם אין בביוס אפשרות ל USB Device (בחלק מהלוחות אפשר, אצלי למשל אני יודע שאפשר) אז אין לך אפשרות כזו בכלל.

יש מס' אפשרויות של USB. הסתכלת בתמונה מקודם? כי פירטתי שם.

לפי EVERST סוג הביוס שלי הוא Award גרסה 6. זה עוזר במשהו?

פורסם

ברב לוחות האם ניתן ללחוץ על מקש בעת עליית הביוס שפותח תפריט BOOT לאחר טעינת הביוס. בד"כ ESC או F8. אם

זה לא עוזר - פשוט תצרוב על דיסק ותעשה BOOT מהCD

פורסם

כנראה זה אחת מאפשרויות ה USB, אבל אתה צריך שהמחיצה שעל ה USB תכיל משהו שהוא Bootable כנראה.

פורסם
  • מחבר

איך עושים Bootable?

(מדובר בקובץ ISO אבל משום מה רק במחשב הוא ISO. אני לא מצליח לצרוב אותו כ-ISO וזה למרות שאני פועל נכון ועשיתי נסיונות וקבצים אחרים אני דווקא כן מצליח לצרוב ISO. מכיוון שלצרוב אני לא מצליח אז חשבתי להעלות אותו בבוט אבל גם כאן אני נתקע כי אני לא יודע איך להגדיר את הMP4. האפשרות היחידה שלי היא להעתיק את הISO לכונן ולהעלות דרכו כי בצריבה הוא פורס אותו וביזבזתי 4 CD לחינם על כל מיני תוכנות צריבת אימאג')

פורסם

אתה לא יכול להעתיק ISO של CD לכונן USB ולצפות שזה יהפוך אותו ל-BOOTABLE.

נראה שה-IMAGE שאתה מנסה לצרוב פשוט דפוק וזהו, ובגלל זה הוא לא נצרב על שום CD.

פורסם
  • מחבר

אז בא נחשוב על פתרון אחר.

יש לי כונן נוסף שמשמש לגיבוי בלבד. כמו שאמרתי, קובץ ה-ISO נמצא אצלי כקובץ ISO אבל אני רק לא מצליח לצרוב. אם אני אמחוק את המידע מהכונן ואעתיק את קובץ ה-ISO אליו (כך הוא ישאר במתכונתו ולא ייפרס) ואז אנתק את הכונן של ווינדווס ואחבר את רק את הכונן עם קובץ ה-ISO, האם זה יעבוד?

פורסם

לא. הביוס לא יכול לטעון מקובץ ISO. רק אם תפרוס את הקובץ והIMAGE שבפנים היא BOOTABLE אז הביוס יוכל לקרוא

אותה.

תחשוב על זה כמו אנציקלופדיה שנמצאת בחבילה - כל עוד לא פתחת את החבילה אין לך אפשרות לקרוא את האנציקלופדיה.

אגב, מזמן כבר הצעתי שאחד הפיצרים שצריכים להכניס ללוחות אם החדישים הוא BOOT FROM ISO. זה יכול להיות כלי

מאוד נוח.

פורסם
  • מחבר

לפרוס אני יכול. איך אני יודע אם זה BOOTABLE?

פורסם

אם אתה יכול לפרוס, אולי תנסה להמיר אותו לפורמט אחר. למשל, להשתמש ב-ULTRAISO או דומיה כדי להמיר אותו ל-NRG ואז לצרוב עם NERO.

פורסם
  • מחבר

חח זה היה במקור NRG והמרתי אותו ל-ISO כי כבר אז לא הצלחתי לצרוב כאימאג' וחשבתי שעם ISO זה יצרוב. זה לא קרה

פורסם

יכול להיות שבהמרה משהו הלך לאיבוד. איזה הודעת שגיאה קיבלת בפורמט הNRG? כ"כ אפשר לדעת מה אתה מנסה לצרוב?

פורסם
  • מחבר

אני מנסה לצרוב ווינדווס 2000 כי אי אפשר להתקין אותו מXP ואמרו לי שגם אי אפשר מלינוקס. לכן האפשרות שנותרה היא לצרוב ולהעלות אותו מהכונן אופטי. אבל כאן לצערי יש את הבעיה שבגינה פתחתי את הודעה הזאת.

יש משהו נוסף שמטריד אותי-יש לי ווינדווס 98 והוא בכלל לא מגיע כ-ISO. אולי אפשר להתקין קודם אותו וממנו, באמצעות דיימון טולז, להעלות את ISO ווינ' 2000? אבל הבעיה שאני גם לא יודע איך להתקין את ווינדווס 98. איך מתקינים אותו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים