עבור לתוכן

דיסק קשיח בעייתי

Featured Replies

פורסם

שלום,כאשר אני מדליק את המחשב אני מקבל מסך שחור שמכיל הודעה שאומרת "ווינדוס לא התחיל באופן מוצלח,שינויי תוכנה או חומרה שבוצעו לאחרונה ייתכן והם הגורם לכך".

בהמשך יש טקסט נוסף ובסופו אני צריך לבחור בכמה אפשריות:

-מצב בטוח

-ההגדרות האחרונות שפעלו

-להתחיל את ווינדוס באופן נורמלי

לא משנה באיזו אופציה אני בוחר ווינדוס לא עולה ובמקומו מתקבל מסך כחול שמודיע כי התגלתה בעיה וווינדוס נכבה על מנת למנוע נזק למחשב.

אנא עזרו לי בבקשה

פורסם

האם התקנת תוכנה חדשה או דרייבר חדש ??

יש לך את האופציה לעשות LAST GOOD CONFIGURATION ??

לא .. תיכנס לSAFE MODE דרך F8 ותעשה שחזור מערכת..

עדכן אותי

פורסם

כמו ש-Vampire_Master רשם, תנסה לעלות ב-Last Known Good Configuration

אם זה לא עוזר והמצב הבטוח לא עולה, תנסה לעשות שחזור מערכת דרך מערכת הפעלה משנית כמו ERD Commander

מעבר לזה, אם הבעיה היא תוכנתית אז Repair\Re-Install יסדר את הבעיה.

בשביל לבדוק אם זאת לא בעיית חומרה תריץ סריקת MHDD\MEMTEST (הסבר מפורט בסטיקי FAQ).

פורסם
  • מחבר

כמו ש-Vampire_Master רשם, תנסה לעלות ב-Last Known Good Configuration

אם זה לא עוזר והמצב הבטוח לא עולה, תנסה לעשות שחזור מערכת דרך מערכת הפעלה משנית כמו ERD Commander

מעבר לזה, אם הבעיה היא תוכנתית אז Repair\Re-Install יסדר את הבעיה.

בשביל לבדוק אם זאת לא בעיית חומרה תריץ סריקת MHDD\MEMTEST (הסבר מפורט בסטיקי FAQ).

איפה אני אמור להקליד את הפקודות האלו?

יש לציין שווינדוס לא עולה לי בכלל

פורסם

LAST KNOWN GOOD מופיע בתפריט של F8 (איפה שנכנסים למצב בטוח).

ERD COMMANDER זאת תוכנה חיצונית המדמה וינדוס משני ללא צורך בהתקנה (רצה מ-CDROM), יש גם תוכנות חינמיות אחרות, היא לא היחידה שעושה את זה.

REPAIR\RE-INSTALL זה השם הנפוץ ל"התקנה-על-התקנה" שעושים לוינדוס תיקון קבצים בלי למחוק דברים ישנים.

MEMTEST ו-MHDD אלה תוכנות שאתה צריך לצרוב לדיסק\דיסקט ולהריץ לפני שהוינדוס עולה, הם בודקות את תקינות הזכרונות ותקינות ההרדיסק (בהתאם לתוכנה).

ואף אחד מהפתרונות האלה לא דורש שהוינדוס שלך יעלה.

פורסם
  • מחבר

בהמשך לדיון הקודם בו הסברתי שלפני שהווינדוס עולה מתקבל מסך כחול, אני מוסיף מידע חדש לגבי הבעיה

כשהתכוונתי לבצע repair לווינדוס הווינדוס לא הראה לי את ההתקנה הבעייתית.

לכן החלטתי להתקין את הווינדוס מחדש.

ובמסך בו אני מתבקש לבחור באיזו מחיצה להתקין את ההתקנה החדשה הווינדוס לא זיהה את מערך סידור הקבצים (ntfs,fat32 )

באותה מחיצה בה מותקן הווינדוס שלא עולה.

כל זאת מוביל אותי למסקנה שקיימת בעיה בדיסק הקשיח האם מישהו מכיר את הבעיה ויכול לעזור?

פורסם

אוחד.

פירמטת את ההרדיסק והתקנת מחדש? המערכת עולה עכשיו?

פורסם
  • מחבר

אוחד.

פירמטת את ההרדיסק והתקנת מחדש? המערכת עולה עכשיו?

שלילי קניתי דיסק קשיח חדש. אני חייב להבין מהי הבעיה בדיסק הקשיח הקודם בכדי שהבעיה הזו לא תקרה שוב, וגם כי אני חייב להשיב את המידע שהיה לי . אנא עזור לי.

פורסם

פירמטת את ההארד דיסק נכון ? מחקת את הכל ? עשית מחיצות ? הכל היה מחובר ? ולא היה לך NTFS , FAT32 ??

פורסם
  • מחבר

פירמטת את ההארד דיסק נכון ? מחקת את הכל ? עשית מחיצות ? הכל היה מחובר ? ולא היה לך NTFS , FAT32 ??

הוינדוס לא עלה, ניגשתי להתקין שוב וינדוס בכדי לגשת לקבצים שלי. בשלב בו אתה צריך לבחור את המחיצות הענינים נראו ככה:

C: 20 GIG - NTFS

D: 60 gig - unknown file system.

על הדיסק הקשיח הנ"ל היו מותקנות שתי גרסאות של וינדוס ושתיהן לא עבדו. האחת בC והשניה בD. כשניגשתי לעשות REPAIR ב RECOVERY CONSOLE הוינדוס זיהה רק את הוינדוס בכנון C ובכונן D הוא לא זיהה את ההתקנה.

פורסם

אתה צריך לשנות בביוס את מצב העברת הנתונים להרדיסק מ AHCI ל IDE.

אלה כל מיני שיפורים ל SATA או משהו בסגנון.

XP לא תומך בזה - או שהכונן שקנית לא תומך בזה.

בויסטה אפשר להתקין במצב אחד ואחרי שינוי ברג'סטרי להחליף בינהם.

בכל מקרה, חפש בביוס איפה מופיע משהו שקשור ל AHCI ושנה ל IDE.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך לשנות בביוס את מצב העברת הנתונים להרדיסק מ AHCI ל IDE.

אלה כל מיני שיפורים ל SATA או משהו בסגנון.

XP לא תומך בזה - או שהכונן שקנית לא תומך בזה.

בויסטה אפשר להתקין במצב אחד ואחרי שינוי ברג'סטרי להחליף בינהם.

בכל מקרה, חפש בביוס איפה מופיע משהו שקשור ל AHCI ושנה ל IDE.

היי,

לא הבנתי: למה שמצב העבר תהנתונים ישתנה פתאום ? הכונן שהיה ברשותי פעם ךאורך 4 שנים בלי שום בעיה , הבעיה התעוררה לאחרונה.

פורסם

דיי להיות ילדים, משהו השתנה נכון? יש הרי שינוי בביצועים.

מה זה משנה "למה שזה ישתנה", אנשים מנסים לעזור לכם, פשוט תבדקו מה שהם מציעים וזהו.

אם אתם לא רוצים עזרה או לא רוצים לבצע את מה שמציעים לכם, אז למה פתחתם את הדיון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים