עבור לתוכן

ראוטר אלחוטי זול וטוב במידת האפשר. מעדיף לא לעבור את ה-300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכם. חברה שלי זקוקה לראטור בביתה. בשלב זה קיים כאן מחשב יחיד בסה"כ בעל מודם ADSL מדגם GlobalSpan Virata. מדובר במודם פנימי ככרטיס PCI בתוך המחשב.

כעת היא רכשה לפטופ, ולכן היא זקוקה לרשת אלחוטית. אני מניח שלא נרכוש מחשב נוסף בעתיד הנראה לעין(חוטי), אך נחמד לשמור על האופציה הזאת פתוחה.

מבחינתי חשוב שהנתב יהיה סביר מספיק כדי לא 'למות' כאשר תוכנת שיתוף קבצים פועלת(כלומר החיבורים הרבים לא יחנקו אותו). דבר שני היה טוב אם הנתב יתמוך גם בכבלים וגם בADSL, אם נשנה בעתיד. אבל זה לא קריטי.

בברכה,

גיא.

פורסם

יש באיבורי ב 210 שח וכולל כרטיס רשת נוסף. ממש זול ולפי ביקורות שראיתי בחול הוא טוב.

פורסם

תסביר לי קצת על המודם הפנימי - הוא מזדהה מול המחשב ככרטיס רשת, או שיש ממנו יציאת רשת שממנה עובר כבל לכרטיס הרשת של המחשב?

אם זה הראשון, אז למעשה אתה לא יכול לחבר אליו נתב, וכל מה שאתה יכול זה להשתמש בנתב לתשדורת אלחוטית בתצורת ICS (המחשב הראשי ישתף אינטרנט עם המחשב הנייד).

פורסם
  • מחבר

הוא מזדהה ככרטיס רשת בעצמו לצערי. הוא מתחבר ישר לקו טלפון.

כיצד ניתן לשתף ICS מהמחשב הראשי שהדבר גם יעבוד באלחוט? צריך איזה אנטנה או משהו מיוחד?

אם זה המצב, אז אולי יש איזה קומבו מודם-נתב-אלחוטי יעיל? או שכמה יעלה להחליף את המודם(אצל בזק?) ולהוסיף נתב.

פורסם

ליפ דעתי כל אחד שמחובר בADSL מגיע לו לקבל מודם חינם (בהשאלה) מבזק (אם זכור לי נכון).

ישנם נתבים כוללים מודם אבל הם דיי מגבילים אותך (אם למשל אתה רוצה לעבור לכבלים אז נוצרת בעיה, או אם בזק מחליטים לשדרג משהו במרכזיה וכו').

עדיף להביאר מודם רשת + נתב מתאים לADSL + כבלים.

ניתן לעשות AD-HOC אב לא מומלץ (מבחינת תלות).

פורסם

גיא, המודם הזה סופק מבזק רק במסגרת של קניה/חכירה ככה שמגיע לך לקבל מודם במסלול השאלה ללא כסף.

אתה יכול ללכת לבזקסטור ולבקש, אבל רק ליתר בטחון עדיף לתת צלצול למוקד האינטרנט של בזק (הם מאשרים החלפות וכאלו).

בבזקסטור תדאג להדגיש מודם רשת (בעיקר אם לא אתה הולך) כי הם עלולים לתת לך גם מודם USB.

לגבי נתב, זה תלוי במסגרת תקציב:

לרשתות פשוטות הממולצים הם הBR6204WG של אדימקס וה3CRWER100-75 של 3COM. אתה יכול למצוא את שניהם באזור ה200-250 ש"ח.

שניהם תומכים גם בכבלים וגם בADSL (יש לשים לב שה3COM לא תומך בL2TP של הארץ בחלק מהדגמים, אין בעיות בPPTP או חיבור ללא חייגן).

יש אפשרות נוספת והיא לקנות למחשב כרטיס אלחוטי וליצור שיתוף אינטרנט עם המודם הקיים, אני לא ראיתי הרבה פעמים שזה עבד כ"כ טוב.

אפשר לקנות כרטיס אלחוטי חזק יותר שיודע לעבוד כנקודת גישה (כמו נתב), אבל העלות שלו היא כמו נתב בערך, אז חבל על ההשקעה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. ענית לי על השאלות הנותרות.

רק שתי הבהרות קטנות:

1. האם כדאי להתעקש על דגם מודם מסויים(מן הסתם רשת)? אני יודע שבעבר היו טובים יותר וטובים פחות.

2. האם דגמי הנתבים שהצעת מספיק חזקים להתמודד עם תוכנות שיתוף? כמו כן, האם יש סיבה להעדיף את האחד על השני?

פורסם

מבחינת מודמים אתה תקבל קרוב לוודאי את הסימנס או את הRTA1320A. שניהם בסדר גמור מבחינת מודם והם היחידים שתומכים בADSL2 באמת, לא שזה ממש משנה כרגע.

מבחינת הנתבים, שניהם יחזיקו תוכנות שיתוף בלי בעיות.

אני אישית מעדיף את ה3COM (אני לא מת על אדימקס) ועובד איתם אישית. מהנסיון שלי הוא יותר אמין.

לאדימקס יש שני יתרונות: א. הוא תומך הכי טוב בחיבור בכבלים, ב. יש לו תמיכה חינם מהיבואן (פיקוק).

פורסם
  • מחבר

שוב תודה,

הבנתי שהאדימקס עובד טוב עם עומסים של שיתוף קבצים. מניסיונך, האם ה-3com גם כן מתמודד עם העומסים האלה טוב?

פורסם

לי כבר שלןש שנים יש את BR-6204WG ולא היתה שום תקלה

פורסם

שוב תודה,

הבנתי שהאדימקס עובד טוב עם עומסים של שיתוף קבצים. מניסיונך, האם ה-3com גם כן מתמודד עם העומסים האלה טוב?

כן, מהנסיון שלי בלי בעיה (אני משתמש בו אישית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים