עבור לתוכן

מפרטי מחשב HTPC , תקציב עד 5.5K כולל דיסק חיצוני

Featured Replies

פורסם

1. באותו גודל בדיוק : http://www.silentpcreview.com/article591-page1.html

רק לוחות uATX מתאימים.

2. לא בטוח - תבדוק ותתיעץ בפורום "מערכות הפעלה".

3. לא משנה ממש - רק תבדוק כמה שנות אחריות (מקובל 3) ועדיף קירור פאסיבי אם חשוב לך שקט.

4. כדאי ברמה הטכנית - לא מבחינת העלות (4 לחיצות כפתור בתוכנה). תתיעץ בפורום "מערכות הפעלה".

גם כל עידכוני ה-XP מאז ההתקנה הראשונית והשינויים לא ישמרו לך ותצטרך להורידם מחדש.

5. נורטון היא זבל איטי וזללן משאבים - מהגרועות שיש. יש אנטיוירוסים חינמיים מעולים ועדיפים כמו AVAST! HOME למשל.

למשתמש הביתי ובכלל אין צורך ביותר מזה. אני "חיית" רשת וה-AVAST היא תוכנת ההגנה היחידה שלי וטפו-טפו-חמסה-חמסה, מעולם,

במשך שנים, לא נדבקתי באף וירוס או רוגלה באף אחד מחמשת המחשבים אצלי בבית. נגד הרגלי גלישה גרועים אף תוכנה לא מסוגלת להתמודד.

בשאלות תוכנה נוספות - אנא פנה לפורום המתאים.

פורסם
  • מחבר

אם שני הדגמים של ANTEC מתאימים רק למיקרו ATX, זה קצת לא מסתדר לי, כי אמרו לי שעדיף לקחת מארזים בפורמט ATX ולא MICRO ATX

אלא אם כן תגידו לי שזה לא נכון :o

פורסם

אם תגיד למה זה עדיף נוכל להתייחס - אני לא רואה כל סיבה לכך.

באופן עקרוני מארז שיכול לכלול ATX מלא נותן יותר גמישות בבחירת לוח אם אבל כיום זה ממש לא קריטי כי מגוון לוחות המיקרו הוא גדול מאוד ורובם גם כך מכוונים לשוק ה-HTPC ממילא. הם ודאי אינם נופלים ולעיתים עולים על לוחות ATX אחרים.

הם גם לרוב גדולים בהרבה ולכן נוצר רושם שהם יותר מאווררים - זו לא בעיה עם ה-NSK2400 כפי שאתה יכול לראות בלינק.

לוח ATX יכול לכלול יותר כרטיסי הרחבה אבל גם כך זה לא מומלץ במארז HTPC (מפריע לזרימת האוויר) וב-99.9% מהמקרים גם לא נחוץ כלל.

קראת בכלל בלינק שנתתי? מה בדיוק לא מסתדר לך?

פורסם
  • מחבר

tmpusr

מה שאתה כותב כאן זה בדיוק מה שאמרו, וכן שמארז קטן יכול למנוע שילוב רכיבים מסוימים. למשל 2600XT פאסיבי של GIGABYTE לא יכנס ל NSK2400

בהחלט ראיתי את הלינק שנתת, אבל אי אפשר להגיד שקראתי וזאת בגלל האנגלית החלשה שלי.

בכל אופן, המפרט שלהלן הוא מין קומבינציה עצמאית שלי המתבססת על דברים שהמלצתם כאן, יחד עם מפרטים מומלצים של האתר.

אשמח לשמוע חוות דעת בקשר למפרט זה, מה כדאי לתקן/לשנות/להחליף

תודה רבה!

מעבד- Intel core 2 Due E6750 2.66Ghz ש"ח1042

גוף קירור למעבד- Thermaltake Golden Orb II - ש"ח170

לוח Gigabyte GA-P35-DS3 Intel Socket 775 ATX Motherboard- ש"ח559

זיכרון - CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ש"ח¤309

דיסק WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ש"ח¤632

כרטיס מסך- HIS PCI-EX ATI RADEON 2600XT 256 mb DDR3 ISILENCE 3 HDMI Retail ש"ח¤693

צורב LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ש"ח¤183

מארז - HTPC - NZXT Duet No PSU - ATX Case ש"ח400

ספק כוח-DUAL RAIL Enermax Power Supply E400AWT Liberty 20/24Pin W400 ש"ח420

מקלדת LOGITECH MEDIA KEYBOARD ש"ח ¤91

מערכת הפעלה Microsoft Vista Home Premium/ XP Media Centerש"ח 600

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤117

סה"כ 5216 שקלים

הערות:

1. אני צריך להוסיף על זה עוד דיסק חיצוני בעלות של כ-500 שקלים, ואז אחרוג במקצת מתקציבי.

2. על PVR כנראה אוותר בשלב זה, אלא אם כן אזכה למחירים יותר טובים, וכן במצב שאציע עסקה שבמסגרתה את מרבית הכסף אשלם במזומן.

3. המארז הנבחר הוא מתוך מפרט מומלץ למחשב בתקציב 6k

כאופצייה חלופית זה NSK2400, ואז אחסוך כ-200 שקלים. אבל השאלה האם מארז זה יאלץ אותי גם לבחור בלוח אם אחר?

פורסם

tmpusr

מה שאתה כותב כאן זה בדיוק מה שאמרו, וכן שמארז קטן יכול למנוע שילוב רכיבים מסוימים. למשל 2600XT פאסיבי של GIGABYTE לא יכנס ל NSK2400

מה? פעם ראשונה שאני שומע על זה... תוכל לתת לינק?

בהחלט ראיתי את הלינק שנתת, אבל אי אפשר להגיד שקראתי וזאת בגלל האנגלית החלשה שלי.

בכל אופן, המפרט שלהלן הוא מין קומבינציה עצמאית שלי המתבססת על דברים שהמלצתם כאן, יחד עם מפרטים מומלצים של האתר.

אשמח לשמוע חוות דעת בקשר למפרט זה, מה כדאי לתקן/לשנות/להחליף

תודה רבה!

מעבד- Intel core 2 Due E6750 2.66Ghz ש"ח1042

מעבר אוברקיל מטורף לשימושים שלך - מיותר לגמר!.

גוף קירור למעבד- Thermaltake Golden Orb II - ש"ח170

יקר ולא שקט במיוחד - לך על ה-MaxOrb שמעט יקר יותר אבל מאפשר הורדה של מהירות המאוורר לפעולה חרישית לגמרי.

לוח Gigabyte GA-P35-DS3 Intel Socket 775 ATX Motherboard- ש"ח559

יקר ללא כל צורך. אם כבר לוח אינטל ATX קח GA-P31-S3L ותחסוך פה (אלא אם אתה חייב RAID למשל).

זיכרון - CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ש"ח¤309

מצויין -יש זולים יותר במעט (קינגסטון ב-185 למשל).

דיסק WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ש"ח¤632

מעולה

כרטיס מסך- HIS PCI-EX ATI RADEON 2600XT 256 mb DDR3 ISILENCE 3 HDMI Retail ש"ח¤693

מעולה ומומלץ מאוד לחובבי שקט. יצלח גם למשחקים בינוניים.

צורב LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ש"ח¤183

מצויין

מארז - HTPC - NZXT Duet No PSU - ATX Case ש"ח400

מארז בהחלט חביב אבל הרבה פחות מאוורר ואיכותי מה-NSK2400 לטעמי. גם נופל ממנו בנושא השקט.

ספק כוח-DUAL RAIL Enermax Power Supply E400AWT Liberty 20/24Pin W400 ש"ח420

אוברקיל לחלוטין, אם כי נושא הכבלים הנתיקים יעזור בשמירה על זרימת אוויר. כל מארז 300W לא גנרי יספיק פה מעל ומעבר.

מקלדת LOGITECH MEDIA KEYBOARD ש"ח ¤91

מקלדת טובה.

מערכת הפעלה Microsoft Vista Home Premium/ XP Media Centerש"ח 600

שונא את ויסטה! קח XP MCE במקום כפי שכבר הסברתי. ויסטה סתם צורכת משאבים מיותרים, איטית יותר ולא נותנת דבר (ולא נזכיר את בעיות בדרייברים שעולות מדי פעם).

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤117

סה"כ 5216 שקלים

הערות:

1. אני צריך להוסיף על זה עוד דיסק חיצוני בעלות של כ-500 שקלים, ואז אחרוג במקצת מתקציבי.

יותר לכיוון 600 ש"ח.

2. על PVR כנראה אוותר בשלב זה, אלא אם כן אזכה למחירים יותר טובים, וכן במצב שאציע עסקה שבמסגרתה את מרבית הכסף אשלם במזומן.

אז בעצם חסר לך גם שלט! זה עוד 200 ש"ח מינימום

3. המארז הנבחר הוא מתוך מפרט מומלץ למחשב בתקציב 6k

כאופצייה חלופית זה NSK2400, ואז אחסוך כ-200 שקלים. אבל השאלה האם מארז זה יאלץ אותי גם לבחור בלוח אם אחר?

ה-DUET הוא בחירה לא רעה אך הוא עדיין נופל מה-NSK בעיקר בתחום הרעש. אישית אני לא אוהב אותו וגם לא חסכת כלום כי המארז/ספק שלך עולים ~800 ש"ח לעומת 600 ש"ח בלבד ל-NSK2400 העדיף. קרא סקירה מפורטת על ה-NSK2400 (ציון 9/10) עם השוואה ישירה מול ה-DUET: http://tinyurl.com/2h5q6t. לצערי לא משווים שם את רמת הרעש בין השניים אך ה-NSK2400 הוא מהשקטים ביותר שיש כיום - ודאי בטווח המחירים הזה!

אני לא רואה כל סיבה רצינית לקחת מארז פחות טוב (אסטטיקה, איכות בניה ובעיקר שקט) שיוצא יקר יותר משמעותית - רק בגלל גודל לוח האם שכלל אינו מהווה מגבלה משמעותית. לשיקולך... כמארז תקציבי ל-ATX ה-DUET בהחלט מועמד טוב - רק אפשר לרדת חופשי בספק כדי לחסוך כאן.

לגבי נושא ה-MEDIA CENTER, הנה סקירה נחמדה מאוד של תוכנות מדיה סנטר מומלצות. תוכל להתקין XP רגיל ו"להלביש" עליה את אחת התוכנות האלה - מהמובילות כיום.

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3379432,00.html

פורסם
  • מחבר

טוב אז עוד כמה נקודות, לפני שאני מעלה מפרט מתוקן לאישורכם :yelclap:

מעבד- אפשר לקחת משהו פחות חזק, כמו ה- E6550 שנתנו לי במפרט של החנות. אני אחליט סופית לגבי העניין הזה, ממש לפני הקנייה, כשאדע את העלות הכוללת שאני צריך לשלם.

בכל מקרה מבחינתי זה חייב להיות Intel core 2 Due ולא AMD

לוח אם- זה החלק הבעייתי. לא הבנתי למה ה- Gigabyte GA-P35-DS3 לא בסדר. הרי בחרתי את הרכיב הזה מתוך מפרט מומלץ של האתר . האם רק בגלל שהוא יותר יקר?

נניח שאני בוחר בסוף ב- NSK2400 , האם זה אומר שבכל מקרה אהיה זקוק ללוח אם אחר, שהוא מיקרו ATX ויתאים למארז של ANTEC ? אם כך מה כן יתאים לי?

עם לוח של אינטל יש לי בעיה, ואני אסביר מדוע. בחנות שבה אני מתכוון לקנות את המערכת, הסבירלי המוכר שהלוחות של אינטל לא מומלצים. אז נכון, צריך לקחת בחשבון שלאיש המכירות בחנות יש גם שיקוליים מסחריים, אבל אם אני בכל זאת אתעקש על לוח של אינטל, אז אחר כך כל "פאק" שיהיה לי עם המחשב, המוכר יוכל להתנער מאחריות ולהגיד-"אתה רואה, אמרתי לך שזה לא כדאי לך...."

בקיצור, אם אני הולך על המארז של ANTEC NSK2400, איזה לוח הכי איכותי יתאים לכך, לא של אינטל?

גוף קירור ומערכת הפעלה- מקבל את ההמלצות שלך, tmpusr

לסיום- אם בין חברי הפורום, יש איזה "תותח" רציני שגם בעל עסק של חנות מחשבים חזקה ואמינה באיזור חיפה- הוא מוזמן לפנות אליי בהודעה פרטית. בהחלט יש מצב, שאני אקנה הכול אצלו![br]פורסם בתאריך: 6.12.2007 בשעה 15:11:50

. tmpusr

לגבי הלינק ששאלת, תוכל לקרוא את הדיון כאן:

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=448883#448883

אגב, מה לגבי המארז SILVERSTONE GD-01MXR שמישהו הציע שם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים