עבור לתוכן

ליבה כפולה

Featured Replies

פורסם

באים לפה ושואלים..

יש לך שאלה?

פורסם
  • מחבר

האמת שכן..

לא ממש הבנתי מה שהסבירו לי

מעבד dual core רגיל זה בעצם כפול ליבה כלומר שני סיליקונים על השבב

ואילו core 2 due גם כן כפול ליבה

אם ככה אז ההבדל פיזית בפעולה שלהם

אני מבין שהקור 2 מהיר יותר ומשוכלל יותר

אבל אני לא מבין למה כי נראה שלשניהם שני ליבות מה הדרך עבודה שמייעלת את הקור 2 יותר מן ה- DC

בנוסף אני לא ממש מבין בסדרות של מעבדים ולוחות הייתי רוצה לדעת דגמים נפוצים וסדרות

חיפשתי בויקפדיה אבל לא ממש מצאתי

פורסם

מה התקציב והצרכים שלך?

השינוי בין שתי הליבות היא הארכיטקטורה של כל אחת, פיזית, תכלס, אין לי מושג איך הם בנו אותה בפנים וזה לא צריך לשנות לך (או לאף אחד מאתינו).

ליבה זה לא משהו אבסלוטי, זה לא אותו דבר בכל מעבד , היא לא בנויה רק בדרך אחת..

בדואל קור היא הייתה בנויה משני פנטיום 4 מחוברים עם בקר בעוד בקור 2 זה כבר משהו אחר , זה חיבור טבעי ללא בבקר...

פורסם

כמו שC2Q זה לא טבעי אלא אם בקר, וAMD בזבזו המון כסף בישביל ליבה "טבעית" מה שהרס להם את הרווחים בהמון...

מעניין אם ההבדל בין C4Q יהיה גדול כמו פנטיום 4 וDUAL CORE =\ בטח יתמחרו אותו בהמון כי עד אז AMD תז"ל

פורסם

האמת שכן..

לא ממש הבנתי מה שהסבירו לי

מעבד dual core רגיל זה בעצם כפול ליבה כלומר שני סיליקונים על השבב

ואילו core 2 due גם כן כפול ליבה

אם ככה אז ההבדל פיזית בפעולה שלהם

אני מבין שהקור 2 מהיר יותר ומשוכלל יותר

אבל אני לא מבין למה כי נראה שלשניהם שני ליבות מה הדרך עבודה שמייעלת את הקור 2 יותר מן ה- DC

בנוסף אני לא ממש מבין בסדרות של מעבדים ולוחות הייתי רוצה לדעת דגמים נפוצים וסדרות

חיפשתי בויקפדיה אבל לא ממש מצאתי

אתה מבלבל פה כמה דברים ביחד. למרות שעל חלק מהם הגמל כבר הסביר לך אני אנסה שוב:

dual core (כפול ליבה) זה לא שם של מעבד, ארכיטקטורה או משהו דומה - זה פשוט תאור פיזי של המעבד שיש לו שתי ליבות

זה יכול להיות של אינטל, AMD או בכלל מעבד מסוג שונה לגמרי. גם לא חשוב איך בדיוק הליבות "מחוברות"

C2D זה מסחרי של סידרה "חדשה" של מעבדים של אינטל ש "במקרה" הם גם עם 2 ליבות.

מה שאתה שואל זה כמו לשאול מה יותר טוב מכונית משפחתית עם מנוע 1.6 או טויוטה קורולה

העיניין הוא שהC2D , הם הרבה יותר טובים מהדור הישן (פנטיום D), אבל כשרוצים למכור לך את המעבדים הישנים כותבים דואל-קור כדי שזה יראה כאילו שה מעבד טוב.

ההבדל העיקרי בין C2D לפנטיוםD הוא לא מספר הליבות, ואפילו לא איך שהם מחוברות, אלא שהליבות יותר יעילות בהרבה בC2D

בקשר ל"למה C2D יותר טובים" אין תשובה פשוטה, וזה גם לא משנהלך, העובדה היא שבכל מבחני הביצועים הם עדיפים בהרבה.

הדוגמא שנתנו לך על מנוע דיזל ובנזין טובה - גם אם תיקח שני מנועים עם אותו נפח הביצועים לא יהיו דומים - מה אכפת לך למה?

פורסם
  • מחבר

אז אם ככה מה המדד שיכול להראות לי בכמה מהיר מעבד מסווים ממעבד אחר?

כמו שנניח שהיה פנטיום אז היה אפשר לומר מה מהיר יותר כי היה 1.8 2.6 וכו..

אבל בcore2dual זה רשום נניח 1.8 מגה הרץ אז איך אדע כמה זה שווה ביחס למעבד דואל קור רגיל של 3 גיגה הרץ?

או למעבד פנטיום 4 רגיל 3 גיגה הרץ

וכולם פה אומרים שפנטיום די זה חרא אני לא מבין למה

פורסם

המדד הוא מבחני ביצועים כמו פה למשל

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html

יש עוד כמה בסטיקי

פנטיוםD הןא פשוט כבר ישן, פעם הוא היה סביר, אבל המעבדים החדשים שיצאו הם הרבה יותר טובים

תדר השעון של הליבה ("כמה ג'יגה הרץ") טוב להשוואה רק כאשר כל שאר הנתונים זהים, או לפחות דומים.

למשל בשני מעבדי C2D שכל ההבדל ביניהם זה התדר אז המהיר יותר יהיה טוב יותר

בד"כ מעבדים דומים הם עם מספר דומה ואז ניתן להשוות:

E4300 יותר איטי ופחות חזק מE4400, אבל בשביל להשוות אותו לסדרה אחרת ( למשל E2160) צריך להסתקל בבנצ'מארקס

פורסם

השוואה לפי GHZ מתאימה רק במקרה שזה אותה אריכיטקטורה, לדוגמה סדרת ה E6X00 היא מול עצמה.

אחרת כמו שאמרו מעליי צריך להסתכל על באנצ'מארקים.

פורסם

Dual Core (ליבה כפולה)=נגיד יש לך מעבד ליבה כפולה במהירות 3.2Ghz, אז אתה מחלק אותו ב2, ולכל ליבה יש לה 1.6GHz, כך שסכום המכפלה היא

3.2GHz ,

Core 2 Dou (לוקחים 2 מעבדים, מדביקים אותם ונוצר תקשורת ביניהם) = נגיד יש לך מעבד C2D, במהירות 2.4GHz (ניקח את E6600), הוא יעבוד כאילו זה Pentium 4 במהירות כפולה של המעבד C2D שזה במהירות 4.8GHz, כך שנוצר 2 מעבדים במעבד אחד!

(רק במעבדים של אינטל)

DualCore (של AMD, אותו עיקרון כמו של C2D)

מקווה שתפסת את העניין ואת ההבדלים בין DC לבין C2D.

אם אתה לא מבין כלום בנושא, לפחות על תכתוב הרבה כדי להראות כאילו יש לך מושג.

-

מדד טוב יותר לביצועים הוא מהירות שעון כפול ממוצע פעולות לפעימת שעון.

פורסם

^^

גם זאת לא דרך להשוות בין מעבדים - הדרך היחידה היא להריץ על שני המעבדים שאתה מעוניין להשוות סדרה של בנצ'מרקים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות עכשיו ירד לי האסימון..

מישהו בבקשה מוכן לתת שמות של סדרות נפוצות למעבדים ולציין הבדל ממעבדי איי אם די?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים