עבור לתוכן

מפרט למחשב לינוקס לסטודנטית, עד 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

רעש? כי קירור הסטוק של AMD רועש בהרבה מזה של ה-C2D

שטויות, מאיפה הבאת את זה?

• תגובות 37
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פתרון-הקירור המקורי של AMD איכותי פחות מאשר זה של Intel : גוף-הקירור בעל שטח-פנים קטן יותר, ועד לאחרונה, כמדומני, המאווררים (העלובים למדיי באופן יחסי - יש לציין) היו ללא תמיכה ב-PWM (תכונה המאפשרת שליטה במהירות המאוורר בתוכנה) - ואע"פ שתכונה זו קיימת בלוחות-הראשיים המיועדים למעבדים אלו כבר בערך שנתיים.

פורסם

פתרון-הקירור המקורי של AMD איכותי פחות מאשר זה של Intel : גוף-הקירור בעל שטח-פנים קטן יותר, ועד לאחרונה, כמדומני, המאווררים (העלובים למדיי באופן יחסי - יש לציין) היו ללא תמיכה ב-PWM (תכונה המאפשרת שליטה במהירות המאוורר בתוכנה).

את זה אני עושה עוד מהתקופה הטובה של סוקט 939.

BTW: יש הרבה תלונות דווקא על הגוף קרור העגול של אינטל, אפילו מי שלא עושה OC מחליף אותו.

פורסם

URIB,דבר ראשון - תרגיע ניסוחים בבקשה.

אם היית טורח לבדוק במקום לזעוק "שטויות" הית מוצא עשרות באנצ'ים שמעידים על כך מעבר לעובדה שכל אדם עם שמיעה תקינה ישר יבחין בכך.

תראה כאן למשל: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=1926&page=3

גם ב-LOW הוא רועש בכ-11db יותר מקירור הסטוק של אינטל (~34db בקירוב).

פורסם

אם היית טורח לבדוק במקום לזעוק "שטויות" הית מוצא עשרות באנצ'ים שמעידים על כך מעבר לעובדה שכל אדם עם שמיעה תקינה ישר יבחין בכך.

תראה כאן למשל: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=1926&page=3

גם ב-LOW הוא רועש בכ-11db יותר מקירור הסטוק של אינטל (~34db בקירוב).

בוא נניח שאתה "צודק", אתה באמת מאמין בתמים שמישהו בכלל יקשיב לזה? פותחת הת'רד היא לא מוסיקאית שזקוקה למחשב "שקט".

מעבר לכך יש רעש סביבתי של מאווררי המארז, ספק כוח, אז אתה חושב דווקא הגוף קרור של המעבד יפריע?

אני לא אכנס פה לויכוח אגו, מי צודק יותר?

מה שחשוב זה מאיזה מערכת היא מקבלת יותר תמורה לכסף שלה, ובמקרה שלה זה המפרט שאור נתן מבוסס על מעבד AMD.

פורסם

אל תתן לעובדות לבלבל אותך... 11db זה עוצמת רעש כמעט פי 4 - על LOW בלבד!

מה הקשר בכלל ל"צודק" או "אגו" לעניין? :kopfpatsch:

רעש רקע הוא בסביבות 25-28db לרוב ו-45db זה הרחק מעל מה שכל אדם שפוי ושומע יגדיר אפילו קרוב ל"שקט". תחת עומס הוא מגיע לסביבות 60db שזה ממש מכסחת דשא קטנה בבית! זה כלל לא לבחירת המשתמש אם להקשיב או לא - אי אפשר להתעלם מכך!

ציטוט לדוגמה מהסקירה:

Yet, once case temperatures rise the thermistor located behind the fan motor starts to accelerate the impeller speed to 6000RPM, and it transforms into a noisy racket. Ironically, the AVC Z7U3301001 which is also an AMD reference heatsink posts similar traits.

רעש זה עניין אדטיבי ולכן שאר הרעשים שציינת (ובצדק) רק מתווספים לרעש של קירור הסטוק - אין בכך כל "נחמה", ההיפך הוא הנכון.

אני לא רואה מה במפרט של אור מצדיק את העבודה לצד מכסחת דשא (קטנה) לאורך זמן, אלא אם לאה היא כבדת שמיעה או עובדת עם אוזניות סגורות כל הזמן ושומעת The Prodigy על פול ווליום...

עם זאת, יש לציין כי ב-99.9% מהזמן קירור הסטוק יהיה על LOW כי העומס על המעבד לשימושים שלה נמוך.

מצד שני, היא תוכל לדעת מתי האנטי-וירוס סורק לפי שמיעה בלבד וכנ"ל לגבי הטמפרטורה בחדר :lol:

פורסם

אל תתן לעובדות לבלבל אותך... 11db זה עוצמת רעש כמעט פי 4 - על LOW בלבד!

מה הקשר בכלל ל"צודק" או "אגו" לעניין? :kopfpatsch:

רעש רקע הוא בסביבות 25-28db לרוב ו-45db זה הרחק מעל מה שכל אדם שפוי ושומע יגדיר אפילו קרוב ל"שקט". תחת עומס הוא מגיע לסביבות 60db שזה ממש מכסחת דשא קטנה בבית! זה כלל לא לבחירת המשתמש אם להקשיב או לא - אי אפשר להתעלם מכך!

רעש זה עניין אדטיבי ולכן שאר הרעשים שציינת (ובצדק) רק מתווספים לרעש של קירור הסטוק - אין בכך כל "נחמה", ההיפך הוא הנכון.

אני לא רואה מה במפרט של אור מצדיק את העבודה לצד מכסחת דשא (קטנה) לאורך זמן, אלא אם לאה היא כבדת שמיעה או עובדת עם אוזניות סגורות כל הזמן ושומעת The Prodigy על פול ווליום...

עם זאת, יש לציין כי ב-99.9% מהזמן בקירור יהיה על LOW כי העומס על המעבד לשימושים שלה נמוך.

מצד שני, היא תוכל לדעת מתי האנטי-וירוס סורק לפי שמיעה בלבד וכנ"ל לגבי הטמפרטורה בחדר :lol:

שמע אל תעלב, אבל באמת אני חושב שאתה לא ראוי לתואר שכתוב לך ליד הכוכבים, צר לי אבל זה חוסר מקצועיות גובל בילדותיות.

אני לא מבין על מה אתה מדבר? אני עובד כמה שנים טובות על 3800 X2 עם קרור סטוק באוברקלוק של 2.40 ג'יגהרץ.

ונחש מה...? המאוורר של המעבד לא עובר את 3000 סל"ד ובכלל לא מרעיש. :nixweiss:

פורסם

אתה ממשיך להתעקש ולהתעלם מהעובדות ומנסה לחפות על כך בניסיונות עקיצה מצחיקים.

אם לא שמת לב, כבר מזמן עברתי את הגיל לשטויות האלה ואתה סתם מספים את הת'רד (המעניין) הזה.

אם בא לך להמשיך בספאם, אתה מוזמן לשלוח לי כמה PMים שתרצה - אני מבטיח להיעלב ואולי אפילו בזכותך אחזיר את הכוכבים שלי לאינטגרל לאלתר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים