עבור לתוכן

עזרתכם האם ויסטה תשפר את הביצועים שלי?

Featured Replies

פורסם

הוא לא אמר שהיא לא בנויה יותר טוב לריבוי משימות ונימים, אתה מראה את החוזק של המערכת בלי להתחשב בחולשה.

מחשב ממוצא היום בקושי מתמודד עם ויסטה וכרגע מבחינת רוב האנשים היא רק מטרד, בעוד חצי שנה-שנה גם החומרה תהיה יותר חזקה ותתמודד יותר טוב עם ויסטה וגם מערכת ההפעלה תהיה כבר בלי רוב מחלות הילדות שלה.

היום מחשב ממוצע זה כבר כפול ליבה 4600 X2 או E6550 עם 1-2 ג'יגה RAM, וזה בדיוק מה שרואים בסרט.

ולא לקחתי בחשבון שמעבד Q6600 הופך מיום ליום למעבד מיינסטרים.

• תגובות 50
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בארץ? זה מחשב ממוצא? אתה חיי בסרט.

פורסם

בארץ? זה מחשב ממוצא? אתה חיי בסרט.

אנשים שלא מבינים בחומרה, קונים מחשבים כאלו:

http://ivory.co.il/product.asp?productid=794&CatCode=

במחיר של 2360 ש"ח הם מקבלים מחשב שיכול להריץ את ויסטה יפה מאוד.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אחלה מחשב

פורסם

הסרטון מוכיח שויסטה בנויה לריבוי נימים+ריבוי משימות, טוב יותר מאשר XP.

אתה מראה לי סרטון של VISTA מול MAC, וטוען שזה מוכיח משהו על XP?

לא שאמרתי שאני חושב ש-XP עדיפה על VISTA בקטע הזה, אבל לפחות אל תעליב אותי.

מחשב ממוצא היום בקושי מתמודד עם ויסטה וכרגע מבחינת רוב האנשים היא רק מטרד, בעוד חצי שנה-שנה גם החומרה תהיה יותר חזקה ותתמודד יותר טוב עם ויסטה וגם מערכת ההפעלה תהיה כבר בלי רוב מחלות הילדות שלה.

מחשב ממוצע שקונים היום יתמודד די טוב עם VISTA, אבל זה שלרוב האנשים היא רק מטרד זה נכון. כי לא באמת צריכים את מה שהיא נותנת לעומת מה שכבר יש.

הוא מגן על XP ושוכח שגם כשהיא יצאה מחשב ממוצע בקושי התמודד איתה

לא, לא שוכח. XP היה די זוועתי בהתחלה.

הטיעון העיקרי שלי נגד VISTA זה ממש לא זה שהיא כבדה ואיטית. וגם לא זה שהיא פחות טובה מ-XP, כי היא לא. לפחות לא ברמת העיקרון.

הטיעון הוא שאין ב-VISTA שום דבר שמישהו באמת צריך. כל אחת מהגרסאות הקודמות של WINDOWS, על כל מחלות הילדות שלה ומה שלא יהיה, באה לענות על איזשהו צורך, למלא איזשהו חוסר (למעט ה-Millenium Edition, שזו גם הייתה אחת הסיבות לכשלון שלה).

לא כך עם VISTA. היא משפרת פה ושם, גורעת קצת במקומות אחרים (לא משמעותית, ובעיקר בעניין הביצועים, אבל כמו שנאמר - זה צפוי ונורמלי), ובעיקר מכניסה שינויים רבים בממשק ללא כל צורך ותוספות רבות שלעיתים מקשות יותר מאשר מקלות. מילא בארצנו, שאף אחד לא משלם בה על תוכנה גם ככה, אבל בארצות שכן - איזו הצדקה יש למישהו שיש לו מערכת הפעלה בוגרת וטובה כמו XP להוציא סכום לא קטן על משהו שהוא אותו הדבר ועוד קצת (אה וגם בדרך אל תשכח שזה ישנה את צורת העבודה שאליה התרגלת, סתם בשביל הקטע).

אה, כן, שכחתי, יש הצדקה - השיווק האגרסיבי של MICROSOFT. הם דואגים וידאגו לכל-כך הרבה דברים שיהיו ל-VISTA בלבד, שבאמת תישאר מאחור מהר מאוד, אם לא תקפוץ על העגלה החדשה שלהם.

פורסם

יש לי ויסטה כרגע והיה לי XP שנים

ולדעתי אין אבדל גדול למשתמש הפשוט

דווקה זה ששינו כמה דברים פוגע באילו שיתרגלו לXP

לדוגמה התקנתי דמו של קריסיס והוא לא היה "בפרוגרם פייל" בצד אלה היתי צריך לחפש במחיצה C

ולעשות קיצור דרך לדסקטופ לבד

מבחינת תוספות לא ראיתי משהו באמת מועיל

מה שמעצבן וזה מעצבן גם בXP

זה שאחרי התקנה צריך להתקין דריברים\מיליון תוכנות וכו

פעם אחרונה שהתקנתי לינוקס הרבה תוכנות חינמיות הגיעו ביחד ולהבנתי גם במאק זה ככה

בWIN כניראה בגלל הגבלות זה לא מגיעה ככה וחבל

עוד דבר מעצבן זה הריסטרטים אחרי התקנות בהתחלה

לעזזל אני מצפה ליותר מימערכת הפעלה חדישה

בקרוב אני ינסה אבונטו וניראה איך הוא לאומת ויסטה

פורסם

לא מבין מה הסיפור...

לפותח הת'רד - תתקין תתרשם ואז תחליט... תמיד אפשר לחזור ל XP.

בסה"כ VISTA זאת מערכת יותר גרפית אך אכן יותר כבדה.

אני דווקא מרוצה ממנה

פורסם

דווקה זה ששינו כמה דברים פוגע באילו שיתרגלו לXP

לדוגמה התקנתי דמו של קריסיס והוא לא היה "בפרוגרם פייל" בצד אלה היתי צריך לחפש במחיצה C

ולעשות קיצור דרך לדסקטופ לבד

מעניין בויסטה עשו עבודה יפה בכל הקשור למשחקים, יש תיקיה עם כל התתקנות של המשחקים כאשר כל משחק מציג לך את האריזה שלו, קישור לאתר החברה, ציונים של דרישות המערכת שלו.

ניהול המשחקים בויסטה תענוג לעומת XP.

פורסם

טוב את זה לא ידעתי

באמת יותר נוח שמבינים איפה זה

אני רגיל ללכת ל"פרוגרמס פייל" ושם זה לא היה

תיקית ה"משחקים" היתה בצד

אבל תחשוב על משתמש חדש בויסטה שהתקין משחק

לו יקח זמן לימצוא תתיקיה כמו שאני רק עכשיו ידעתי על קיומה

פורסם

משתמש שבאמת רוכש את מערכת ההפעלה / משתמש חדש

יכול לדרוש ומקבל, ספרון הוראות / הדרכה ראשונית

זה שאנשים מורידם VISTA, וזורקים את עצמם למים, שלא יתפלאו שדברים משתנים.

אגב, אני באמת חושב שמחשב חדש צריך להגיע עם VISTA, אבל לאף אחד אין באמת סיבה לשדרג...

(ואני משתמש בויסטה מהיום שהיא יצאה כ RTM לפני שנה)

אגב, אני משוכנע ש SP1 ישדרג את המערכת למצב שבו ישארו פחות ספקנים

פורסם
אגב, אני באמת חושב שמחשב חדש צריך להגיע עם VISTA

זה כבר קורה בנידים ולדעתי זה גרוע ביותר ללקוחות שלא מבקשים את זה

תזכור שמכלילים את זה במחיר הסופי ובנוסף פוגעים בשוק החופשי

אני לדוגמה משתמש בעיקר בתוכנות חינמיות ובקרוב יתקין אבונטו לניסיון

אם אני ימצא אותו טוב ובעתיד ירצה מחשב לא למשחקים זה יעצבן אותי לשלם יותר על מחשב אם ויסטה

ובנוסף זה פוגע בשוק הפוטנצילי של לינוקס

כי אם לינוקס היה נפוץ יותר והרבה אנשים לא יתקינו עוד מערכת הפעלה אחרי שאחת מותקנת

אז התמיכה של תוכנות בו היתה גדולה יותר כולל משחקים ותוכנות קיניניות

אני חושב שצריך לתת ללקוח לבחור בהזמנה איזה מערכת הוא רוצה או בלי מערכת הפעלה בכלל

שיתקין לבד

פורסם

אני תומך בכל מילה של QTTP

ואני יסכם:

1. המערכת לא מציעה שום דבר חדשני באמת

2. המערכת פשוט דורשת משאבים רבים מאוד שלרוב המחשבים אין

3. היא עדיין לא בשלה , תהיה חכם ותחכה ל SP1 ואז תדבר אבל אל תשכח שגם ל XP יצא SP3....

פורסם

אותי מעצבן דבר אחד מאוד, היום אין טעם ל32 ביט מכיוון שכל מעבד וכל תוכנה וכל דבר היום מתאים ל64 ביט, צריך לקדם את WINDOWS XP X64 כברירת מחדל וגם את VISTA64, לעזעזל עוד אין משחק שמנצל את כל כוח היכולת של ה64 ביט(קרייסיס גם לא, אם כל הבאגים שלו).

נכון להיום ולעתיד הקרוב, אין טעם לVISTA זה אומנם משפר תאבטחה אבל מעבר לזה זה לא מוסיף הרבה דברים, אז יופי יש READYBOOST וSUPERFETCH, הממ גורם לי עדיין להישאר עם הXP X64, עדיין לא נולד הדבר שVISTA יכול לעשות וXP לא(DX10 עוד בחיתוליו).

בשורה התחתונה: אחרי SP2 לWINDOWS XP X64 אני ממליץ עליו כברירת מחדל, אם יש לכם את כל הדרייברים התואמים להתקנים שלכם, או לחלופין XP.

פורסם

כיום דוחפים ויסטה בכל נייד שיוצא לשוק והם פשוט לא סוחבים. קניתי 6 מחשבים של לנובו CORE2DUO עם גיגה זיכרון ולויסטה

לוקח 5 דקות לעלות ודקה שלמה לקרוא DOK מסכן! DELL עשתה יוזמ ברוכה כשהביאה מחשב ללא OS ומאפשרת ללקוח להתקין

מה שהוא רוצה. במקום לשלם 300+ ש"ח על מערכת הפעלה מובנה בנייד אני יכול לקנות ב80 ולחסוך עלויות.

פורסם

ag43

קראתי באיזה מאמר של בחור שהוא עשה בדיקות רבות על זמני ההעלאה של המערכות, והגיע למסקנה שלא ניתן להכליל בשום מצב

יכול להיות ש VISTA נתקעת בהעלאה בגלל התנגשות בכלל בחומרה, או איזה DOK שמחובר בזמן ה START UP...

אני לא יודע,

בכל מקרה, דווקא אותי אם כבר מטריד ב VISTA זה זמן ה SHUT DOWN... על מה לעזאזל הוא חושב שם?!

אבל שוב, יכול להיות שזה קשור ל READYBOOST שאני משתמש וכל מני כאלה, ככה שבסופו של דבר אני לא יודע

אגב, בקשר לSERVICES שכדאי לעצור, אני למשל סגרתי את ה INDEX, כי לדעתי זה לא מייעל את החיפוש בכלל... זה סתם חופר ל H.D...

יש מליון מאמרים באנגלית שצצים על מנת לייעל את ה VISTA, נקווה שב SP1 גם MS יקשיבו ויעשו משהו...

הדבר שהכי עצוב לי לקרוא היה על כך שהמערכת הפעלה של MAC החדשה, היא אותו "פלופ" כמו שVISTA היא

וזה אומר שגם שם השיפורים לא מצדיקים את ה"הוצאה" על מערכת חדשה... וכמובן שהיא יותר כבדה וכל הדברים שנאמרים על מערכת חדשה.

יכול להיות שבאמת העתיד הוא במערכת הפעלה פתוחה, לצערי אני לא רואה את זה קורה כרגע, בדיוק כמו שאני חושב שסימביאן זה ההמצאה הכי דפוקה לטלפון (לא האידיאולוגיה היא הבעיה, אלא הטכנולוגיה)...

גלשתי קצת :) מצטער

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים