עבור לתוכן

11.35 וולט - תקין?

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי enermax liberty 400

גם speedfan וגם pcwizard מראים 11.35 על ה-12 וולט

1. האם זה תקין?

2. האם זה יכול להסביר תקיעות של הכרטיס מסך ATI 2600 pro: ati2dvag stuck in infinite loop

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק אבל כבר מזמן עברתי את השלב הזה

קראתי איפשהו שצריך לשים את התנגדות על ה-5 וולט בשביל לקבל מתח גבוה יותר ב-12 ???

פורסם

כבר עשית את מה שיש בלינק ..וסידרת בביוס הגדרות וכאלה .. ??

פורסם

תודה על הלינק אבל כבר מזמן עברתי את השלב הזה

קראתי איפשהו שצריך לשים את התנגדות על ה-5 וולט בשביל לקבל מתח גבוה יותר ב-12 ???

אין שום קשר בין קו ה-5 וולט לקו ה-12 וולט, שני המתחים מיושרים ע"י שבבים שונים...

התכוונת להיפך, אולי, אם אתה מוריד התנגדות אז תקבל יותר מ-12 וולט שזה לא נתון אמיתי (כי בזמן עבודה יש עומס על הספק).

פורסם

קודם אני ממליץ שתבדוק וולטים בביוס גם כן, והכי טוב עם רב מודד שמחובר לאחד מיצאות ה 12V.

תבדוק מה הערך של המתח במצב של Idle (אין שימוש במחשב) ובמצב של עומס (תפעיל משהו כבד שצורך 100 מהמחשב) ותבדוק אם המתח משתנה.

פורסם
  • מחבר

החלפתי כרטיס מסך ועכשיו התוכנות מראות לי בין 11.25 ל-11.3 במצב idle

לחילופין בדקתי בביוס ושם זה 11.984

האם זה תקין?

פורסם

החלפתי כרטיס מסך ועכשיו התוכנות מראות לי בין 11.25 ל-11.3 במצב idle

לחילופין בדקתי בביוס ושם זה 11.984

האם זה תקין?

המתח טיפה נמוך, אולי זה אומר שהספק מתקרב לעומסים המרביים שלו (אם יש לך כרטיס מסך זולל, דיסקים קשיחים וכו).

ול-RaViD

הבדיקה שאתה מציע לא תספיק צריך לחשב כמה הספק כלל חלקי המחשב אמורים לקחת.

לדוגמה: 10W לכל כרטיס זיכרון, 10W לכל התקן USB.

ואז בודקים את המתח - אם הצריכה היא 230W וההספק של הספק הוא 400W טהור (90% נצילות או יותר - שזה אומר בתאכלס מדובר בהספק גבוה יותר שלא ניתן להשתמש בו), אז המתח לא אמור לרדת מתחת ל-12 ואילו 11.25 כבר מגרד את התחתית.

אבל אם החלקים לוקחים משהו כמו 300-350W מהספק, אז צפוי שהמתחים יפלו מתחת ל-12 (אם זה עד חצי וולט המחשב אמור לעבוד ללא שום בעיה)

מבחינה מקצועית עושים את זה בצורה שונה מאוד...

מחברים מכשיר מיוחד שקובע את הספק היעד (בלי מחשב, רק הספק), אם הספק הוא 400W אז מביאים לו צרכן של 350W לדוגמה ומודדים אם הוא עומד בזה בצורה סבירה, ספק איכותי של enermax יכול להיות ויעבוד בצורה יוצאת מהכלל גם קרוב יותר ל-400W שזו מירב הסיבולת שלו.

שורה תחתונה, תבדוק כמה כל דבר צורך וסך הכל אם המחשב לא קורס, אז לא צריך להיכנס לפאניקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים