עבור לתוכן

מתח יורד מ-12.00 ל-11.50 וולט בעומס - סביר ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי לאחרונה מערכת חדשה: Q6600, Gigabyte GA-P35-DS3L, OCZ 2Gb RAM, Palit 8800GT Sonic

כאשר המערכת במנוחה אני מודד עם מולטימטר מתח של 12.00 וולט יציב

כשהכרטיס מסך בפעולה אני רואה את המתח יורד עד למינימום של 11.50 וולט, האם זה סביר ?

יכול להיות שאני צריך להחליף ספק ? או שזה סטנדרטי שהמתח יורד בעומס ? (ירידה של חצי וולט)

תודה !

פורסם

איזה ספק יש לך?

פורסם
  • מחבר

ספק ג'נרי 550W

הוא דווקא עובד בסדר

הירידה במתח קוראת בעיקר כאשר הכ.מסך נכנס לפעילות 3d רצינית

השאלה אם זה סטנדרטי

פורסם

כשהכרטיס מסך נכנס לפעילות רצינית הוא צורך הרבה יותר מתח מה-12V של הספק

עם מפרט כזה ספק גנרי זו פשוט טיפשות

פורסם

וכמובן ש11.5V זה נמוך מידי.....

פורסם

אם המערכת יציבה 11.5 זה לא כזה נורא. אם אני לא טועה, מותרת סטיה של 5% במתח של 12V אז גם 11.5 נמצא בטווח. לא מופלא אבל גם לא אסון.

אל תתרגש מספק גנרי. היו לי בחיי רק ספקים גנרים והם שירתו אותי נאמנה עד היום. לא כולם צריכים ספק ב 500 ש"ח.

פורסם

אכן מותרת סטיה של 5% במתח. אבל העובדה שהספק כוח מוציא 12V בלי עומס ו11.5V עם עומס אומרת שהספק תחת עומס יתר.

מנסיון אישי, ספקים בעומס יתר לא מחזיקים יותר מידי.

אני מסכים שלא כולם צריכים או יכולים להרשות לעצמם ספקים ב-500ש"ח.

לכן יש גם מספיק ספקים מומלצים ב200 וב300 שקל...

למשל כשאני בדקתי את הספק שלי.

אולם המערכת שלי אז היתה P4 2.4C ב-OC ל3.3GHZ וכרטיס יחסית פשוט 9500PRO.

תחת עומס ההבדל ב12V היה בסביבות ה-0.02V

כשהספק בעומס יתר, מתח ה-12V שלו יירד כדי שהוא יוכל לספק מספיק זרם לרכיבים (יותר זרם\פחות מתח = עדיין אותו הספק).

פורסם

זה אחד ההבדלים המהותיים בין ספק איכותי לספק לא טוב. ספק לא טוב יוריד את המתח כשהעומס עולה. ספק איכותי ישאר יציב וכשיגיע לגבול פשוט יתנתק.

פורסם
  • מחבר

עשיתי ניסוי

לקחתי ספק ג'נרי נוסף, חדש חדש, וחיברתי אותו לבד לכ.מסך

את שאר המחשב החזיק הספק הנוכחי שלי

בדקתי את המערכת תחת עומס (למשל ב 3dmark 2006 או תוך כדי CRYSIS) וראיתי שעל הספק הרגיל, שכל שאר המערכת יושבת המתח כמעט לא משתנה (יורד ממש בקצת)

ועל הספק השני המתח ירד מ12 וקצת ל 11.80 או 11.70

אני חושב שספק ג'נרי ככל שיהיה, שהוא DEDICATED לכ.מסך אמור להיות סבבה

יש למישהו פה ספק איכותי עם כ.מסך רציני (סדר גודל 8800GT) ומולטימטר לבדוק את הנושא ?

יש לי הרגשה שנפילת מתח כזאת תקרה בכל ספק

פורסם

ההרגשה שלך לא נכונה. נכחתי בבדיקות של ספקים איכותיים מול פחות איכותיים עם מכשיר בדיקה מיוחד המעמיס אותם. זה היה ההבדל הבולט ביניהם (מלבד רמת החימום, רמת היציבות, הרעש וכדו').

פורסם

בתקווה בעוד כחודש אוכל לבדוק את הנושא עם הליברטי שלי.

אני אמור לקבל 8800ULTRA ואולי לוח + מעבד חדשים אז נראה.

בכל מקרה, אתה יכול לבדוק אתרי ביקורות כמו JONNYGURU. אתה תראה שעל ספק איכותי, אפילו כמעסימים עליו את המקסימום שהוא מסוגל לשאת הוא עדיין נשאר קרוב מאד למתח שהוא אמור להיות בו.

ורק לידע כללי, ירידה ל11.7-11.8V זה לא "קצת".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים