עבור לתוכן

שאלה לגבי בנייה ותפעול אתרים

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

לא מזמן החלטתי לבנות אתר אינטרנט, בשאיפה למשהו רציני. אני בונה אותו כרגע ב-HTML ו-CSS, עד שאני אלמד שפות חדשות. התחלתי את הדפים הראשונים שבזה אין בעיה, אבל ככל שאני מוסיף דפים התחזוקה של האתר נהיית יותר מסורבלת ומסובכת. למשל, יש לי באתר תפריט קבוע שנמצא בכל דף, ומכיל קישורים לדפים ראשיים שונים. עכשיו אם אני למשל מזיז את המיקום של דף מסויים אני צריך להתחיל ולעבור דף דף ולשנות את מיקום הקישור, שזה בד"כ להוסיף /.. למשל וכו'. או שאני משנה מיקום תיקייה, או רוצה להוסיף קטע קוד מסויים לכל הדפים באותו מיקום בדיוק (למשל להוסיף סקריפט מסויים בין הלוגו לתפריט בכל הדפים) או כל דבר אחר שמשפיע על כל הדפים האחרים באתר שלי, ואני כל פעם צריך לעבור דף דף ולהתחיל בעבודת נמלים.

אז מעניין אותי לדעת בעיקרון מה כולם עושים? מה עושים באתרים ממש גדולים שמכילים כמויות של דפים? יש דרך נוחה יותר לתחזק אתר? למכן תהליכים? האם יש שפות שיעזרו לי בזה? אם כן אילו?

תודה.

פורסם

מועבר לפורום שפות תכנות

פורסם

כן, בעיקר לא משתמשים בדברים סטטים כמו css ו html. בשביל דברים פשוטים (כמו למשל להוסיף תפריט) אתה יכול לעשות עמוד הגדרה של תפריט ולהשתמש ב SSI כדי להדביק אותו במקומות. בפועל מה שעושים זה משתמשים ברמה הבסיסית זה בשפה דינמאית כמו PHP או ASP שדואגת בעזרת מנוע template מסויים לקבוע תצורה קבועה לעמודים ואתרים ממש נורמלים משתמשים בכלל במערכת לניהול תוכן שעוזרת להם לנהל את את הנושא הזה.

פורסם

אתה יכול לרשום את תג הSCRIPT הבא בכל עמוד:

<script src="myJsFile.js"></script>

ובתוך myJsFile.js אתה יכול לרשום document.write, ושם לרשום את הקוד עצמו.

פורסם

אתה יכול ליצור קובץ הגדרות ולהשתמש בשפת צד-שרת.

ד"א, במקרה שלך אני חושב שאתה יכול גם להשתמש בתוכנה שפשוט לוקחת תיקיה, מחפשת קבצים מסוג מסוים ואז מחליפה טקטס כלשהו בטקסט שאתה קובע.

ואז אתה יכול לומר לתוכנה לעבור על כל הקבצים שאתה רוצה והיא תעדכן.

אם אני לא טועה לתוכנה קוראים BK Replacem משהו כזה.

פורסם

server side include הרבה יותר שפוי משימוש ב JS עם document.write ונתמך בהרבה שרתים.

פורסם

1) הפתרון של צד השרת לא נתמך בכל השרתים.

2) הפתרון בJS חוסך תעבורה.

פורסם
  • מחבר

כן, בעיקר לא משתמשים בדברים סטטים כמו css ו html. בשביל דברים פשוטים (כמו למשל להוסיף תפריט) אתה יכול לעשות עמוד הגדרה של תפריט ולהשתמש ב SSI כדי להדביק אותו במקומות. בפועל מה שעושים זה משתמשים ברמה הבסיסית זה בשפה דינמאית כמו PHP או ASP שדואגת בעזרת מנוע template מסויים לקבוע תצורה קבועה לעמודים ואתרים ממש נורמלים משתמשים בכלל במערכת לניהול תוכן שעוזרת להם לנהל את את הנושא הזה.

תודה על ההסבר הכללי. לצערי אני בינתיים יודע רק HTML ו-CSS, לפי מה שאתה אומר מה השפה הבאה שכדאי לי ללמוד,בעיקר בשביל המטרות שציינתי?

אתה יכול לרשום את תג הSCRIPT הבא בכל עמוד:

<script src="myJsFile.js"></script>

ובתוך myJsFile.js אתה יכול לרשום document.write, ושם לרשום את הקוד עצמו.

וואלה תודה על הרעיון. אני לא כל כך בקיא ב-JS : כשאני מכניס את הקוד בתוך ה-document.write אני משאיר אותו כמו שהוא או שצריך לעשות שינויים? (כמו להוסיף פלוסים בין התגים אם אני לא טועה)

אתה יכול ליצור קובץ הגדרות ולהשתמש בשפת צד-שרת.

ד"א, במקרה שלך אני חושב שאתה יכול גם להשתמש בתוכנה שפשוט לוקחת תיקיה, מחפשת קבצים מסוג מסוים ואז מחליפה טקטס כלשהו בטקסט שאתה קובע.

ואז אתה יכול לומר לתוכנה לעבור על כל הקבצים שאתה רוצה והיא תעדכן.

אם אני לא טועה לתוכנה קוראים BK Replacem משהו כזה.

כן באמת חשבתי לחפש תוכנה כזאת (לא ידעתי אם קיימת בכלל), היא באמת יכולה להיות שימושית. תודה אני אבדוק אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים