עבור לתוכן

[חשוב!] פירמוט דיסק של לכמה חלקים 250GB

Featured Replies

פורסם

מה אתם ממליצים? לפרמט את כולו בהתקנת WinXP או לפרמט לכמה חלקים?

אף פעם לא פירמטי לכמה חלקים. איך עושים את זה? מקצים כ-60GB בהתקנה עצמה, ואח"כ נכנסים ל-disk management ועושים יצירת partition חדש?

אני יודע לפרמט פרמוט מלא של 250GB לוקח כשעתיים ומפחד שה-disk management יתקע.

פורסם

כשמגיעים לאופציה של החלוקה לפרטישנים (מחיצות) הוא שואל האם אתה מעונין להמשיך או שאתה רוצה ליצור עוד פרטישן וכו'

ופשוט תעשה את זה.

לגבי פרמוט, תפרמט רק את c ותעשה פרמוט מהיר. יותר מאוחר תעשה איתחול לשאר המחיצות

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי...

אפשר ליצור את כל המחיצות בהתקנה עצמה? אני רוצה שהכל יהיה פירמוט מלא.

אם כן אתם ממליצים לעשות את זה בהתקנה עצמה או אח"כ ב"ניהול הדיסק"?

פורסם

אתה רוצה פירמוט מהיר או רגיל?

בכל אופן יותר פשוט לעשות אחרי ההתקנה אבל זה בתנאי שאתה מחלק מחיצות לפני כן אחרת הוא קורה את הכל בתור c

ואת c אתה חייב לפרמט

פורסם
  • מחבר

אני רוצה פירמוט רגיל ולא מהיר.

אחרי שבתוכנית התקנה אני יוצר שני partition-ים זה יתן לי אפשרות בהתקנה לפרמט את שני ה-partition-ים? או רק את הזה שבו תותקן מערכת ההפעלה?

אם זה יפרמט רק אחד מהם:

האם אני יראה את הכונן השני (D) ב"מחשב שלי", אם כן אז לפרמט (לחיצה ימינית->"format...") אותו בלי להיכנס ל"ניהול הדיסק"?

איך אני מבטיח שזה עם המע' הפעלה יהיה C?

פורסם

אחי אתה רוצה לדרוס את כל החומר שבכל הכונן?

אם אתה רוצה לחלק למחיצות מבלי לפרמט את הווינדווס זה אפשרי עם פרטישן מג'יק. אני עשיתי את זה

פורסם
  • מחבר

מדובר בדיסק קשיח חדש!

פורסם

מה הבעיה אני לא מבין?

תכניס דיסק התקנה של WINXP ותגיד לו למחוק את כל המחחיצות, לפרמט ואז זה נותן לך לבנות מחיצות לפני ההתקנה של הווינדוס...

פורסם

אם מדובר בדיסק חדש אז אין עליו מחיצות ואין עליו מידע. אז למה לא לעשות פירמוט מהיר?

בהתקנה אתה תצטרך בכל מקרה לפרמט. תיצור כבר שם את המחיצות או שתיצור אותם אח"כ עם התוכנה שהזכרתי.

או שלא הבנתי אותך?

פורסם

כי הוא רוצה לבדוק שאין לו BAD SECTORS

פורסם

כי הוא רוצה לבדוק שאין לו BAD SECTORS

לא ניתן לעשות זאת גם מתוך ווינדווס?
פורסם

אפשר, אבל כנראה שהוא מעדיף להיות בטוח לפני שהוא מתקין מאשר לבזז זמן על התקנה ואז לגלות שההרדיסק תקול.

פורסם
  • מחבר

אכן כך. הדיסק הקודם שלי קרס בגלל סקטורים פגומים ואני מחכה שיחליפו לי אותו (כבר שבוע וחצי)...

עדיין לא עניתם לי על השאלה:

אני יודע שאפשר ליצור כמה מחיצות דרך ההתקנה, השאלה שלי אם ניתן לבצע פירמוט מלא לכל המחיצות בהתקנה?

כלומר אם לפני ההתקנה זה יתן לי אפשרות לפרמט גם את המחיצה שעליה אני לא מתקין ווינדוס?

איך הייתם מחלקים אותו: חשבתי על 60GB למ"ה, והתקנות של תוכנות ומשחקים. וכל השאר (~172GB) לסרטים, מוזיקה, תמונות, מסמכים כו'.

פורסם

ההתקנה לא תאפשר לך. אתה יכול לפרמט דרכה ואז לעצור את העתקת הקבצים ולהתחיל שוב את ההתקנה ולבחור מחיצה אחרת.

דרך פשוטה ויעילה יותר היא להשתמש בבוט דיסק עם כלי עזר (לדוגמא HIRENS BOOT DISC) ולפרמט דרכו.

פורסם
  • מחבר

אז אולי עדיף ליצור רק מחיצה אחת של 60GB בהתקנה,

ואז דרך "ניהול הדיסק" ליצור מחיצה נוספת:

להפוך את כל ה-Unallocated ל-Extended Partition ואז להפוך את ה-Free Space ל-New Logical Drive?

כמו בדוגמא הזאת:

שלב א':

http://www.theeldergeek.com/hard_drives_07.htm

שלב ב':

http://www.theeldergeek.com/hard_drives_08.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים