עבור לתוכן

מה זה צ'יפסט?

Featured Replies

פורסם

אני יודע רק בכלליות שזה חלק על לוח האם... ושיש לו כמה דגמים ויצרנים...

מה הוא בעצם? מה התפקיד שלו? אם תוכלו להרחיב יותר אני אשמח (:

פורסם

זה בעצם ערכת השבבים שמורכבת על הלוח.היא למעשה לובעת כמעט הכל מאיזה מעבדים יתמכו כולל אינטל או AMD באיזה מהירות יעבוד הלוח את הגשר הדרומי שקובע את בקר הקול את בקרי הכוננים בקיצור זה הלב של הלוח

פורסם

אינטל למשל מייצרת את המעבדים, אבל לא מייצרת לוחות אם מהסיבות שלה. במקום זה, הם מוכרים ערכת שבבים לייצרניות לוחות האם (שקובעת במה הלוח תומך)

ואלו הרכיבים העיקריים בלוח אם. כיום מדובר בד"כ בגוק אחד או שניים על הלוח כפי שניתן לראות בסכמה פה למשל של ה P35 של אינטל:

http://www.intel.com/products/chipsets/P35/P35_Block_Diagram.jpg

אלו 2 הגוקים במרכז שבעצם קובעים במה המערכת תומכת. כמובן שגם יש יצרניות אחרות כמו nvidia וכו'.

פורסם

התכוונתי כמובן AMD.

פורסם
  • מחבר

אז לדוגמא... הצ'יפסט יקבע לי אם תהיה תמיכה בPCI Express או בSATA2 ושאר תכונות של לוח אם?

פורסם

כן. (אם כי היצרניות יכולות להרחיב את הפונקצינליות הזו ע"י הוספה של רכיבים על הלוח אם, כמו עוד כרטיס רשת, עוד יציאות USB/SATA וכו').

פורסם

כמובן שזה עוד פעם הולך חזור לצ'יפסט כמה שהוא תומך ככה החברה יכולה להרחיב לפיו את הפיצ'רים של הלוח :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ועל הביצועים של המחשב? מהירויות וכאלה...

הצ'יפסט משפיע?

פורסם

זה יכול להשפיע על כמה OC ניתן לעשות לרכיבים השונים לפעמים וגם בפועל למהירות, אבל לרוב באחוזים בודדים בין החברות השונות.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי הצ'יפסט המומלץ ביותר היום הוא P35... זה נכון? יש אתרים לבנאנצ'מארק של צ'יפסטים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים