עבור לתוכן

מפרט עד 20K ללא מסך וציוד היקפי, שקט מאוד, למשחקים ו-OC ו- HTPC HD

Featured Replies

פורסם

שלום, אם תוכלו לעזור במציאת המחשב החלומי אשמח מאוד ואודה

UX

פורסם

תשמע - אם אתה רוצה "מחשב חלומות" לכל הפחות נסה לפרט יותר מה ה"חלומות שלך" - דוגמה מצויינת לכך תמצא בחוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

20K ללא מסך או ציוד היקפי זה בזבוז כסף מוחלט ומיותר - לשימושים שלך 7-8K יהיה מעל ומעבר לנדרש ממילא וישאר לך כסף לשדרג את המחשב שלך כמה וכמה פעמים כדי שישאר "מחשב חלומות" לאורך זמן.

יש לי הרגשה שזה סתם פוסט ספאם ואין לך כל כוונה באמת לקנות מחשב כזה, במיוחד לאור התקציב המופרך והקמצנות הפרטים :nono: ב-99.999% מהמקרים, מי שרוצה מחשב חלומות מפרט הרבה יותר, במיוחד אם הוא מוכן להוציא כל כך הרבה כסף.

אם אתה רוצה OC אני מניח שאתה מבין בכך, אבל כל מי שמבין מספיק ב-OC היה יודע שהתקציב פה מבוזבז לגמרי...

בבקשה אל תבזבז את זמננו עם חלומות - אנא הפגן את אותה רצינות שהיית רוצה לקבל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

הבנתי אז אם תוכל לפרט לי איזה מפרט אתה מציע לי שאכן ימלא את הדרישות שלי ב- 8K אני אשמח :)

עוד טיפה פרטים?, בשמחה!

מחשב שיריץ משחקים באופן חלק דוגמת CRYSIS (איך לא :)) ואם אפשר שיהיה מספיק חזק בכדי להריץ גם משחקים עתידיים.

מבחינת השקט, מדובר במחשב שישב בדירה קטנה ושקטה ולכן אין לי בעיה לשלם יותר על שקט מופתי.

OC - זה תמיד כיף לראות כמה רחוק אתה יכול להביא את המערכת שלך , ראיתי פה פוסטים עם תגובות כגון "זה בשביל אנשים שרוצים לשבור שיאים"...אתם לא עוזרים לכאלה?...אז לא, אני לא רוצה לשבור שיאים, אבל האפשרות לעשות OC גבוה זה תמיד נחמד וכיף ומאתגר.

אולי כיוונתי גבוהה מידי עם התקציב אבל אני רוצה מחשב שאני אהנה ממנו, גם לאורך זמן.

תודה

UX

פורסם

לאורך זמן עדיף תמיד לקנות רכיבים שנחשבים ב-sweet-spot מבחינת עלות/תועלת ולשדרג רכיבי מפתח עם הזמן כמו מעבד, זיכרונות או כרטיס מסך (בעיקר).

לגבי OC, אם אתה לא מתכוון ללמוד את הנושא בעצמך באופן רציני - שכח מזה. וגם עדיף לעשות את הצעדים הראשונים עם חבר/ה שמבינים היטב. התועלת לשימושים שלך לא מצדיקה הרס פוטנציאלי של המעבד/כרטיס מסך. OC רציני דורש תחזוקה ונכונות להתעסקות בקרביים - זה לא מתאים לכל אחד.

רכיבים בהם כדאי להשקיע הם מסך, ציוד היקפי, מארז וספק - אלה חלקים שלא מתיישנים מהר וישרתו אותך נאמנה 2-3 מפרטים בקלות. הם משדרגים משמעותית את חוויית השימוש יותר מכל תוספת FPS שתשיג כתוצאה מ-OC למשל.

על איזה מסך אתה מתכוון לשחק? אולי פה יש מקום לשדרוג משמעותי אם אתה מוכן להוציא כאלה סכומים.

בתקציב כזה, לשחק עם מפרט מפלצתי על מסך 19' מבוסס TN זו בדיחה גרועה. :nono:

מפרט ראשוני - חזק ושקט במיוחד

מעבד:

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 STEPING G0 - BOX ¤1452

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤622

כרטיס מסך:

GIGABYTE Geforce 8800GT 512MB 256BIT ¤1440

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤632

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤183

זיכרון:

CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤415

מארז:

ANTEC P182-B ADVANCED SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ¤846

ספק כוח:

CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤638

קרור למעבד:

SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤253

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤117

מחיר סופי: ¤6598

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

לשקט מוחלט, כדאי אפילו לקחת גם קירור פאסיבי לכרטיס המסך ולהחליף את כל המאווררים במאווררי 120MM שקטים יותר כמו ה-S-FLEX למשל (3 במארז, אחד בקירור של המעבד).

אפשר לשקול את ה-8800GTS 512M G92 החדש שעולה 500 ש"ח יותר - זה ידחה במעט את השדרוג העתידי של כרטיס המסך. זה כבר לא ה-sweet-spot אבל עדיין אפשרי בטווח המחירים שציינת.

פורסם

הטוניק לא יתן לו את השקט המבוקש, לכן תחליף אותו ב BT / INFINITY.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה :) יש לי מסך 22" LG ברשותי ואני עובד על רזולוציה מאוד גבוהה איתו 1650 על 950 או משהו דומה (אני בעבודה כרגע ולא זוכר בדיוק את המספר, מתנצל)

ומספר שאלות אם יורשה לי:

1- Q6600 שמתי לב שרק עליו אתם ממליצים ולא על אף מעבד יותר מהיר האם ניתן לסיק מכך שכל מעבד חזק יותר לא ייתן תמורה נכונה לכסף?

2- האם 4GB יתנו יתרון? אולי במע' 64 BIT? והאם בשביל OC לא כדאי , אם יש תקציב, לעלות ל- DDR2 1066.

3- מה דעתכם על: DDR3 לאן זה הולך מה הכדאיות אולי כדאי להצתייד בלוח תומך כבר עכשיו?

4- PCI-E 2.0 נראה מבטיח, משפר משמעותית את מהירות התקשורת בין הכרטיס והלאה....

5- SLI ו CROSSFIRE - לי אישית נראה שכל מה שאפשר בכל זמן נתון לעשות עם 2 (והיום כבר 3 ו 4) GPU במקביל יהיה אפשר במהירות לעשות בGPU בודד

אבל עדיין מערכים כאלה ידחו שדרוג בכמה חודשים לא? או שאולי אני אקח GTS היום ואחכב לסדרה 9 ואז אחק איזה 9900GTX...המממ....

6- קירורי מים - שקטים יותר ברוב המקרים ונותנים קירור הרבה יותר טוב ל- OC, האם כדאי לקרר במים את כל המע' כבר ולהנות מה קור והשקט שמגיע עם זה? NB+GPU+CPU?

תודה מראש על העזרה...אמנם אני רואה בעצמי אדם מנוסה ומבין ב- HARDWARE אבל בעולם של היום אם אין לך זמן להתעסק בזה כל שעות היום בלילה אתה כבר OBSOLETE.

UX

פורסם

לגבי האינפיניטי הנביא צודק, אבל רק עבור OC רציני.

ה-TUNIQ עם מאוורר S-FLEX יהיה לא פחות שקט וללא OC יש לו בורר מהירויות מאוורר חיצוני שמאפשר לו לעבור בשקט מוחלט.

האמת שבכלל עדיף לקחת את ה-ThermalRight 120 שיהיה עדיף על שניהם אבל קשה יותר למצוא אותו.

לגבי המסך: אם באמת היית מוכן להוציא 20K הייתי בהחלט שוקל לשדרג את המסך ל-DELL2407WFP שעולה כ-3800 ש"ח ונותן רזולוצית FULL HD של 1920X1200 יחד עם גודל מרשים של 24' רחב, קורא כרטיסים, USB HUB ושלל כניסות וידאו. זו השקעה מעולה לטווח ארוך ומכיוון שציינת שאתה מעוניין ב-HTPC HD אין כל הגיון להסתפק במסך שנותן לך רזולוציה מקסימלית של 720P בלבד ומבוסס TN.

מצד שני כואב הלב "לבזבז" מסך 22' טוב יחסית לגיימינג. :-\

לשאלתך:

1. גם ה-Q6600 נותן תמורה גבולית למחירו ונמצא מעט מעבר ל-sweet-spot שם תמצא את ה-E6750 שנותן ביצועים כמעט זהים ב-400 ש"ח פחות. הסיבה להמלצה היא היותו של ה-Q6600 בעל 4 ליבות במקום 2 ב-E6750. כיום ההבדל לא משמעותי בביצועים אבל במשחקים עתידיים זה צפוי להשתנות.

זכור שה-Q6600 אינו מרובע ליבות "אמיתי" אלא שני כפולי ליבה "מודבקים" על אותו סיליקון ללא קאש משותף. אפשר לשקול E6750 כרגע ולשדרג למעבד penryn תוך שנה בערך כשהמחיר יהיה משתלם. ה-penryn מבוססים על תהליך יצור מתקדם, חסכוני ו"קריר" יותר. יכולות ה-OC שלהם אמורות להיות גבוהות משמעותית וכך גם תדרי העבודה.

2. 4G כרגע מיותר לגמרי. תמיד תוכל להוסיף בהמשך. אין כל צורך בזכרונות מעל 800MHZ. כשתבין ב-OC תבין למה.

3. בטווח הנראה לעין DDR3 כלל לא משתלם. רק בדור הבא של הנחלם עם ערכת שבבים חדשה לגמרי הוא יבוא לידי ביטוי במחיר שפוי. ממילא תידרש החלפה של לוח אם + זכרונות + מעבד וזה יקרה במחירים סבירים רק עוד שנתיים-שלוש.

4. כרגע די מיותר ולא נראה לי קריטי. תתיעץ בפורום "תצוגה וגרפיקה"

5. שתי טכנולוגיות מיותרות לגמרי. עד שתוסיף כרטיס (מיושן כבר) שני - יהיה כרטיס בודד שיהיה חסכוני וחזק יותר. לדעתי - קח 8800GT כרגע.

6. קירור מים בהחלט לא שקט יותר בגלל מגדל הקירור. מייקר, מסרבל ולא מצדיק את מחירו ל-99.99999 מהאוברקלוקרים.

5.

פורסם

לשאלתך:

1. penryn תוך שנה בערך כשהמחיר יהיה משתלם. ה-penryn מבוססים על תהליך יצור מתקדם, חסכוני ו"קריר" יותר והם מרובעי ליבה "אמיתיים".

לא הם לא ::) אלה עדיין שתי ליבות Wolfdale מודבקות.

המרובע ליבות ה'אמיתי' הראשון שיגיע מאינטל יהיה הNehalem.. לא שזה משנה משהו מבחינת ביצועים, אני רק מתקן כדי לא להטעות אנשים נוספים.

פורסם

צודק... הכוונה לנחלם כמובן. תוקן.

פורסם

בתקציב כזה, בלי שום ספק..

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1425 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P ¤ 802 1

מארזים ANTEC P182 SE 3x120MM Mirror Finish P182SE ¤ 1112 1

קירור למעבד Scythe INFINITY (Japan Design) AM2 Support ¤ 250 1

ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 600 1

זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤ 585 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 627 2

כרטיסי מסך Gigabyte 8800GTS G92 512MB DDR3 DualDVI Retail - זמין במלאי ¤ 2080 1

צורבים LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 179 1

מסכים Dell 24" 2407WFP HC Wide Ultrasharp Black Only ¤ 3653 1

סה"כ: 11,940 ש"ח - הלוואי עלינו! ;)

פורסם

בתקציב כזה אפשר כבר לקחת לוח אם מסדרת ה-P5Kים למיניהם של ASUS-המון פיצ'ירם די נחמ דים

וגם לשדרג ציוד היקפי למחשקים G5+G15....

ויש מארזים שלטרמלטייק שכוללים בתוכם מערכת קירור מם (עם סיומת LCS) בשם שלהם....

פורסם

בתקציב כזה, בלי שום ספק..

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1425 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P ¤ 802 1

מארזים ANTEC P182 SE 3x120MM Mirror Finish P182SE ¤ 1112 1

קירור למעבד Scythe INFINITY (Japan Design) AM2 Support ¤ 250 1

ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 600 1

זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤ 585 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 627 2

כרטיסי מסך Gigabyte 8800GTS G92 512MB DDR3 DualDVI Retail - זמין במלאי ¤ 2080 1

צורבים LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 179 1

מסכים Dell 24" 2407WFP HC Wide Ultrasharp Black Only ¤ 3653 1

סה"כ: 11,940 ש"ח - הלוואי עלינו! ;)

לפי מה שהבנתי יש לו מסך ככה שהמחיר יורד ל 8K

עוד דבר, סימנת 2 דיסקים קשיחים של 500GB ? נראה לי קצת בזבוז, יקח לו שנה לפחות למלות דיסק של 500GB, ככה שאחד יספיק

בלוח אם אפשר גם קצת לרדת ברמה, מחשב ב8K לשימושים שלו יספיקו וישאר לו מספיק כסף כדי לשדרג אותו שישאר מחשב חלומות למשך עשור

פורסם

הרעיון בלקחת 2 דיסקים הוא הRAID, ולאו דווקא הנפח העצום...

פורסם

קח כרטיס 8800GT אם אתה מתכוון לשדרג עוד מספר חודשים לסדרה החדשה. הוא יחזיק לך די טוב.. וחבל על הבזבוז כסף.

בנוסף לזה, אם אתה מתכנן להחליף לPenryn אולי תיקח מעבד חלש מאוד יחסית עכשיו.. כלומר e2180 למשל, ופשוט תעשה לו OC טוב, ותגיע איתו לתוצאות יחסית יפות. גם ככה הPenryn מגיע עוד חודשיים לשוק. לקנות מעבד ב1500 שקל, ואז להחליף אותו באחד אחר שיעלה בערך אותו דבר, משמע לקנות מעבד ב3000 שקל. כלומר או שתחכה שיגיעו המעבדים ואז תקנה מעבד ב3000 שקל, או שפשוט תקנה מעבד חלש, שיעלה בסביבות ה400 שקל, ואז תקנה מעבד חזק יותר כשהם יגיעו לשוק. אמנם המעבד החלש לא יחזיק את ה Crysis כמו שרצית, לפחות לא בצורה טובה, כי יהיו לו שתי ליבות לעומת 4, אבל עדיין אני לא רואה סיבה לקנות מעבד בכל כך הרבה כסף ואז להחליף אותו סתם.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכל המגיבים עזרתם לי למקד את המפרט שלי...אני בטח עדיין לא אלך על מחשב ממוצע וקצת על "לשבור שיאים" אבל אני בטוח אחסוך קצת $ :)

רציתי לשאול לגבי ה- DELL 24WFP מדוע כולם פה ממליצים עליו...?

מה עושה אותו יותר טוב מאחרים מסוגו...

והאם יש יותר טוב ממנו שאתם אולי יכולים להמליץ...

אם אתם יודעים גם איך הוא בהשוואה לדגמים של SONY?

מי שאני אקנה ממנו את המפרט חושב שאולי ל- SONY יש תחליף יותר טוב...מה אתם אומרים?

אני מבטיח לפרסם מפרט סופי ובנצ'ים אם תרצו ...לפני ואחרי OC :)

אהה...ועןד שאלה....מה אתם אומרים על ספקים של HEC?? מומלצים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים