עבור לתוכן

עכבר לצורכי גרפיקה (אין תקציב כי אין לי מושג בזה)

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין בעכבר לצורכי גרפיקה

לא משנה לי אם הוא אלחוטי,עם זנב,או אפילו כדורי

העיקר שיהיה נוח ליד ועם דיוק

אין לי מחיר מסויים כי אני לא מבין בזה

תודה

פורסם
  • מחבר

:s05:

פורסם

g5 ו mx518 יתנו תוצאות טובות אני מניח שנייהם נוחים ומדוייקים מאוד

פורסם

לגרפיקה כדאי לשקול גם Trackball, הוא נותן דיוק שקשה מאוד להשיג עם עכבר.

יותר נוח ומדויק מזה? לוח ציור דיגיטלי (Wacom וכדומה), אבל זה כבר טיפה מטורף.

פורסם

אני שמעתי שהlogitech MX-Revolution הוא עכבר שנועד לדברים כאלה (עבודות משרדיות גרפיקה וכו'...)

אבל הוא גם דיי יקר מצאתי אותו בזאפ ב430 ש"ח http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=478958

או שאם לא בא לך עם כל הפיצ'רים קח איזה G7

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=378119

ואם שני המחירים למעלה נראים לך יקרים קח איזה G5 מnoacomp

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4181

ואם גם זה נראה לך יקר קח איזה משהו כזה אנאערף...

http://zap.co.il/model.asp?model_id=464167

בכל מקרה העכברי Trackball לדעתי ממש לא נוחים לוקח ימבה זמן להתרגל אליהם

פורסם

עכברי ה trackball יכולים להיות מאוד מאוד נוחים לעבודה גראפית כשמתרגלים אליהם. והתכלית העיקרית של עכברי trackball, מעבר לערך המוסף בדיוק, הוא לחסוך במקום עבודה שלא תצטרך מרווח לתנועה עם העכבר. אבל יש אתם 2 בעיות:

1) ארגונומיה - לא כל אחד מסתדר טוב עם העיצוב והצורה שלהם מבחינת כף היד והלחצנים. למשל, יש כאלה ששונאים את העובדה שהכדור נמצא איפה שהאגודל, ויש כאלה שלא אוהבים שהוא נמצא איפה שהאצבעות. בנוסף סידור הלחצנים שונה מאוד בין דגם לדגם, כך שצריך לבדוק הרבה אפשרויות באופן מעשי לפני שקונים משהו. הבעיה היא שגם כשבודקים למטרת התנסות, אין ממש דרך לדעת האם, לאחר שתתרגל לעבודה עם trackball, הדגם שבחרת הוא באמת הכי טוב בשבילך.

אני אישית למשל מעדיף כזה עם כדור מול האצבע המורה והאמה, לדעתי זה הרבה יותר מדוייק לשלוט בו כך מאשר עם האגודל.

2) אופן העבודה - זה מתסכל להשתמש ב trackball בתוכנה שבה יש שימוש רב בתפריטים. נכון, בד"כ יש הרבה לחצנים ניתנים לתכנות על העכבר עצמו, ורוב התוכנות מאפשרות מגוון עצום של hotkeys, אבל עדיין - כשיש שימוש נרחב בתפריטים, זה מאוד מתסכל להתחיל לגלול את הכדור עד שמביאים את הסמן לאן שרוצים.

לגבי עכברים באופן כללי - לדעתי עניין הדיוק (DPI) ממש לא משנה עד כדי כך. מה שחשוב ביותר זה ההיבט הארגונומי הרלוונטי לעבודה גראפית: עד כמה נוח לאחוז בו, עד כמה הוא קל משקל ועד כמה החיכוך עם המשטח הוא קטן (כך שתוכל להזיז אותו רק עם מפרק כף היד בלי שום בעיה, מה שחשוב הרבה יותר מרזולוציה).

אני כבר שנים הסתדרתי יופי עם העכבר האופטי הפשוט של MS הזה

פורסם

אני עובד עם G5 לא מעט בפוטושופ (וגם מעט משחקים) ומרוצה עד הגג.

פורסם

הייתי לוקח MX-Revolution , הטראק בול הזה זה הכי חרטא ישיש , עוד לא ראיתי מישהו שהיתרגל אליו (רק מישהו שניסא והיתחרט)

פורסם

לוג'יטק G5 בהחלט נותן את מה שצריך

אפשר להוריד לו את מהירות התגובה (כפתור על העכבר) ואז אפשר לקבל דיוק מאוד טוב בכל תוכנה גראפית

ןכמובן לדברים הרציניים זה טאבלטים של wacom

אם אתה חדש בעניין אז לא כדי ישר לזרוק כסף

graphire 4 עולה בסביבות ה 500 ש"ח ואם אתה סטודנט אתה גם מקבל הנחה (תקנה מהיבואנים- אריג'נט)

פורסם

תיקון - סדרת graphire הופסקה והוחלפה עם bamboo fun, כבר אין טעם לקנות את גרפיר 4. לוחות bamboo fun משופרים קצת במפרט הטכני ובמשטח המגע, ומחירם זהה לאלו של גרפיר 4. (500 ש"ח זה אחרי הנחה. הלוח הקטן, bamboo fun A6, עולה כ 650 עד 700 ש"ח. באריג'נט - 699).

אבל לגבי עכבר - ה G5 יעשה את העבודה בהחלט (בטח שלא צריך יותר מזה).

פורסם

חבר, תוכל להסתפק גם ב- MX518 ... ליותר טוב מהעכבר הזה לא תזדקק ...

עכבר זה עניין של טעם וחוויה אישית .

בכל מקרה , העכבר יימלא לך את הציפיות מעכבר מעל ומעבר.

בהצלחה ותתחדש :)

פורסם

MX1000 של LOGITECH עכבר מיוחד לעבודות גרפיקה וסרטוט MX518 וG5 אלה עכברים לגיימינג בלבד

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

G5 טוב לא רק למשחקים

לא סתם יש לו אפשרות להעיט את התגובה ליתר דיוק (מה שלא נחוץ במשחקים)

זה עכבר אוניברסלי!

לגבי טאבלט הדגם שאמרתי באמת כבר לא מיוצר אבל יכול להיות שעדיין נמכר... בכל מקרה זה דגם טוב לכל מי שמתחיל ולא משנה כמה נסיון או כשרון יש לו כבר :)

פורסם

סתם הערה (סליחה על הקטנוניות) - גם אם ה graphire4 נמכר, אין שום טעם לקנות אותו כשהדגמים החדשים והמשופרים (Bamboo Fun) נמכרים באותו מחיר בדיוק .זה לא כמו בכרטיסי מסך, שסדרה חדשה גורמת לסדרה הקודמת להיות זולה יותר. כאן הסדרה החדשה מבטלת לגמרי את הקודמת, והקודמת מפסיקה להמכר ולכן אין ירידה במחיר שלה (אלא אם כן מדובר במבצעים מיוחדים ונדירים של אריג'נט).

פורסם

סתם הערה (סליחה על הקטנוניות) - גם אם ה graphire4 נמכר, אין שום טעם לקנות אותו כשהדגמים החדשים והמשופרים (Bamboo Fun) נמכרים באותו מחיר בדיוק .זה לא כמו בכרטיסי מסך, שסדרה חדשה גורמת לסדרה הקודמת להיות זולה יותר. כאן הסדרה החדשה מבטלת לגמרי את הקודמת, והקודמת מפסיקה להמכר ולכן אין ירידה במחיר שלה (אלא אם כן מדובר במבצעים מיוחדים ונדירים של אריג'נט).

צודק, קיבלתי את ההערה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים