עבור לתוכן

מה הכוונה בין קונטרסט דינאמי לסטטי?

Featured Replies

פורסם

לי יש LG 1732TQ עם 1:1400. האם זה הסטטי או הדינאמי שלו?

תודה לעונים.

פורסם

דינמי. אבל מה זה משנה? גם זה שקרים וגם זה שקרים.

פורסם
  • מחבר

אז מה הסטטי?

למהה שקרים?

תרחיב בבקשה...

פורסם

1. שקרים בגלל שגם הנתונים של יחס ניגודיות דנאמי שורשמים הם שקר שלא באמת קורה במציאות(וגם לא בר מדידה)

וגם בגלל שיחס הניגודיות הסטטי שרוב היצרנים רושמים הוא שקר שהמסך לא מספק באמת במציאות כפי שניתן ללמוד בביקורת המסכים

שמפורסמות באתר. לעיתים יש גם שקר הפוך, לדוגמא איזו טוענת שיחס הניגודיות של ה S1931 הוא "רק" 1000:1 ולמעשה המסך

הציג יחס ניגודיות של 1200:1 ככה זה כשיפנים משקרים.

2. העיניין עם יחס ניגודיות הוא שמדובר ביחס בין הנק' הבהירה לנק' השחורה ביותר, אם אתה משחק באופן דינאמי עם הנקודות וע"י

מעבד תמונה אתה בודק אם התמונה המוצגת על המסך היא שחורה מאוד(בערך) או בהירה מאוד(בערך) אתה יכול לדחוף את יחס הניגודיות למעלה

באופן תיאורטי(בערך) ולא בר מדידה. כפי ששמת לב הכל "בערך" שלא כמו יחס ניגודיות סטטי שהוא היחס האמיתי

והקובע שהמסך מפיק בלי שום מנגנון עזר בין הנק הלבנה ביותר לנק' החשוכה ביותר כאשר הניגודיות היא פונקציה קבועה ולא ניתנת לשינוי.

3. במסך שלך מדובר ביחס הניגודיות הדינאמי, היחס האמיתי של המסך הוא בסביבות 500:1.

אתה מוזמן לקרוא עוד על מסכי LCD ועל הלוקשים שמנסים למכור ללקוחות במדריכים שבאתר(לינקים בסטיקי)

פורסם
  • מחבר

איך אתה יודע שהיחס של המסך שלי הוא 1:500 ואל 1:2000 למשל?

פורסם

מכיוון שהמסך שלך בעל פאנל TN, אלה רק עכשיו מתחילים לחצות את קו ה 800:1 וגם זה נדיר ביותר(רק פאנלים של סאמסונג).

כרגע המסכים שמציגים את יחס הניגודיות הסטטי הטוב ביותר מצוידים בפאנל מנגזרת VA ומסוגלים להגיע

במציאות ליחסי ניגודיות של 1500:1, זו הסיבה שהם הכי פופולריים בטלויזיות LCD שם מוסיפים גם להם

מנגנון ניגודיות דינאמי בשביל "להפציץ" בנתונים מצחיקים של 10000:1.

למרות זאת בטלויזיות LCD יש מקום לטכנולוגיה כזו שכן השימוש בטלויזיות אלה מתמקד בסרטים וטלויזיה

ואלה השימושים היחדים שיכולים להפיק תועלת כלשהי מיחס ניגודיות דינאמי שאינו תורם בשימושים הרגילים

של מסכים בתור מסכי מחשב.

פורסם
  • מחבר

ואיך בדיוק בודקים את זה?

פורסם

בעזרת מכשור מיוחד כגון קלורומטר או ספקטרופוטומטר.

פורסם
  • מחבר

לא מכיר אותם.

טוב, תודה על הכל.

עוד שאלה: איך אני יכול לדעת איזה מסך יתן לי יותר קונטרסט מבלי שיש לי את מכשירי המדידה האלה?

פורסם

כמו שציינתי מסכים בעלי פאנל VA יתנו את יחס הניגודיות הסטטי הטוב ביותר.

אתה יכול לברר איזה פאנל יש באיזה מסך ע"י אתרים כמו זה.

בנוסף אתה מוזמן לקרוא ביקורת אוביקטיביות על מסכי LCD כאן באתר ובאתרים גדולים בחו"ל

אשר מציגים נתונים שנאספו באופן עצמאי ע"י מיכשור כגון קולורמטר ולא נתונים יבשים חסרי משמעות.

פורסם
  • מחבר

תודה, שמחתי ללמוד. :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים