עבור לתוכן

בעיה - המחשב לא נדלק!

Featured Replies

פורסם

שלום, המחשב שלי לא נדלק.. מידיי פעם שלוחצים אז האור נדלק לשנייה (ניתן לראות שהמאווררים מסתובבים גם) ואז נכבה מיד כעבור שנייה-שתיים.

קנינו ספק חדש, לא עזר.. זאת לא הבעיה בו.

מה לעשות?

פורסם

לא תמיד זה בעית ספק ...

תבדוק שהמאוורר על המעבד מחובר ועובד.. תנקה את האבק שם , אולי זה חוסם את האויר

פורסם

תשאר רק עם רכיבים הכרחיים (ספק+לוח+מעבד+זיכרון+כ.מסך), תנתק את כל שאר ההתקנים (הרדיסק\PCI\USB וכו').

תבדוק שכל מה שנשאר מחובר לא מקוצר ע"י חלק מברזל, שלוח האם יושב טוב עם הספייסרים (המפרידים בין הלוח למארז) וכו'...

תוציא את הספק כוח מהמחשב ותלחץ על כפתור ההדלקה פעמיים בשביל לפרוק את הקבלים (למרות שסיכוי קלוש שזה יעזור, שווה ניסיון).

אם שום דבר לא עוזר, תשלח את הלוח-אם למעבדה שיבדקו אם הוא תקין.

אגב, כשאתה רושם "מידי פעם שלוחצים..."

מה קורה בשאר הפעמים? הוא לא נדלק בכלל או שנדלק כרגיל?

פורסם

האם החלפת במקרה מעבד בזמן האחרון או שפירקת לנקות והחזרת חזרה?

פורסם
  • מחבר

לא.. ^

"אגב, כשאתה רושם "מידי פעם שלוחצים..."

מה קורה בשאר הפעמים? הוא לא נדלק בכלל או שנדלק כרגיל?"

לא נדלק בכלל.

פירקתי הכל, הרכבתי מחדש - לא עזר.

אם זה עשוי לעזור, כשזה נדלק מידיי פעם אז המאוורר של המעבד עובד.

ולפני שהבעיה הנוכחית החלה, הייתה בעיה אחרת - הכרטיס מסך המובנה לא תפקד לאחר הסרת הכרטיס Nvidia FX5200.

פורסם

יש דבר אחד שאולי יפתור לך את הבעיה.

תפרק הכל כולל המעבד ותסתכל טוב טוב על הלוח אם ותראה האם יש איזה כבל שזז ממקומו אם זאת הסיטואציה פשוט תחזיר אותו למקומו, חשוב מאוד לעשות את זה במקרה שהכבל התעקם במידה שאפשרי להחזיר אותו למקומו בלי לפרק אותו מהלוח אם .

מקווה שזה יעזור לך.

פורסם

אני מאמין שהוא התכוון ל"קבל" ולא "כבל" אם מישהו התבלבל.

בכל אופן אם ביצעת את מה שהצעתי בפוסט הקודם, חיברת כמה שפחות רכיבים והחלפת כמה שיותר רכיבים, הייתי מתחיל לחשוד בתקינות של הלוח-אם,

אולי כדאי לתת אותו למעבדת החנות שממנה נקנה, שהם יריצו אותו במערכת מחשב שונה לגמרי.

פורסם

רועי אני די בטוח שזה מה שהצעתי לו .

אם הוא עשה את כל מה שהצעת לו בפוסט הקודם וזה לא פועל יש בעיה באחד מהכבלים של הלוח אם או בתקינותו בכלל.

פורסם

השאלה אם אתה מתכוון לכבלים או לקבלים...

פורסם

גם וגם.

אבל חוששני שזה הקבלים, לי פעם היה דבר כזה שקבל אחד פשוט היה עקום והלוח לא נדלק בגלל זה וזה אותו סיפטום כמו שיש לחברנו פה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי לאיזה כבלים/קבלים התכוונת על גבי הלוח אם.. יש הרבה /= אבל אני סבור שרובם מחוברים

פורסם

על הלוח צריך להיות מחובר כבל ATX 20/24Pin ועוד 4/8 פינים בקרבת המעבד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים