עבור לתוכן

מפרטי מחשב HTPC , תקציב עד 5.5K כולל דיסק חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מתכוון לרכוש מחשב מדיה סנטר . HTPC

המטרה של המחשב היא צפייה בסרטי HD בלבד ולא למשחקים .

ובכל זאת, חשוב לי מאוד שזה יהיה מחשב חזק, שיוכל להריץ 1080P בצורה חלקה, ללא שום עיוותים וקרטועים!

להלן שתי הצעות למפרטים שקיבלתי בשתי חנויות שונות.אשמח לשמוע את חוות דעתם של "תותחי" הפורום- איזה מבין שתי ההצעות יכולה לשמש כבסיס טוב יותר עבור מחשב שיתאים לצרכיי.

ולאחר שיבחר המפרט האיכותי יותר- מה עוד הייתם מוספים/משנים עליו בכדי שיתקבל המפרט האידיאלי ביותר עבורי.

כמובן שאם מישהו יצביע על אחד מבין המפרטים המומלצים של האתר, אשקול זאת בכובד ראש, אם כי, מפרטים אלו עדכניים לחודש ספטמבר...

הצעה מספר 1:

מעבד Intel core 2 Due E4500 2.2Ghz

לוח GIGABYTE GA-G33M-S2H

זיכרון OCZ 2048MB

דיסק WD 500GB 7200RPM

כרטיס Sapphire ATI Radeon HD2600 PRO 256MB DDR3

צורב ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20

מארז THERMALTAKE MOZART SILVER HTPC CASE

FSP 400W 24 pin SATA 12cm PN

WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 32BIT

הצעה מספר 2:

C2D E6550 2.33G 1333 4M

GA-P35-DS3 S/L1 PCX

DDR-2 1Gb / 667 Kingston

320GB 16m SATA-II SEAGATE

PIONEER +-x18 112D Black

GigaByte 2600XT 256MB DDR3

EZ-COOL 400W T-688B JSP TECH Black

Microsoft Vista Home Premium

דרישות/העדפות:

1.באחת החנויות הומלץ לי לקחת את PVR-150 MCE

וזאת למרות שאמרתי שאין לי כוונה להקליט תוכניות (לפחות לא כרגע)

ניסו להסביר לי שכדאי בכל זאת לשים את הכרטיס כבר עכשיו, כי הכרטיס מגיע עם שלט שמאפשר הפעלה נוחה ביותר של המדיה הסנטר.

אמרתי שיש הרבה מארזים שמגיעים עם שלט, אז ענו לי שזה נכון, אבל שהשלטים האלה לא תמיד מתפקדים כמו שצריך.

לעומת זאת השלט הזה של הכרטיס, עובד בהתאמה מלאה עם המדיה סנטר של ויסטה.

2.שקט, לא קריטי עבורי. לא יודע מה זה OC

3. חשוב שיהיה קירור למעבד, וכן ספק כוח איכותי ומאוורים, כדי לשהמחשב יתפקד בצורה תקינה לאורך זמן.

4. אני זקוק לכונן חיצוני, כדי להעביר מידע בין המחשב הנוכחי לחדש, וכן לצורך איחסון וגיבוי.

5. אין לי צורך במסך, או ברמקולים. אצטרך גם מקלדת פשוטה (עכבר יש לי) אם כי את רוב הפעולות אני מתכוון לבצע דרך שלט המדיה סנטר.

מה דעתכם?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

אוקיי, סליחה :o

ערכתי את ההודעה בהתאם להנחיות שקראתי בלינק שרשמת.

מקווה שכעת זה כבר יותר טוב.

תודה!

פורסם

באחת החנויות הומלץ לי לקחת את PVR-150 MCE

וזאת למרות שאמרתי שאין לי כוונה להקליט תוכניות (לפחות לא כרגע)

ניסו להסביר לי שכדאי בכל זאת לשים את הכרטיס כבר עכשיו, כי הכרטיס מגיע עם שלט שמאפשר הפעלה נוחה ביותר של המדיה הסנטר.

אמרתי שיש הרבה מארזים שמגיעים עם שלט, אז ענו לי שזה נכון, אבל שהשלטים האלה לא תמיד מתפקדים כמו שצריך.

לעומת זאת השלט הזה של הכרטיס, עובד בהתאמה מלאה עם המדיה סנטר של ויסטה.

נראה לי שהבחור פשוט ניסה להוציא ממך עוד כסף. אם אין לך כוונה להקליט מהטלויזיה/ממיר אין לך צורך בכרטיס טלויזיה.

את השליטה על מערכת ההפעלה גם ככה לא תוכל לעשות דרך השלט של ה150 בגלל שהוא שולט רק על הפונקציות של הכרטיס ולא על המערכת הפעלה עצמה.

ובקשר למפרט, התקציב שלך גדול - וזה טוב.

מפרט כזה יהיה מעולה בשבילך:

מעבדים Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B ¤ 1042 1 (ניתן לקחת E6550 ב100 שקלים פחות)

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 559 1

מארזים THERMALTAKE XASER Mozart Silver + HTPC ¤ 547 1

ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 393 1

זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 250 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 627 1 (ניתן לקחת 320GB ב200 שקלים פחות)

כרטיסי מסך Sapphire ATI RADEON 2600XT 256MB DDR4 PCI-E Retail ¤ 752 1

צורבים LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 179 1

מקלדות LOGITECH Ultra Cordless Media Desktop - OEM ¤ 327 1 (ניתן לקחת סט פשוט יותר ב150 שקלים פחות)

מערכות הפעלה Microsoft Vista Home Basic 32Bit Hebrew ¤ 471 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 5 1

מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 5157

נשאר לך 400 שקלים בשביל דיסק חיצוני.

אם הסכום לא מספיק (ההבנה שלי במחירים של דיסקיים חיצוניים לא גדולה) אז תעשה את השינויים שרשמתי בסוגריים

וזה יתן לך 850 שקלים למטרה זאת - ללא שינוי מורגש בביצועים של המחשב.

תתחדש,

פיטר ;)

פורסם

:xyxthumbs: מפרט מצויין בהחלט אבל אוברקיל אדיר... בריקו - חשוב לך המקסימום לתקציב או מפרט מתאים לדרישות במחיר הולם?

* עם כרטיס כמו ה-HD2600PRO למשל למעבד כבר אין כמעט חשיבות לשימושים שלו.

* אמנם ל-HTPC אפשר לזרוק סכומים אדירים על מארזים אבל אפשר לחסוך פה המון.

* דווקא 500GB היא בחירה נבונה - כדי להימנע מהוספת HDD בעתיד, מה שמוסיף חום,ורעש ופוגע בזרימת האוויר.

* לוח GA-P31-DS3L יהיה זול ומספק מעל ומעבר.

* יתכן שמפרט AMD היה עדיף ל-HTPC בזכות לוחות האם המפוצ'רים לעייפה ביציאות וידאו כדוגמת ה-ASUS M2A-VM-HDMI

איך יכול להיות שלא חשוב לך שקט ב-HTPC? טרקטור בסלון זה מקובל עליך? לרוב מדובר בפרמטר מאוד חשוב בתחום זה - תאר לך סצנה מותחת ושקטה בסרט ופתאום המאוורר של כרטיס המסך מתחיל לטרטר והמארז "עונה" לו ברעידות משלו... או בזמן ניגון DVD הכונן מתחיל לעשות רעשים של המראה. :nono:

תחשוב על זה.

מפרט לדוגמה - שקט מאוד, קריר מאוד, אסטטי ויחזיק 1080P בלי כל בעיה.

מעבד:

AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤551

לוח אם:

ASUS M2A-VM HDMI ¤465

כרטיס מסך:

HIS PCI-EX ATI RADEON 2600XT 256 mb DDR3 ISILENCE 3 HDMI Retail ¤693

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤632

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤183

זיכרון:

CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤309

מארז:

ANTEC NSK2400 DESKTOP CASE + 380W HE PSU ¤606

מקלדת:

LOGITECH MEDIA KEYBOARD ¤91

קרור למעבד:

THERMALTAKE MAX ORB FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : CL-P0369 ¤238

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤117

מחיר סופי: ¤3885

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

יותר מזה זה כבר ביזבוז כסף וגם כאן יש עוד מה לחסוך - ביחוד אם לא חשוב השקט.

* מעבד כפול ליבה מצויין עם TDP נמוך יחסית ולכן קריר יחסית. מסוגל להריץ 1080P גם ללא תמיכת חומרה מכרטיס המסך.

* לוח אם מעולה הכולל כבונוס שלל יציאות וידאו - VGA, DVI, HDMI, קומפוננט וקומפוזיט.

כולל כרטיס מסך מובנה חזק יחסית התומך עד 720P וכן ב-HDCP באופן מלא.

* די והותר זיכרון - גם 1GB היה מספיק פה מעל ומעבר.

* כרטיס מסך מעולה ל-HD. תומך בחומרה ב-1080P באופן מושלם וכולל קירור פאסיבי מעולה של זלמן.

אם לא חשוב השקט אפשר לקחת HD2600PRO ב-200 ש"ח פחות.

* מארז/ספק מעולים ושקטים בפורמט HTPC קלאסי - מומלץ בחום: http://www.silentpcreview.com/article591-page1.html

אם בא לך לשרוף קצת כסף, לך על אחיו הגדול ה-FUSION שכולל בנוסף מסך קטן, חוגת ווליום ענקית וספק חזק יותר.

* צורב מעולה ומהשקטים שיש.

* שמתי מקלדת מדיה חוטית טובה וסטנדרטית לבקשתך. אפשר ללכת על אלחוטית אם חשוב לך.

* לא שמתי מערכת הפעלה כי אני מאוד לא ממליץ על ויסטה. ברר כמה עולה XP מדיה סנטר - יש לך תקציב לזה.

* חסר HDD חיצוני כמו זה: http://tinyurl.com/2glzn5 בתוספת של 600 ש"ח.

* חסר כרגע שלט למחשב כמו זה: http://tinyurl.com/yqcbt6 בתובפת של כ-200 ש"ח.

* שמתי קירור חזק מאוד ("שוכב" כדי שיכנס במארז) כדי לשמור על שקט מופתי מכיוון המעבד.

3900 למפרט שלעיל

600 ל-HDD חיצוני

200 לשלט MCE

400 ל-XP MCE

מגיעים לסכום כולל של 5100 ש"ח למפרט שיספיק מעל ומעבר לשימושים שלך, יהיה שקט מאוד ויראה טוב כראוי ל-HTPC גאה.

פורסם

:xyxthumbs: מפרט מצויין בהחלט אבל אוברקיל אדיר... בריקו - חשוב לך המקסימום לתקציב או מפרט מתאים לדרישות במחיר הולם?

* עם כרטיס כמו ה-HD2600PRO למשל למעבד כבר אין כמעט חשיבות לשימושים שלו.

* אמנם ל-HTPC אפשר לזרוק סכומים אדירים על מארזים אבל אפשר לחסוך פה המון.

* דווקא 500GB היא בחירה נבונה - כדי להימנע מהוספת HDD בעתיד, מה שמוסיף חום,ורעש ופוגע בזרימת האוויר.

* לוח GA-P31-DS3L יהיה זול ומספק מעל ומעבר.

* יתכן שמפרט AMD היה עדיף ל-HTPC בזכות לוחות האם המפוצ'רים לעייפה ביציאות וידאו כדוגמת ה-ASUS M2A-VM-HDMI

איך יכול להיות שלא חשוב לך שקט ב-HTPC? טרקטור בסלון זה מקובל עליך? לרוב מדובר בפרמטר מאוד חשוב בתחום זה - תאר לך סצנה מותחת ושקטה בסרט ופתאום המאוורר של כרטיס המסך מתחיל לטרטר והמארז "עונה" לו ברעידות משלו... או בזמן ניגון DVD הכונן מתחיל לעשות רעשים של המראה. :nono:

תחשוב על זה.

הלוח הזה של אסוס הוא לא 1080 :(

יש לוחות טובים יותר של AMD לזה

ללא ספק להשקיע במארז

אולי 2 HDD של 500 לאגירת מידע

לא צריך 6750 זה מטורף כי הכרטיס מסך עושה את העבודה

2400PRO די והותר לזה

פורסם

tmpusr - אני בהחלט מסכים אתך שהמפרט הזה הוא אוברקיל ענק לשימושים כאלה (אבל יש לציין שהוא אוברקיל בתקופה של עכשיו, ההווה).

אני בגישה של כל עוד יש תקציב - אז לקנות את ההכי טוב במסגרת התקציב.

תחום המחשבים משתנה כל שניה, ומפרט שהיום הוא אוברקיל יהיה עוד שנה חלש.

ככה שלהשקיע עכשיו במעבד חזק או כרטיס מסך יותר טוב (ואיפלו העניין של המארז המעולה) נראה לי השקעות חכמות מאוד כאשר מדובר במפרט במסגרת התקציב.

פיטר ;)

פורסם

לדעתי כל המפרטים לעיל הם מפרטים שאינם מתאימים למחשב HTPC, בגלל החלקים הרועשים, וההגזמה הפראית בחלקים שאין בהם צורך - 6750 ??

1. מארז - החלק הכי חשוב ושקט - קח ANTEC FUSION - בא עם ספק מצויין ושקט (למה הוא צריך LIBERTY??? ) - כ 1100 שח

2. לוח אם - ABIT P-35 - כ 600 שח

3. מעבד - 6550 TRAY יספיק בהחלט - כ- 900 שח

4. זכרונות - קח זכרונות 800, ההמלצה לקחת 667 אינה טובה בהפרש כה זניח. שים לב לתזמונים 4-4-4-12, למשל OCZ REAPER 2GB או חלשים יותר- כ 500 ש"ח

5. ZALMAN 7500 CU - מאוורר שקט ביותר ונכנס למארז (גם לי יש HTPC) - כ 200 שח

6.כרטיס מסך - ATI HD2600XT - ל-א של SAPPHIRE כמו שאמרו לך כאן. חובה לקחת משהו עם קירור פסיבי!!! כ 600 ש"ח

7. כרטיס קול - AUZENTECH או CREATIVE X FI XTREME MUSIC - בהתאם לתקציב - כ 500 ש"ח

8. ממליץ כן לקחת PVR-150 בתקציב הזה - כדי לא להסתבך עם זה אח"כ

9. דיסק קשיח לפי רצונך.

10. ממליץ לרכוש סט אלחוטי טוב בנוסף, למשל ראה סטים שיש בהם מקלדת עם גולה מובנית לגליה, במקום עכבר.

סה"כ יצא מפרט מעולה עם איכות קול+גראפיקה מצויינת, ושקט ככה שתוכל להנות מהסרט.

פורסם

לדעתי כל המפרטים לעיל הם מפרטים שאינם מתאימים למחשב HTPC, בגלל החלקים הרועשים, וההגזמה הפראית בחלקים שאין בהם צורך - 6750 ??

1. מארז - החלק הכי חשוב ושקט - קח ANTEC FUSION - בא עם ספק מצויין ושקט (למה הוא צריך LIBERTY??? ) - כ 1100 שח

2. לוח אם - ABIT P-35 - כ 600 שח

3. מעבד - 6550 TRAY יספיק בהחלט - כ- 900 שח

4. זכרונות - קח זכרונות 800, ההמלצה לקחת 667 אינה טובה בהפרש כה זניח. שים לב לתזמונים 4-4-4-12, למשל OCZ REAPER 2GB או חלשים יותר- כ 500 ש"ח

5. ZALMAN 7500 CU - מאוורר שקט ביותר ונכנס למארז (גם לי יש HTPC) - כ 200 שח

6.כרטיס מסך - ATI HD2600XT - ל-א של SAPPHIRE כמו שאמרו לך כאן. חובה לקחת משהו עם קירור פסיבי!!! כ 600 ש"ח

7. כרטיס קול - AUZENTECH או CREATIVE X FI XTREME MUSIC - בהתאם לתקציב - כ 500 ש"ח

8. ממליץ כן לקחת PVR-150 בתקציב הזה - כדי לא להסתבך עם זה אח"כ

9. דיסק קשיח לפי רצונך.

10. ממליץ לרכוש סט אלחוטי טוב בנוסף, למשל ראה סטים שיש בהם מקלדת עם גולה מובנית לגליה, במקום עכבר.

סה"כ יצא מפרט מעולה עם איכות קול+גראפיקה מצויינת, ושקט ככה שתוכל להנות מהסרט.

מחזק ומוסיף

Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 1333MHz 4MB LGA775 Tray

¤946

Thermalright MST-9775LE CPU Cooler שקט ובחצי גובה מתאים ל HTPC

¤112

Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775

¤510

GeCube Radeon HD 2400PRO 256MB DDR2 HDMI PCIe

¤249 קרור פסיבי גם 2400 יעשה את העבודה

]

Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive

¤619

SonyNEC OPTIARC AD-7170S SATA DVD-RW 18X

¤169

Auzentech XPLOSION 7.1 DTS כרטיס מעולה

¤468

ANTEC Fusion מארז ניפלא

¤1010

Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit

¤265

הרכבה של מחשב חדש מעל 3000 שקל - ‏Assembly - New Computer more than 3000nis‎

¤100

Compro H900 PCI Card

¤533

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤4981

המפרט הורכב באתר:http://www.foxpc.co.il/[/url

פורסם

ראה מפרט מעודכן + הסברים בפוסט שלי למעלה.

הלוח הזה של אסוס הוא לא 1080 :(

הוא לא צריך להיות כי יש כרטיס מסך נפרד

יש לוחות טובים יותר של AMD לזה

ללא ספק להשקיע במארז

אולי 2 HDD של 500 לאגירת מידע

לא צריך 6750 זה מטורף כי הכרטיס מסך עושה את העבודה

2400PRO די והותר לזה

הוא גם לא ממש 1080P בשל מגבלת דרייברים כרגע

tmpusr - אני בהחלט מסכים אתך שהמפרט הזה הוא אוברקיל ענק לשימושים כאלה (אבל יש לציין שהוא אוברקיל בתקופה של עכשיו, ההווה).

אני בגישה של כל עוד יש תקציב - אז לקנות את ההכי טוב במסגרת התקציב.

תחום המחשבים משתנה כל שניה, ומפרט שהיום הוא אוברקיל יהיה עוד שנה חלש.

לשימושים האלה ההתיישנות איטית בהרבה ולכן הקביעה הזו לא מדוייקת כלל.

ככה שלהשקיע עכשיו במעבד חזק או כרטיס מסך יותר טוב (ואיפלו העניין של המארז המעולה) נראה לי השקעות חכמות מאוד כאשר מדובר במפרט במסגרת התקציב.

כדאי להשקיע במארז/ספק ללא ספק אבל כל השאר - חבל על הכסף לשימושים שלו - זה לא מפרט גיימינג.

פיטר ;)

ostyev - כמה הערות:

* ה-FUSION בהחלט מומלץ אבל ה-NSK2400 יתן ביצועים זהים בהרבה פחות כסף. גם אי אפשר לשים שם לוח ATX מלא.

* גם E6550 מיותר לגמרי כי ממילא כרטיס המסך לוקח את עומס החישוב בשימושים שלו.

* זכרונות מיותרים לגמרי! לשימושים שלו זכרונות 667M CL5 בחצי מחיר יתנו ביצועים זהים לגמרי!

* קירור סביר אבל יש שקטים ממנו במחיר הזה.

* כרטיס קול מיותר לגמרי! רק לאודיופילים אבל הם ממילא ישתמשו ב-SPDIF עם מגבר נפרד.

* מה מסובך בלהוסיף אח"ח PVR אם יהיה צורך?

לגבי המפרט שמעלי:

* קירור לא משתלם כלל ביחס לשקט שהוא נותן.

* מעבד אוברקיל

* לוח אם ATX שלא נכנס לפיוז'ן

* כרטיס מסך חלש שלא נותן 1080P כלל :nono:

* שני כרטיסים נוספים שלא ברור מה הם עושים במפרט.

* מה עם מערכת הפעלה, שלט וכונן חיצוני? לא יכנס בתקציב...

פורסם
  • מחבר

יש כאן מבול של הצעות, אנסה איכשהו לרכז את הנקודות החשובות לי, מכל מה שכתבתם :P

1. נכון שהשלט לא שולט על מערכת ההפעלה, אבל אני לא אזדקק לה רבות. אני מבין שללא PVR אצטרך סוג כלשהו של שלט, וגם זה עולה כסף (ולא בטוח שזה יתפקד בהרמוניה מושלמת עם המדיה סנטר של ויסטה)

2. THERMALTAKE XASER Mozart Silver- קראתי בכמה מקומות שהמארז הזה לא ממש מוצלח

3. אני מוכן לשלם הרבה כדי שהמחשב יכיל רכיבים כמה שיותר איכותיים. מצד שני, המטרה שלי היא מאוד מוגדרת: צפייה חלקה בסרטי 1080P. קראתי למשל שיש מעבדים שצריכים להגיע ל100% כדי להריץ סרטים בפורמט mkv. אני לא מבין גדול בחומרה, אבל זה נשמע לי לא ממש "בריא" עבור המעבד, ובכלל עבור כל המחשב.

עכשיו, אם יבואו ויגידו לי, שמעבד QUAD נניח, יכול לעשות את העבודה בהרבה יותר קלות, אז אולי שווה להוסיף עוד כמה מאות שקלים, כדי להיות מסודר בקטע הזה, וגם כדי להיות מוכן לשנים הבאות, כמו שאומר פיטר (אגב, זאת תמיד הייתה הגישה שלי, ברכישת מחשב חדש- לקנות את הטוב ביותר, כדי לא לרוץ ולשדרג כל שנה)

4. אני חושב שאם יהיה לי גם דיסק חיצוני, אז זה יהיה מיותר לקנות דיסק של 500GB . האם 320GB לא יספיק?

5. תמיד העדפתי את המעבדים של אינטל (?לא סלרון) על AMD. פשוט כדי למנוע תירוצים בסגנון של "נו טוב, אם היה לך...."

6. שוכנעתי בעניין השקט. מה אמור לסדר את זה. מאווררים? ספק כוח? מארז?

7. למה ויסטה לא מומלץ? דווקא קראתי עליו דעות חיוביות. אצלי יש כרגע XP HOME במחשב הנוכחי.אז מה, לקנות עוד אחד כזה? אם בסופו של דבר אבחר בכל זאת בויסטה, האם אזדקק ליותר מ-2GB זיכרון?

8. OSTEV - לא הבנתי את הקטע של הזיכרונות. האמת שלא ידעתי שגם פה חשוב להקפיד על סוג. אז מה מומלץ בתכלס, והאם זה בדעת רוב? ;D

9. האם ATI ו- SAPPHIRE זה שתי חברות שונות? אני כבר מבולבל כאן. קיימת תמימות דעים שה-2600XT עושים את העבודה הכי טוב בקטע של סרטי 1080P . השאלה איזה חברה עדיפה?

10. קראתי איפשהו, ש FUSION ו- NSK2400 הם בערך באותו גודל, ולכן שניהם בעצם יכולים לקבל רק מיקרו ATX ולא ATXמלא. האם זה לא נכון?

אגב מה נחשב לאיכותי יותר מיקרו ATX או מלא?

אני מקווה שבסוף נמצא התלכדות סביב מפרט מנצח אחד, שיכיל בתוכו את כל הנקודות החשובות לי :)

בכל אופן, תודה לכל המגיבים. :xyxthumbs:

פורסם

אני יענה על השאלות שלדעתי באמת יש לענות.

2. מדובר במארז מעולה דווקא. אשמח אם תוכל לתת קישור לביקורות ה-"לא טובות" שמצאת.

3. ממ QUAD יהיה הגזמה היסטרית! הכרטיס מסך ששמתי לך חזק מאוד! וכל הרעיון בו זה האצת תכנים באבחנה גבוהה ככה שהשימוש במעבד עצמו הוא מינימאלי.

4. תעשה את הבחירה שלך, סרט מלא באיכות 1080P שוקל בסביבות ה22-24GB! ככה שגם HD של 500GB יוכל להכיל בסביבות ה20 סרטים כאלה בלבד (לאחר שתתקין עליו מערכת הפעלה והכל).

6. כולם. מאוררים שקטים - ספק שקט - מארז שקט.

7. ויסטה סתם צורכת מלא משאבים ובנתיים לא הוכיחה את עצמה כמערכת טובה ויציבה. אין למה. הייתי ממליץ לך לחשוב בכיוון של Windows XP Media Center.

8. זכרונות דווקא לא כזה עניין חשוב. צריך שיהיה של חברה טובה, 2GB, 667, CL5, יהיה מעל ומעבר.

9. ATI הינה החברה שמייצרת את המעבד הגרפי, SAPPHIRE היא החברה המיצרת את הכרטיס עצמו. ואכן כן, ה2600XT יהיה הכרטיס הכי טוב בשבילך בשביל המשימה הזאת. החברה עצמה לא כלכך משנה - אולי אם נמצא אחת שהכרטיס שלה הוא שקט יותר (ללא מאוררים) ואז תהיה העדפה אליו.

10. זה לא עניין של איכותי יותר, בATX רגיל ישנם יותר סלוטים לכרטיסים נוספים, ובדרך כלל גם יותר פיצ'רים. MICRO הם לוחות יותר קטנים ומצומצמים.

ואחרי הדיון שנהיה, זה המפרט שאני מציע לך:

מעבדים Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz Conroe OEM E4500T ¤ 645 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 559 1

מארזים THERMALTAKE XASER Mozart Silver + Media Lab(LCD/Remote) Multimed ¤ 972 1

קירור למעבד Zalman 7500 Alcu Aluminum + Cooper S775 ¤ 133 1

ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 393 1

זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 250 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 627 1

כרטיסי מסך HIS Radeon 2600XT 256MB ISILENCE 3 HDMI PCI-E DDR3 Retail H26XT2 ¤ 688 1

צורבים LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 179 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב עד 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 46 1

מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 4497

יש לך פה באמת מחשב מעולה - יריץ סירטי 1080P ללא שום בעיה!

הוא יהיה שקט מאוד (קירור למעבד - 19dBa, אותו דבר גם המאוררים במארז, כרטיס מסך שקט לחלוטין) וכולל כל מה שביקשת.

בנוסף, המארז כולל שלט! ותוכנת שליטה. הייתי ממליץ לך להיכנס לפה ולקרוא עליו טיפה:

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/mozart/vc4001sns.asp

בכסף שנשאר לך, תשקיע בדיסק קשיח חיצוני איכותי וגדול / Windows XP Media Center.

תתחדש,

פיטר ;)

פורסם
  • מחבר

פיטר, כמה הערות:

1. הביקורות הלא טובות שקראתי הם לא של אנליסטים מקצועיים שבדקו את המוצר, אלא דעות של משתמשים מהפורום .hometheater.

מאחר ואני לא מכיר את הבקיאות שלך בתחום, ולא את אלה שכתבו שם, זה פשוט מילה שלך מול מילה שלהם :)

2. באותו פורום שהזכרתי קודם, אני מזמין אותך לקרוא את הדיון שלהלן (מקווה שמותר להביא לינקים מפורומים אחרים):

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=44778

כפי שתקרא, טוענים שם שכדי להריץ1080P חייבים מחשב חזק. ואם אכן כרטיס המסך הוא זה שאמור לעשות את רוב העבודה, אז למה המעבד צריך "להתאמץ" כל כך ולהגיע לאחוזים כל כך גבוהים, כמו שאותם משתמשים מעידים?

3. כשאתה אומר Windows XP Media Center , האם כוונתך ל- XP HOME כמו זו שיש לי כרגע במחשב? אם התשובה היא חיובית, האם יהיה זה נכון להתקין אותה גם על המחשב החדש? עד כמה שאני יודע, כל תוכנת הפעלה של מייקרוספט מתפקדת היטב על מחשב אחד בלבד. התקנה נוספת, עלולה לגרום לכל מיני בעיות, מפני שזה נתפס כתוכנה לא חוקית!

4. האם שלט שמגיע יחד עם מארז מסוגל להפעיל בצורה טובה כל תוכנת מדיה סנטר, גם אם מדובר במדיה סנטר של ויסטה?

פורסם

ציטוט מהלינק שנתת:

על איזה מחשב הכי חלש הצלחתם להריץ mkv ב 720p חלק?

:kopfpatsch:

הכרטיסים שם אינם כוללים תמיכת חומרה ב-HD ולכן יש צורך במעבד חזק. ה-HD2600 נותן תמיכה מלאה בחומרה ולוקח את כל עומס העיבוד מהמעבד כך שממש אין צורך במעבד חזק. גם סלרון יספיק בהחלט.

Windows XP Media Center או XP MCE שונה מגרסת ה-HOME ומאוד מומלצת למחשבי HTPC. לחליפין, תתקין XP רגיל + תוכנת HTPC - יש לא מעט חינמיות מצויינות.

פורסם
  • מחבר

tmpusr

אני כנראה באמת צריך לדפוק לעצמי על הראש :o

אוקיי, עוד כמה דברים שאשמח לקבל עליהם תשובה, אם אפשר:

1. עדיין לא הבנתי מהתשובה של פיטר האם FUSION ו- NSK2400 הם באותו גודל, איזה מהם מתאים למיקרו ATX ואיזה לATX מלא.

2. האם Windows XP Media Center קיימת גם בגרסה עברית?

3. איזה מבין כרטיסי הTX2600 נחשבת לאיכותית ואמינה מכולם, או שזה באמת לא משנה החברה שמייצרת?

4. באחת החנויות הוצע לי התקנה של GHOST על דיסק במחיר 150 שקלים. הדיסק יאפשר לי במקרה של קריסת מערכת ההפעלה ( או חדירת וירוס ),לחזור לאותו מצב שבו קיבלתי את המחשב. וכל זאת ע"י כמה פעולות פשוטות בלבד.

האם זה כדאי, או חבל על הכסף?

5. כתוכנת אנטי וירוס תמיד רכשתי את נורטון אנטי וירוס, שאליה כבר הורגלתי, כי היא פשוטה וידידותית מאוד. אמרו לי בחנות ש-No032 עדיפה. יש איזה המלצה גורפת בעניין, או שכל אחד בעקרון בוחר בתוכנה שנראית לו?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים