עבור לתוכן

מדוע יש שני פסים שחורים במסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני צופה בסרטים במסך של dell 2407wfp זה מסך ביחס של 16:9

ואני רואה פס שחור למטה ולמעלה . חשבתי שרואים את זה רק במסכי 3:4

מישהו יכול להסביר

תודה

פורסם

אם אתה רואה פסים אז היחס הוא לא 16:9... יכול להיות שזה יחס 16:8 לדוגמה.

תבדוק לפי רזולוציה של הסרט שאתה צופה, בטח תשים לב שסרטים שונים יוצגו בצורה שונה, ככל שהיחס קרוב יותר לזה של המסך ככה הפסים יהיו קטנים יותר.

אתה יכול לעשות pan-in ולהעיף את הפסים השחורים על חשבון איבוד מידע בצדדים מהסרט (המידע החשוב תמיד מוצג במרכז המסך אז לדעתי זה לא נורא).

פורסם

יש לך טעות, זה מסך 16:10 כמו מרבית המסכים הרחבים למחשב.

פורסם

היחס של המסך הוא 1.6:1.

תוכן "16:9" הוא 1.78:1 או 1.85:1.

סרטי קולנוע הם לרוב רחבים עוד יותר - 2.35:1.

לכן עדיין תראה פסים שחורים, פשוט הם יהיו קטנים יותר מאשר במסך רגיל שהיחס שלו הוא 1.33:1.

פורסם

תודה על התשובות

פורסם

מצטער להקפיץ את הנושא אבל יש משהו שאני צריך לשאול פה.

בהתאם למה שאמרתם בדקתי את העניין.

חיברתי את הDVD למסך של אחי (2407 WFP) והקרנתי סרט שהוא WIDE SCREEN . הפסים השחורים היו גדולים מאוד וזה לא היה 16:9

בתפריט של ה DVD עצמו הגדרתי לו 16:9 ואז היו פסים ממש קטנים שלא מפריעים לכלום (לפי מה שהבנתי הפסים זה בגלל שהמסך הוא 16:10 ) ונהנתי מהסרט.

עם זאת שניסיתי להקרין את אותו הסרט במחשב , דרך 2 תוכנות שונות :

1. POWER DVD

2. מדיה סנטר ו מדיה פלייר (רשמתי אותם יחד כי זו אותה תוכנה בערך אני מאמין)

זה לא עבד לי . שוב אני רואה עם פסים גדולים , ןלא מוצא שום מקום בתוכנות שבו אני יכול להגיד לתוכנה שהסרט הוא 16:9 וע"י כך לסדר את הפסים לקטנים.

למישהו יש רעיון מה לעשות בנידון ?

תודה רבה !!

פורסם

כשאתה אומר בתפריט של ה-DVD, אתה מתכוון למכשיר ה-DVD, נכון?

באיזה סרט מדובר? אם מדובר בסרט קולנוע, סביר להניח שהיחס המקורי שלו הוא 2.35:1, אבל ה-DVD יאפשר לך להציגו ב-16:9, באחת משתי שיטות: מתיחה לגובה או קיצוץ של גבולות הפריים.

יש תוכנות שיכולות לעשות דברים כאלה. למשל, BSPLAYER ו-VLC.

פורסם

תחפש אופציות של ZOOM ו/או PAN ו/או ASPECT RATIO בתוכנות הנ"ל.

פורסם

כשאתה אומר בתפריט של ה-DVD, אתה מתכוון למכשיר ה-DVD, נכון?

באיזה סרט מדובר? אם מדובר בסרט קולנוע, סביר להניח שהיחס המקורי שלו הוא 2.35:1, אבל ה-DVD יאפשר לך להציגו ב-16:9, באחת משתי שיטות: מתיחה לגובה או קיצוץ של גבולות הפריים.

יש תוכנות שיכולות לעשות דברים כאלה. למשל, BSPLAYER ו-VLC.

כן אני מתכוון למכשיר ה DVD

הסרט המדובר הוא שר הטבעות. במקרה רגיל אתה צודק וזה לא אמור להיות רחב. אבל קניתי את הגרסה הרחבה שבצידה אפילו רשום WIDESCREEN VERSION

כך שאני אמור להנות ממסך רחב בלי לאבד כלום.

פורסם

כשאומרים widescreen מתכוונים למכלול סוגים של aspect ratio... ככה שזה לא גודל אחד מתאים להכל. חפש אופציה של ZOOM.

פורסם

הסרט המדובר הוא שר הטבעות. במקרה רגיל אתה צודק וזה לא אמור להיות רחב. אבל קניתי את הגרסה הרחבה שבצידה אפילו רשום WIDESCREEN VERSION

כך שאני אמור להנות ממסך רחב בלי לאבד כלום.

אכן, הגרסה הרחבה בשר הטבעות היא ביחס 2.35:1, וכך היא צולמה, וכך היא הוצגה בקולנוע, וכל היא אמורה להיות.

2.35:1 רחב הרבה יותר מ-16:9 (שזה 1.78:1), כך שאם תציג אותה על מסך 16:9 בלי ZOOM, CROP, STRETCH או כאלה דברים, יישארו פסים שחורים למעלה, ולא יעזור כלום.

פורסם

פשוט מורידים kmplayer

וכל סרט יופעל בלי פסים :P

פורסם

פשוט מורידים kmplayer

וכל סרט יופעל בלי פסים :P

אויש, נו.

יש מלא נגנים שיכולים להעיף לך את הפסים. אבל ככה אתה או מעוות את התמונה (ע"י מתיחה) או חותך אותה (ע"י זום).

פורסם

אכן, הגרסה הרחבה בשר הטבעות היא ביחס 2.35:1, וכך היא צולמה, וכך היא הוצגה בקולנוע, וכל היא אמורה להיות.

2.35:1 רחב הרבה יותר מ-16:9 (שזה 1.78:1), כך שאם תציג אותה על מסך 16:9 בלי ZOOM, CROP, STRETCH או כאלה דברים, יישארו פסים שחורים למעלה, ולא יעזור כלום.

אבל הפסים הם גדולים מאוד , לא סתם פסים קטנים שקיימים שם .

השאלה אם זה אמור להיות כך. לי אישית נראה שלא , אבל אתם מבינים טוב יותר.

פורסם

מזל שלדעה אין משחק פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים