עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מפרט למחשב HTPC תקציב כ3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לפני כחצי שנה עזרתם לי מאוד פה בפורום להרכיב מפרט למחשב נייח.

לאחרונה רכשתי מסך LCD של שארפ (HD READY) ואני רוצה לקנות מחשב מדיה שיוכל להתחבר אליו ולנצל את יכולותיו. אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט.

התקציב שלי הוא כ3000 ש"ח (יש אפשרות לחרוג אם יהיה צורך)

השימושים הם בעיקר צפייה בתכני HD (תכנים מהאינטרנט ולא מנגנים למיניהם). אפשרות הקלטה מהטלויזיה היא פחות קריטית בשבילי כרגע.

כמו כן למחשב צריך להיות חיבור אלחוטי כדי שאפשר יהיה לקשר אותו לרשת.

בנוסף אני צריך כרטיס מסך שתהיה לו אפשרות ליציאת VGA (המסך שלי תומך בnative resolution רק דרך יציאת הVGA).

הייתי שמח גם למארז שיראה טוב בסלון.

תודה מראש.

פורסם

מארז : NZXT Duet - כ-390ש"ח

ספק-כוח : FSP 400-PNR 400W - כ-190ש"ח

לוח-ראשי : Gigabyte GA-P31-DS3L P31-Based - כ-490ש"ח

מעבד-ראשי : Intel Pentium Dual Core 1.6GHz 1MB-Cache 800MHz-FSB E2140 Tray - כ-350ש"ח

פתרון-קירור למעבד : Thermaltake Blue Orb II - כ-180ש"ח

זיכרון-ראשי : 2x Kingston 1GB 800MHz - כ-330ש"ח

כרטיס-מסך : GeCube AMD-ATi Radeon HD 2600XT 256MB-GDDR3 GC-RX26XTG2-D3 - כ-530ש"ח

כרטיס-רשת אלחוטית - אפשרות 1 : Edimax EW-7128g - כ-110ש"ח

כרטיס-רשת אלחוטית - אפשרות 2 : Edimax EW-7628Ig MIMO - כ-190ש"ח

כונן-קשיח : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-430ש"ח

כונן-תקליטורים : Optiarc AD-7170SB S-ATA או LG GSA-H62NK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA - כ-160ש"ח בממוצע

[לא חיוני] מאווררים למארז - 80מ"מ : 2x GalcialTech GT80252BDL-2- כ-60ש"ח

[לא חיוני] מאווררים למארז - 120מ"מ : 2x GalcialTech GT12252BDL - כ-80ש"ח

וסה"כ : החל מכ-3160ש"ח (לא כולל פריטים לא חיוניים, ולא כולל הרכבה ו/או התקנה)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה. יש לי מספר שאלות על המארז המוצע:

מארז : NZXT Duet - כ-390ש"ח

מה הגודל של המארז הזה? זה בגודל AGP רגיל? האם הוא שקט? ראיתי את המארז Antec NSK2400 שמגיע עם ספק מה עדיף?

ספק-כוח : FSP 400-PNR 400W - כ-190ש"ח

האם זה ספק שנחשב איכותי? ושקט?

לוח-ראשי : Gigabyte GA-P31-DS3L P31-Based - כ-490ש"ח

יש לכרטיס הזה יציאה סאונד דיגיטלית לחיבור לרסיבר?

מעבד-ראשי : Intel Pentium Dual Core 1.6GHz 1MB-Cache 800MHz-FSB E2140 Tray - כ-350ש"ח

אני רואה שזה המעבד החלש ביותר בסדרת הCORE DUO של INTEL, האם הוא מספיק חזק בשביל "להחזיק" מחשב מבוסס VISTA או שאולי כדאי להשקיע קצת יותר במעבד?

פתרון-קירור למעבד : Thermaltake Blue Orb II - כ-180ש"ח

המעבד לא מגיע עם מאוורר? למה צריך להוסיף?

זיכרון-ראשי : 2x Kingston 1GB 800MHz - כ-330ש"ח

כרטיס-מסך : GeCube AMD-ATi Radeon HD 2600XT 256MB-GDDR3 GC-RX26XTG2-D3 - כ-530ש"ח

האם לכרטיס הזה יש מעבד HD על הכרטיס? יש אופציה אולי לכרטיס של NVIDIA במקום?

כרטיס-רשת אלחוטית - אפשרות 1 : Edimax EW-7128g - כ-110ש"ח

כרטיס-רשת אלחוטית - אפשרות 2 : Edimax EW-7628Ig MIMO - כ-190ש"ח

מה ההבדל בין הכרטיסים? מה עדיף? אין לוחות אם שיש להם תמיכה בWIFI כמו במחשבים ניידים?

כונן-קשיח : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-430ש"ח

הכונן הזה שקט?

כונן-תקליטורים : Optiarc AD-7170SB S-ATA או LG GSA-H62NK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA - כ-160ש"ח בממוצע

[לא חיוני] מאווררים למארז - 80מ"מ : 2x GalcialTech GT80252BDL-2- כ-60ש"ח

[לא חיוני] מאווררים למארז - 120מ"מ : 2x GalcialTech GT12252BDL - כ-80ש"ח

המארז לא מגיע עם מאווררים built in? האם זה דבר שכדאי להשקיע בו?

וסה"כ : החל מכ-3160ש"ח (לא כולל פריטים לא חיוניים, ולא כולל הרכבה ו/או התקנה)

תודה רבה על העזרה

פורסם

מארז : מה הגודל של המארז הזה? זה בגודל ATX רגיל? האם הוא שקט? ראיתי את המארז Antec NSK2400 שמגיע עם ספק מה עדיף?

ספק-כוח : האם זה ספק שנחשב איכותי? ושקט?

לוח-ראשי : יש לכרטיס-קול שבלוח הזה יציאה דיגיטלית לחיבור למגבר ?

מעבד-ראשי : אני רואה שזה המעבד החלש ביותר בסדרת ה-CORE 2 של INTEL, האם הוא מספיק חזק בשביל "להחזיק" מחשב מבוסס VISTA או שאולי כדאי להשקיע קצת יותר במעבד ?

פתרון-קירור למעבד : המעבד לא מגיע עם מאוורר ? למה צריך להוסיף ?

כרטיס-מסך : האם לכרטיס הזה יש מעבד HD על הכרטיס ? יש אופציה אולי לכרטיס של NVIDIA במקום ?

כרטיס-רשת אלחוטית : מה ההבדל בין הכרטיסים? מה עדיף? אין לוחות אם שיש להם תמיכה בWIFI כמו במחשבים ניידים?

כונן-קשיח : הכונן הזה שקט?

[לא חיוני] מאווררים למארז : המארז לא מגיע עם מאווררים built in? האם זה דבר שכדאי להשקיע בו?

מארז : במארז שהצעתי ניתן להתקין לוחות בתצורת ATX. מה עדיף ? זה בעיקר עניין של טעם אישי.

ספק-כוח : בספק-כוח שהצעתי מותקן מאוורר 120mm, ההופך אותו לשקט במיוחד. ודבר אחד וודאי שניתן לומר על FSP הוא שהם יודעים לייצר ספקי-כוח :)

לוח-ראשי : כרטיס-הקול בלוח שהצעתי אכן כולל יציאת S/PDIF.

מעבד-ראשי : ה-E2140 הוא אחד המעבדים הטובים והקלים ביותר להמהרה (OC) - ניתן להמהיר אותו לסביבות ה-3GHz אפילו בלי להעלות את מתח הפעולה שלו. למעשה, בדיוק לשם כך מיועדים הלוח והזיכרון הראשיים, ופתרון-הקירור למעבד, המסויימים שנבחרו.

פתרון-קירור למעבד : המעבד שנבחר מגיע ללא מאוורר.

כרטיס-מסך : במבחן השוואתי שנערך ב- Tom's Hardware Guide (ולהלן : THG), נמצא שה-Radeon HD2600 הוא אחד הכרטיסים הטובים ביותר (בנק' המחיר שלו) לפענוח HD Video.

כרטיס-רשת אלחוטית : הכרטיס היקר יותר עדיף מבחינת מהירות, אך לא תוכל לנצל תכונה זו אם אין ברשותך גם AP תומך MIMO - ובמקרה זה בחר בזול יותר (הקפד לבקש את הגירסה עם האנטנה המתחברת עם חוט - בניגוד לזו המותקנת ישירות).

כונן-קשיח : זהו כונן בעל מיסב FDB, ולפיכך שקט למדיי.

מאווררים למארז : המארז אכן עשוי להגיע עם זוג מאווררי 80מ"מ, ואולי באמת עדיף לראות עם מה הוא מגיע - לפני שמזמינים עוד כאלו. ובכל מקרה, נראה לי לא מזיק להתקין בו עוד זוג מאווררי 120מ"מ שקטים.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה hw_joe על התשובה המפורטת.

אשמח אם תוכל להבהיר לי דברים מסוימים שלא הבנתי בתשובתך:

מארז: המארז הזה הוא בגודל מארז ATX רגיל? סליחה על הבורות אבל מארזי HTPC לא אמורים להיות קטנים יותר?

מעבד: אם אני מבין נכון המעבד הזה הוא לא מסדרת core 2 duo. זה לא נחשב קצת מיושן? לא כדאי ללכת על אחד המעבדים מסדרה זו כגון הE4400? אם אני באמת אעשה זאת האם אני צריך להחליף גם את לוח האם?

כרטיס רשת:

כרטיס-רשת אלחוטית : הכרטיס היקר יותר עדיף מבחינת מהירות, אך לא תוכל לנצל תכונה זו אם אין ברשותך גם AP תומך MIMO - ובמקרה זה בחר בזול יותר (הקפד לבקש את הגירסה עם האנטנה המתחברת עם חוט - בניגוד לזו המותקנת ישירות).

מה זה AP תומך MIMO ? וגם מה זאת אומרת אנטנה שמתחברת עם חוט?

כמו כן, אני לא יודע אם זה הפורום המתאים, אבל אם תוכל להמליץ גם router אלחוטי שיתחבר למשב הנייח ויוכל לתקשר עם הHTPC זה יהיה מצוין. אני לא יודע אם זה קשור אבל המחשב הנייח (והחיבור למודם הכבלים) נמצא בתוך ממ"ד כשהמרחק בינו לבין הHTPC הוא כ10 מטר.

תודה רבה

פורסם

מארז : התמיכה בלוחות בתצורת ATX איננה בהכרח בקשר ישר לגודל המארז (מעבר לסף הקבוע בתקן ATX - כמובן). ומלבד זאת, מארזים המיועדים לשימושי HTPC הנם ברובם בעיצוב מאוזן (Desktop) ולא מאונך (Tower) - בדומה למכשירי וידאו שולחניים, וזאת כדי שישתלבו היטב בסלון הבית.

מעבד-ראשי : שמו המסחרי של מעבד זה עשוי להביא את הקורא התמים למסקנה השגויה הזו, אך אין הדבר כך.

כרטיס-רשת אלחוטי / ציוד רשת אלחוטית : ממ"ד => ציוד תומך MIMO חובה ! (שכן אחרת בכלל לא בטוח שתהיה קליטה מספקת כדי שהעסק יעבוד - אע"פ שהמרחק קצר). ברכישת ציוד - ממליץ להיצמד ליצרנים איכותיים - כגון : Edimax, Linksys, D-Link, Netgear, וכד' - ובשום מקרה לא לנסות "לחסוך קצת" עם "מציאות" (כגון : TRENDnet, ו-"מותגי מדבקה" או מוצרים "ג'נריים").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים