עבור לתוכן

מספר שאלות לגבי פתיחת פורטים בנתב ו-IP'S, אודה על עזרתכם.

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אתמול בפעם הראשונה חיברתי נתב למחשב. (נתב של סימנס שלקחתי בבזקסטור והוא גם אלחוטי)

צצו מספר שאלות, הבנתי פחות או יותר מה קורה, קראתי מדריכים אבל אני מחפש תשובות יותר מדויקות ומכוונות.

השאלות שלי הן כאלו:

1. מה האייפי של המחשב שלי ברגע זה? מצד אחד שאני עושה IPCONFIG אני רואה את ה-IP של הנתב, מצד שני אם אני נכנס לאתרים באינטרנט לבדוק מה ה-IP שלי אני מקבל IP אחר (אני מניח את זה של בזק בינלאומי).

2. אם אני אקבע למחשב שלי IP סטטי, האם זה ישפיע על המחשב הנוסף שמחובר לנתב? או שזה רק יהיה קשור למחשב שלי?

3. הבנתי שבקביעת IP סטטי צריך לרשום GATEWAY של הנתב (כלמור 10.0.0.138) ו-DNS שלו. מה ה-DNS שלו??

4. איך אני פותח פורטים באמיול למחשב נייד שמתחבר לאינטרנט דרך הנתב שלי לאינטרנט? אני צריך לפתוח פורטים בפיירוול של ווינדוס אצלו? פתיחה של פורטים בנתב תספק?

אודה על תשובותיכם, אני צריך טיפה כיוונון.

פורסם

1) האייפי שלך - אתה יכול לעשות IPCONFIG ולראות אותו ה DEFAULT GATEWAY הוא האייפי של הנתב

דוגמה :

29637596ff8.jpg

2) אם אתה שם אייפי סטטי זה רק על המחשב שלך .. לא קשור המחשב השני

3)את הDNS אתה לוקח מהספק אינטרנט .. אתה יכול לראות את הכתובת ע"י IPCONFIG / ALL

4)פורטים .. אתה צריך לפתוח בנתב פורטים תחת (PORT FORWARDING) ושם אתה קובע לו איזה פורטים ..ואתה שם את האייפי של המחשב שלך ולא של הנתב

וצריך להגדיר בפיירול לא לחסום פורטים אלה..

פורסם

1. כשאתה שואל "מה ה IP של המחשב שלי" - מה אתה בעצם רוצה לדעת?

אני אסביר בקצרה -

יש לך כתובת IP אינטרנטית אחת ויחידה, שאותה מקבל הנתב שלך.

המחשבים שלך (שמחוברים לנתב) מקבלים כתובות IP פנימיות מהנתב, שמשמשות לתקשורת בינם לבין עצמם ולבין הנתב בלבד.

כלומר, הכתובות שאתה רואה ב ipconfig הן הכתובות של המחשבים ברשת הפנימית

הכתובת שאתה רואה באתרי האינטרנט השונים, היא כתובת ה IP החיצונית שלך (זו שספקית האינטרנט מקצה לך בהתחברות לאינטרנט)

נתב הוא סוג של פתרון בחסכון של כתובות IP (שהן משאב מוגבל)

כשבית עסק או אדם פרטי מעוניין לחבר מספר התקנים (מחשבים, למשל) לאינטרנט, במקום לבזבז כתובת IP אמיתית לכל מכשיר

מספיקה כתובת אמיתית אחת, ואת החיבור לאינטרנט מפצל הנתב להתקנים הפנימיים.

אז אם אתה רוצה לתת למישהו בעולם את ה IP שלך במטרה שיתחבר אליך בכלי תקשורת כלשהו,

אתה נותן את הכתובת החיצונית שלך.

(שאותה אתה יודע לפי האתרים האלה למשל, או ע"י מבט בממשק הנתב, בד"כ ה IP רשום בסטטוס ההתחברות).

ב IPCONFIG תראה את ה IP הפנימי בלבד, שאותו אתה צריך לדעת רק בהקשר של הרשת הפנימית שלך.

2. לא קשור למחשב השני. (אבל מן הסתם לא תוכל להגדיר את אותה כתובת סטטית במחשב/התקן אחר באותה הרשת)

3. אתה יכול להזין את ה DNSים של הספקית שלך, או את הכתובת של הנתב עצמו (10.0.0.138) שמספק שירותי DNS שהוא מקבל מהספקית אוטומטית.

4. נסה למצוא את דגם הנתב שלך באתר http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

ולהעזר בהסברים שם על מנת להפנות פורטים.

למה צריך לפתוח פורטים?

מכיוון שכל תקשורת שמגיעה מהעולם לנתב שלך, מגיעה לנתב,

הנתב לא יודע לאיזה מחשב להפנות את התקשורת הזו.

כך למשל, העניין עובד האימיול -

אם לא ביצעת הפניית פורטים, אתה כן תצליח להתחבר לשרת, מכיוון שהוצאת בקשה להתחבר אליו ממחשב X, והתקשורת מהשרת חזרה,

הנתב ידע לשייך את התקשורת החוזרת לאותו מחשב X ולהעביר אותה אליו, מפני שבטבלת הנתונים שלו רשום ש-X הוציא תקשורת לשרת המבוקש הזה.

אבל - למרות שאתה מחובר לשרת, אתה מקבל LOW ID, מכיוון שכל הקליינטים (מחשבים של משתפים אחרים ברחבי העולם)

מקבלים את הבקשות שלך מהשרת עצמו, ולא ישירות ממך.

זה הולך ככה: המחשב שלך מבקש קובץ מהשרת > השרת מבקש עבורך את הקובץ מכל מי שהוא יודע שהקובץ אצלו > קליינטים שולחים לך מידע.

(והם שולחים את המידע הזה לפורט שמוגדר לך בתוכנת האימיול, שאמרה בזמנו לשרת "תגיד לקליינטים שאתה מדבר איתם, שישלחו לי מידע בפורט הזה")

מכיוון שהבקשה למידע הזה יצאה דרך שרת האימיול, ולא דרך המחשב שלך, זה לא נרשם בטבלה של הנתב.

(הנתב לא מודע שעכשיו אמור להגיע מידע מהמון קליינטים שמיועד למחשב מסויים ברשת שלך)

ולכן כל מידע שמגיע מקליינטים ברחבי העולם, שמנסים לשלוח לך את הקובץ, עוצר בנתב ולא מגיע לשום מקום.

אלא אם כן, תפנה את הפורט.

בהפניית פורט, אתה בעצם אומר לנתב : כל מידע שמגיע אליך, נתב יקר, בפורט XYZ, אני מראש אומר לך לא לזרוק אותו בטענה שאתה לא יודע למי הוא מיועד

אלא דע מראש, שהמידע הזה מיועד למחשב א' , ותמיד כשמגיע מידע בפורט XYZ, תעביר אותו הלאה למחשב א'.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

האתר הזה פשוט גדול!

תודה,

האתר שציינת לא מסביר לי איך להפנות את הבקשה בDLINK524, התוכנה שלהם עולה היום כסף (והרבה)

פורסם

אין בעד מה, אבל זה דיון מ-2007 (אחלה חיפוש עשית בשביל להעלות אותו באוב..) אני אנעל אותו ליתר בטחון :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים