עבור לתוכן

מפרט בסביבות 3K (גמיש) להרצת סימולאציות כבדות (MATLAB)+ פוטושופ+ משחקים קלים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מפרט למחשב בסביבות 3K שמיועד בעיקר להרצת הדמיות בmatlab, לכתיבת מאמרים (Latex), גלישה באינטרנט וקצת משחקים (לא צריך את המילה האחרונה רק שירוצו משחקים מזדמנים).

יש לי (ועל כן לא צריך):צורב DVD, מערכת הפעלה, מסך, רמקולים, עכבר, מקלדת.

אם אפשר (לא חובה אם לא נכנס לתקציב) שיהיה שקט

לא מתוכנן OC

תודה מראש לכל המגיבים והעונים

פורסם

בקשר למטלב - היום כל מעבד כמעט יתן לך את אותם הביצועים על מטלב, הפרש של דקה פה דקה שם.

מה שמאוד חשוב זה זיכרון - אתה צריך המון זיכרון למטלב, לי יש 2GB וזה ממלא לי אותם לחלוטין, אומנם אני משתמש בויסטה, אבל עדיין...

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח, ב matlab 2007a יש אופציה ל multithreading ולשימוש בכל מעבד בנפרד לא?

[br]פורסם בתאריך: 10.12.2007 בשעה 13:55:47

בכל מקרה הצעות למפרט יתקבלו בברכה ;D
פורסם

אני הרצתי את מטלב למשך תקופה לא מבוטלת על מחשב IBM DOTHAN 1.7GHZ חד ליבה, בעיקר לDSP.

רץ מצויין וחלק.

מעבר לזה היום יש כפולי ליבה מאוד זולים ככה שאין לך בעיה כזו.

פורסם

לגבי ה-MATLAB (בתור משתמש כבד מעל 14 שנה) - באופן עקרוני זו תוכנה שמבוססת על ת'רד בודד ואינה יודעת לנצל כלל ריבוי ליבות!

בגרסה האחרונה (2007b) יש תמיכה מסוימת בריבוי ליבות אך גם זה במגוון מוגבל של toolbox ולעיתים יש צורך בכתיבה מיוחדת לשם כך.

MATLAB תרוץ יפה גם על P3-500MHZ עם 192M זיכרון (מניסיון!), אבל מאוד לאט. מהירות הריצה תלויה ישירות בתדר המעבד - עבור ארכיטקטורה נתונה. לכם OC מאוד מומלץ לשיפור הביצועים - בתנאי שאתה מבין בכל בעצמך (לא לקחת OC מחנות).

לגבי נפח זיכרון - זה מאוד תלוי באופי הסימולציה! סימולציות מתמטיות טהורות אינן דורשות הרבה זיכרון יחסית. סימולציות של מערכות תקשורת עם וקטורים גדולים מאוד או עבודה על בסיסי מידע/מטריצות גדולות מאוד דורשת הרבה יותר זיכרון. גם כתיבה עם הרבה לולאות if-else-end מאוד מאיטה את הריצה.

כחוק אצבע, אלא אם מדובר בבסיס נתונים ענקי, לרוב כתיבה יעילה של קוד מקטינה משמעותית את נפח הזיכרון הנדרש ואת זמני הריצה. יש גם פרופיילר שמסייע באיתור "צוואר הבקבוק" מבחינת זיכרון וזמן מעבד.

נסה לאפיין את הסימולציות שלך כדי שנוכל להתאים את המפרט....

מאוד לא מומלץ לעבוד עם ויסטה כי היא זוללת משאבים מיותרים שנחוצים לסימולציה. XP PRO מעולה לשם כך.

לגבי גיימינג - ציין לפחות באיזה משחקים ועל איזה הגדרות אתה מעוניין לשחק. אם אתה רוצה "באופן מזדמן" לשחק CRYSIS על HIGH זה סיפור יקר בהרבה מאשר FIFA על LOW כמובן.

מפרט ראשוני:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤911

לוח אם:

GIGABYTE GA-P31-S3L ¤448

כרטיס מסך:

CLUB3D ATI Radeon X1950PRO 256MB GDDR3 Passive Heatpipe- CGAX-H1956 ¤657

דיסק קשיח:

WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ¤273

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤285

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤393

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤117

מחיר סופי: ¤3084

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

מעבד כפול ליבה חזק מאוד בסטוק + פוטנציאל OC אדיר + כרטיס מסך שיספיק בהחלט למשחקים בינוניים על הגדרות בינוניות.

לגבי השקט - קירור הסטוק של המעבד שקט יחסית וכרטיס המסך מקורר פאסיבית ולכן שקט לחלוטין (אבל מאותה סיבה רצוי מאוד להוסיף מאוורר 120MM שקט למארז לשיפור זרימת האוויר - לא חובה). לשקט אמיתי יש לקחת מארז/ספק שקטים יותר (~+250 ש"ח מינימום לסונטה 2 למשל) וקירור שקט למעבד (~+230 ש"ח ל-MAXORB למשל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים