עבור לתוכן

מפרט למחשב לינוקס לסטודנטית, עד 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

בכונני Seagate לא הייתי נוגע גם עם מקל עטוף... וספק-הכוח במפרט שם הוא מתוצרת עלומת-שם ("ג'נרי"). ומלבד אלו, המפרט אכן נראה בסדר.

עריכה : זהירות - גם הזיכרון הראשי שם כנראה מתוצרת עלומת-שם !

דווקא כונני Seagate שירתו אותי נאמנה במשך שנים רבות.

הייתי מנסה לקחת מפרט שמבוסס על G31 או על nForce 6100.

הדרייברים שלהם בלינוקס פשוט די טובים (מבחינת הפעלת Compiz וכאלה).

חוץ מזה, זיכרון זה פקטור מאוד חשוב (לא להתפשר על פחות מ-1GB).

מבחינת ספק, לדעתי במפרט של 1000 ש"?ח, אין כל כך טעם לקחת מארז+ספק ביותר מ-150 ש"ח (זה מהווה אחוז גדול מדי מהתקציב).

• תגובות 37
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכונני Seagate לא הייתי נוגע גם עם מקל עטוף... וספק-הכוח במפרט שם הוא מתוצרת עלומת-שם ("ג'נרי"). ומלבד אלו, המפרט אכן נראה בסדר.

היפך הוא הנכון, SEAGATE הם יצרני הדיסקים הקשיחים הטובים והאמינים בעולם!,לא סתם הם נותנים 5 שנות אחריות.

פורסם

אגב, גם יש את המפרט של KSP של AMD:

מעבדי ‏AMD Athlon 64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore

לוחות אם למעבדי ‏AMD ABIT NF-M2S AM2, nForce 6100, DDRII 800, PCI-E

זכרונות DDR II 667Mhz 1GB

דיסקים קשיחים Seagate 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II

כרטיסי מסך OnBoard GeForce 6100

כרטיסי קול 5.1 Channel Audio

צורבים Optiarc AD-7170S DVD±RW x18, DL x8 Beige Sata

ציוד רשתות On Board 10/100

מארזים HJA-70 MIDI Beige

מקלדות 2 Lang.

עכברים MOUSE PS2 + roll

רמקולים, אוזניות ומיקרופונים רמקולים 400W

מסכים None

מחיר 1045 ¤

או נראה גם לא רע ;)

פורסם

בתקציב כזה לא תצליחו להרכיב מפרט טוב ללא חריגה.

עדיף באמת שתקנה מאייבורי או KSP, אף אחד לא יכול להתחרות איתם במחיר כזה.

BTW: רוב החלקים של אייבורי הם תוצרת חברת MSI, לא... הם לא קנו אותם מהשטן.

פורסם

מפרט ה-AMD כמעט זהה אבל נחות בעיקר בגלל המעבד (ביצועים + רעש)

פורסם

ונחות גם משום שתושבת ה-PCI-E*16 בלוח-הראשי שבו, מוגבלת למחצית המהירות (8* במקום 16*).

אע"פ שזה לא חסרון ממשי למחשב המיועד לשימוש-משרדי, עדיף לדעתי להשקיע עוד כ-30ש"ח - כדי לא להיות מוגבל באפשרות להוסיף כרטיס-מסך נפרד.

פורסם

ההבדלים בניהם ממש לא מורגשים, כמה אחוזים בודדים לטובת E2140.

לא הבנתי למה כתבת רעש? ממתי מעבדי AMD עושים רעש?

BTW: מעבד 3600 X2 יש ליבת "Brisbane" על 65 ננו, ככה שהמעבד חסכוני וקריר.

פורסם

בדקתי בTOMS, המעבדים דיי שווים, יש חלקים שבהם ה3600 טוב יותר ויש חלקים שבהם הE2140 טוב בהם, בכללי הם דיי שווים.

ה3600 לא נחשב למעבד רועש, והוא עצמו קריר ולא צורך חשמל רב.

במפרט של הAMD לעומת זאת, יש לוח אם יותר טוב, עם כרטיס מסך יותר טוב (6100),

פורסם

ה-3600 חזק יותר בעיקר בגיימינג כך שזה כלל לא רלוונטי. כנ"ל לגבי כרטיס המסך המובנה - חסר משמעות לשימושים שלה.

גם סלרון עם לוח 915 היה מעל ומעבר כאן ממילא.

רעש? כי קירור הסטוק של AMD רועש בהרבה מזה של ה-C2D

פורסם

במפרט של הAMD לעומת זאת, יש לוח אם יותר טוב

ממש לא נכון. ר' הערתי לגבי הלוח-הראשי ב-"מפרט AMD מ-KSP" לעיל (תגובה #20).

פורסם

אני מצטער אם אני גונב את הת'רד הזה, אבל אני נמצא עכשיו בערך באותה דילמה.

עד לפני יומיים היה לי ATHLON XP1600 עם צ'יפסט KT266A ו-256MB DDR זיכרון ב266 מגה"צ, שהספיק לי לכל כל הצרכים הסטודנטיאליים שלי. למרבה הצער, הוא התפגר. אני הייתי מאוד מרוצה ממנו, ולא הרגשתי צורך לשדרג אותו, יש לי כרגע צורך למחשב שיספיק לי לשנה-שנתיים בלי לשדרג. בתור מישהו שפעם הבין במחשבים, אני יודע ששדרוג עתידי/אוברקלוק בד"כ נשארים בגדר אופציה, כי תמיד מעדיפים להחליף את רב החלקים בשדרוג, שמגיעים לכמעט מחשב חדש שיחזיק עוד שנתיים, ואוברקלוק אני מעדיף שלא לעשות, משום שהיציבות והדיוק של המחשב מאוד מאוד חשובים לי, והתמורה היא בד"כ לא רבה, ולא מאפשרת למחשב עוד חיים, ברגע שהוא כבר לא יכול להריץ תוכנות/משחקים מסוימים - אני רק אמר את דעתי והאידיאולוגיה שלי, אני לא רוצה להכנס כאן לויכוח. פעם גם הייתי קונה מפרטים יקרים, אבל עם השנים הצרכים שלי מהמחשב רק הלכו וירדו. אני כבר לא משחק, ולא עושה מודינג או/ו אוברקלוק.

על כל פנים, אני גם מעוניין לקנות מחשב בתקציב הזה +/-, והשאלה העיקרית שלי היא מה הבעיה עם הצ'יפסט 945 של אינטל, שרב החנויות מציעות בעסקאות הזולות. האם זה רק "איטיות"(שאני משאר שהוא בכל מקרה יותר מהיר מהמחשב שהיה לי עד לפני כמה ימים) או סובל גם מבעית יציבות, גם אם אני אקנה אותו כשהוא נמצא בלוח אם מאסוס/ג'יגהבייט או כל יצרנית טובה אחרת?

חשוב לי מחשב שיריץ לי XP חלק לגמרי ואופן אופיס, אם אפשרות שאולי אני אעבור לאובונטו בחודשים הקרובים...

אבקש להתמקד בשאלה של על הצ'יפסט, תודה מראש.

פורסם

הצ'יפסט בסדר גמור ומלבד סוגיית ה-OC אין כל הבדל ביצועים מורגש בינו לבין P35 למשל - ודאי לא בשימושים שלך.

חסרונו ביחס ללוחות עדכניים הוא בכרטיס המובנה החלש (GMA950) ובדלות הפיצ'רים שלו. בדוגמה פה - רק שני סלוטים לזכרונות, עד 2GB לכל היותר, PCIE במהירות X8, ללא RAID וללא FIREWIRE למשל. מספר מוגבל יחסית של חיבורי SATA ו-USB, קירור לוח סטנדרטי לחלוטין וללא יציאות וידאו מלבד VGA

למחשבים תקציביים עם שימושים משרדיים/מוזיקה/אינטרנט ואף סרטים (ללא HD כמובן) - אין ממש צורך ביותר מזה, בהנחה שלא מתכוונים מתישהו לשדרג אותו לחיית גיימינג למשל. אפשרי אך לא מומלץ (הרי Q6600 + 8800GT עם 2X1GB של זיכרון ירוצו על 945GC בלי בעיה בכלל רק במהירות באס נמוכה במעט).

זה בקצרה. אם זה לא מספק אותך - פנה לפורום "מעבדים, לוחות אם וזכרונות" ותפתח ת'רד בנושא.

פורסם

תודה רבה.

יש לי שאלה שלא כ"כ קשורה, האם ללוח כזה עם מעבד דואל קור של אינטל(1600 מגה"צ עם מגה קש) אני אצטרך גרסא חדשה של חלונות XP או זאת שיש לי בבית(PRO עם SP1 מובנה) שמותקנת על המחשב שהיה לי(לעיל) תספיק ותרוץ על שני מעבדים?

פורסם

זה בקצרה. אם זה לא מספק אותך - פנה לפורום "מעבדים, לוחות אם וזכרונות" ותפתח ת'רד בנושא.

XP-SP2 מספיקה בהחלט/

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, ציידתם אותי בהמון מידע, כנראה שאצטרך לשקול מחדש את עניין התקציב.

בכל אופן עזרתם לעשות קצת סדר בראש.

המון המון תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים