עבור לתוכן

חלק תחתון בהיר, חלק עליון כהה - LG 1953TR.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי המסך שבנדון. מאתמול שמתי לב שיש הבדל בין החלק התחתון של המסך, שהוא בהיר יותר, והעליון - כהה.

הזזה של זווית המסך + הזזה רחוק/קרוב יותר יכולים להפחית/לשנות מעט את התמונה, אך אני לא מוצא פיתרון הולם.

אני יודע שיכול להיות שככה המסך, ושאין דבר שאפשר לעשות, בגלל הפאנל/טכנולוגיה.

התלבטתי אם לשאול בפורום אבל באמת רציתי לדעת:

האם המסך פגום, או שמה זו הטכנולוגיה? - בהתחשב בדגם המסך הספציפי.

האם ישנה דרך כלשהי לשפר את המצב?

ואם המסך אינו פגום כפי שזה נראה, האם ישנה דרך כלשהי לוודא שהוא באמת לא פגום על ידי בדיקות כאלו או אחרות?

חשוב לדעת שהמצב נורמלי, אפילו אם לא מספק את העין...

תודה בהקדם לכל המגיבים.

פורסם

מה שאתה מתאר בהחלט מאפיין את כל מסכי ה-TN ללא יוצא מהכלל.

יש תופעה לא קשורה שנקראת זליגת אור, שקיימת בכל מסך בלי קשר לטכנולוגיה, נובעת מחוסר אחידות בתאורה האחורית ומתבטאת בהבדלי בהירות בחלקים שונים של המסך. בד"כ שמים לב לזה בעיקר על רקע שחור, ורואים די בברור שמדובר באפקט של התאורה. במקרים חריגים זה נחשב לפגם, אם כי נראה לי שזו לא התופעה שאתה מתאר.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.

נראה כי הצד התחתון אף נהיה "כחלחל", תחת רקע לבן.

אני פשוט רוצה להיות בטוח אם מדובר בעניין של זווית, "ככה זה", או פגם, בכדי לא ללכת לחנות שבה רכשתי את המסך ולספר להם שחלק מהמסך כהה וחלק בהיר בצורה חריגה.

פורסם

לפי כל התיאורים שלך נראה שמדובר בעניין של זווית ו"ככה זה".

פורסם
  • מחבר

שוב סלח לי, אני פשוט רוצה לעשות וידוא הריגה.

אבל כשאני מביט היישר אל המסך ועדיין לא רואה את כל כולו בגוון אחד, האם זה צריך להדליק אצלי נורה כלשהי?

נראה כי אני לא מצליח לראות את המסך ב"גוון אחד שלם" משום זווית.

פורסם

יש לי בבית את המסך הנ"ל וזה רחוק מאיך שאתה מתאר. אין הבדלים גם לא בצפיה מזווית.

תפעיל אחריות.

פורסם

הבעיה היא בפאנל ועל פי מה שאתה מדווח אתה אכן רגיש לזויות צפיה ולדעתי תוכל להבחין בבעיות הללו בכל מסך מבוסס TN.

אם אתה מעוניין לבצע וידוא הריגה סופי קפוץ ל אופיס דיפו/שקם אלקטריק/מחסני חשמל הקרובים להיתך בחן שם את המסכים,

כולם יהיו מסוג TN וכך תוכל להחליט אם הבעיה אכן יותר מורגשת במסך שלך.

קח בחשבון שיש סיכוי לראות את ה 971P של סאמסונג בחלק מסניפי אופיס דיפו, זה יאפשר לך להתנסות עם סוג פאנל יותר

טוב בהרבה ולהחליט אם אכן שווה להשקיע יותר.

פורסם

זו בעיה בפנלי TN אך הבעיה מוקצנת. תממש אחריות.

פורסם

זו בעיה בפנלי TN אך הבעיה מוקצנת. תממש אחריות.

סלח לי, על פי מה אתה קובע שהבעיה מוקצנת?

לא מדובר פה בזליגת אור, שיכולה להשתנות בין מסך למסך אפילו כשמדובר באותו הדגם. גם אם ספציפית המסך הזה ניחן בזוויות צפיה גרועות במיוחד (לא כל ה-TN הם אותו דבר), כל המסכים שמשתמשים באותו פאנל יהיו בדיוק אותו דבר בקטע הזה.

לפי דעתי מדובר בפאנל TN רגיל, רק שפשוט הבן-אדם, להבדיל מרוב המשתמשים, רגיש לדברים האלה.

אין שום סיכוי שפאנל TN כלשהו ייראה לך אחיד מזווית כלשהי כשאתה מציג צבע אחיד על המסך. לעולם החלק העליון יהיה כהה מהחלק התחתון (אלא אם כן תהפוך את המסך).

זה שיש אנשים עם פילטרים מיוחדים בעיניים או במוח שלא רואים את זה (הלוואי שהייתי כמוהם), לא אומר שצריך לממש אחריות.

אני מבקש מ-Trans_Europe_Express לצלם כמה תמונות של המסך בזווית ישרה, ולהעלותן לפה, כדי שנוכל להתרשם. עדיף על רקעים אחידים בצבעים שונים (נניח, לבן, שחור, כחול, אדום). הכי פשוט יהיה להפעיל את Dead Pixel Buddy ולצלם.

פורסם
  • מחבר

לבקשתך, צילמתי את המסך בחדר חשוך עם UDPixel

בזווית הכי ישרה שיכלתי.

הצבעים הם בסדר הבא:

שחור

כחול

אדום

לבן

ואוסיף גם תמונה של ורוד-כהה. ככה אפשר לראות בבירור את ההבדל בתאורה.

שוב שימת לבכם שהמסך בזווית ישרה אל המצלמה.

[br]פורסם בתאריך: 16.12.2007 בשעה 18:41:58

ורוד כהה :

שוב תודה על העזרה והבדיקה. מוערך עד מאוד.

[attachment deleted by admin]

פורסם

נראה תקין לחלוטין. הרבה יותר טוב ממסכים רבים שאני ראיתי. זליגת אור מינימלית בשחור, שבספק אם היא מפריעה לך, ובבירור לא מדובר בתופעה שתיארת. הלבן בכלל נראה מדהים. רק בוורוד יש כאילו תופעה של פסים מגנטיים כמו שיש במסכי CRT ישנים, אבל כנראה מדובר בהפרעה בתמונה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני מניח שאפשר לשים לב לבעיה שאני מדבר עליה רק בישיבה מול המחשב.

המסך הנדון הוחלף ומשום מה אני מרגיש עדיין שקיבלתי מסך משומש ופגום, בצורה כזו או אחרת.

עם כל הכבוד לפרסום תמונות בפורום, זה עדיין לא אבחון של בעיה כמו לראות בעיניים.

המסך התקבל, אגב, ישירות מהיבואן. באריזה חדשה ועטופה. רק עם המון, המון טביעות אצבע... מה שכמובן מתגלה כשאתה מחבר את המסך ויושב מולו, כשהוא מכובה, בבית.

פורסם

מהתמונות המסקנה היחידה שניתן להגיע אליה היא שמדובר על מסך עם פאנל TN, זה לא משהו מיוחד.

"לצערך" תאלץ לקנות מסך LCD יותר יקר עם פאנל איכותי או לחזור למסכי CRT בכדי להיפטר מהבעיה

של חוסר אחידות בין החלק העליון לחלק התחתון של המסך, אני מניח שכרגע כבר אין לך מה לעשות עם המסך

ולהשקיע עוד כסף במסך חדש לא בא בחשבון, תנסה להיתרגל.

פורסם
  • מחבר

אך עדיין, חוסר האחידות מתבטא בצורה נורא בולטת לעין (גוון כחלחל לכל אורך החלק התחתון של המסך), כשאני יושב מול המסך - הוא לא משהו שאפשר להעביר במצלמה דיגיטלית אלא רק דרך העין.

ומניסיון, במסך הקודם שהוחלף לי (על פיסקלים שרופים), לא שמתי לב לתופעה, שכעת מאוד מציקה לי בעין.

העובדה שעוד אדם אחד בשרשור, שברשותו מסך זהה לשלי, אמר שהוא לא שם לבעיה שכזו, גורמת לי כן להחליט ללכת ולממש אחריות.

תודה רבה על האבחנה והתמיכה! :xyxthumbs:

פורסם

עדיין כאשר מדברים על העיניים שלנו ועל המוח שלנו מדובר בדברים מאוד סוביקטיביים.

יכול להיות שאתה תראה דברים שהוא לא רואה וכו, כל מה שאתה מתאר זה זויות צפיה צרות של מסך.

מאוד יכול להיות שבמסך הנ"ל של LG יש הגרלת פאנלים כמו בכל מסך אחר וניתן לקבל עם TN

של חברות שונות כגון AUO, CMO או LPL שמציגים זויות צפייה טובות יותר או פחות.

בשורה התחתונה לכל חברה יש יתרונות וחסרונות בפאנלים שלה אבל כולם TN וכולם יציגו את מה שאתה מתאר,

פשוט חלק מהאנשים בוחרים שלא לראות את זה ויכולים לחיות ולהתמודד עם זה

בעוד שאחרים לא מוכנים להיתפשר וזה מציק להם מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים