עבור לתוכן

איכות תמונה בכרטיסי מסך שונים בוידאו ובתמונה סטטית - יש סיפור כזה ?

Featured Replies

פורסם

אני כרגע עומד לקנות מחשב חדש ולצערי הרב כרגע אין לי זמן למשחקי מחשב וגם אין תקציב לכרטיס חזק מאוד למשחקים אז כנראה שאני אסתפק עם כרטיס ONBOARD שיספק את הסחורה.

מה שכן... מעניין אותי מה ההדבלים אם יש באיכות התמונה בPLAYBACK של סרטי DIVX/DVD ותצוגה רגילה-סטטית בין הכרטיסים השונים בשוק, והאם יש הבדל מהותי בין כרטיס מסך זול ליקר או בין NVIDIA לATI, והאם בכרטיס ONBOARD אני צריך לצפות לאיכות נחותה יותר ? (בדומה לכרטיסי קול מובנים למשל שכמעט לעד יהיו נחותים מכרטיסים שקונים).

אם למישהו יש מידע בנושא אז אני אשמח לשמוע...

תודה,

אוהד :xyxthumbs:

פורסם

אם אין לך הרבה תקציב אתה יכול לקנות כרטיס כמו 8500GT

שעולה מאות בודדות של שקלים ויש לו יכולות ניגון סירטי HD

גם הHD2400 יהיה מצוין

לא צריך ללכת על OC

OB זה עוד בסדר לעבודה משרדית למרות שיאפשר לך לנגן DVD

הבעיה שOB לוקח זיכרון מערכת וחלש מאוד בישומי תלת מימד

פורסם
  • מחבר

שאלתי כמה זה 1+1 וענית לי על פיזיקה גרעינית...

אני לא צריך המלצות על תקציבים ועניינים, פשוט מעניין אותי כל עניין איכות התמונה בכרטיסים שונים.

תודה.

פורסם

איכות תמונה בכרטיסי מסך שונים בוידאו ובתמונה סטטית - יש סיפור כזה ?

בתמונה סטטית - אין שום הבדל.

בוידאו ישנם הבדלים התלויים בהאצת הוידאו של החומרה המדוברת (Video Acceleration).

תוכל לראות בדף ההשוואה הבא היכן ניתן להבחין בהבדלים \ כיצד הם באים לידי ביטוי:

http://www.thetechlounge.com/article/394-2/Onboard+Video+Acceleration+ATi+Vs+Intel+Vs+nVidia/

אי אפשר להכליל את כל דגמי ה-Onboard כשמדובר בהאצת וידאו, מאחר והם מציגים תוצאות שונות זה מזה.

אפשר לומר שכרטיס מסך יעודי יספק איכות עדיפה מ-Onboard (וכאן ההכללה), בנוסף ישתמש בפחות משאבי מערכת.

אני במקומך לא הייתי משקיע על כרטיס ייעודי רק בשביל הבדלי ניגון הוידאו - פשוט הייתי מתחשב ב-Onboard העדיף בבחירת לוח אם.

HDTV כבר עלול לגרום לך לחשוב שוב... לא כל Onboard יתמודד כמו שצריך... אולי לוח תואם מראש, עם יציאת HDMI למשל, יעשה את העבודה.

פורסם

גם בתמונה סטטית יכול להיות הבדל.

האיכות של ה-RAMDAC לעיתים בכרטיסי Onboard פשוט זוועתית, ורואים את זה טוב ברזולוציות גבוהות.

לעיתים גם יציאת DVI עלולה להוציא סיגנל פחות מאופטימלי.

פורסם

גם מרבית המחשבים היום מסוגלים להתמודד בלי בעיה עם פיענוח של DVD/DIVX בלי תמיכת חומרה, ככה שבסוף זה מגיע לאיכות של ה RAMDAC כמו שנאמר. פיענוח HD זה כבר סיפור אחר.

פורסם

ובאיזה אופן איכות ה-RAMDAC משפיעה על איכות תמונה? צבע הפיקסלים או מה?

פורסם

כן, זהו רכיב הממיר אות דיגיטלי לאנלוגי, כמו שיש כזה רכיב בכרטיס קול שאחראי להפיק את הצלילים (כזה=ממיר, הם לא ממש עובדים באותה צורה).

פורסם

יש היום HD2400 ב225 שקל -

http://www.skypc.co.il/pl_product~28280~8~0.htm

ו8400 ב240

http://www.skypc.co.il/pl_product~28580~8~0.htm

זה פלוס מינוס 100 שקל אבדל לאומת כרטיס מסך OB

ובנוסף לא מגביל בבחירת הלוח אם \לא לוקח משבי מערכת שחשובים במחשב תקציבי \עוזר בלהריץ סירטי HD

מאפשר להריץ סביר יותר משחקים מכל כרטיס OB

בקיצור מבחינת עלות תועלת גם שמדובר במחשב תקציבי עדיף ללכת על כרטיס פנימי כזה ולא על OB

רק במקרים מיוחדים הולכים על OB

לדוגמה אם האפרש הקטן במחיר זה פקטור רציני לאנשים מסוימים ורוצים לבנות רק מחשב שיפעל

ולא יותר מיזה

פורסם

בכל אופן בדקתי את נושא השפעת ה-RAMDAC על איכות התמונה ... ראיתי תמונות והבדלים. באחת הכתבות משווים צ'יפים ישנים (תקופת nforce2) וגם אז איכות גרועה מציגות רק Via ו-SIS. היום כבר לא מתעסקים בהשוואות כאילו כי זה לא רלוונטי. בקניית לוח חדש היום אפשר לוותר על מחקרי RAMDAC למניהם... יותר חשוב קצב הרענון של המסך עצמו (אם מדובר ב-CRT).

התקנתי לא מעט לוחות לאחרונה (NV/AMD/INTEL) ולא נתקלתי בתמונה מטושטשת מה-onboard ברזולוציה 1280x1024, אלא בעיקר ביצועי 3D נחותים...

מה שבטוח, קרירין צודק. :xyxthumbs:

פורסם

אני יכול להציג לך הבדלים של שמיים וארץ בין RAMDACים גם היום.

קל לראות את זה על מסך LCD.

דרך אגב, זה לא מוגבל רק לכרטיסי מסך Onboard, יש גם כרטיסים נפרדים שהסיגנל האנלוגי שלהם לא משהו.

פורסם

במסכי LCD עם חיבור דיגיטלי DVI כבר לא נראה לי שיש שימוש ב DAC ?

פורסם

אין DAC, אבל יש משדר ומקלט של TMDS. גם אלו יכולים להיות איכותיים יותר ואיכותיים פחות.

אבל ב-DVI ההבדלים פחות משמעותיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים