פורסם 2007 בדצמבר 118 שנים יש לי כמה בעיות באסמבלר שלא הבנתי..אני אנסח ת'שאלות בצורה יותר מקוצרת.1. במשתנה char1 אות אנגלית גדולה. צריך שב-char2 תושם האות העוקבת..model small.stack 100h.datachar1 db 'C'char2 db ?.codestart:mov ax, @datamov ds, axcmp char1, ___________je xxmov char2, char1______________jmp finishxx: ________________finish:mov ax, 4chint 21hend start2. מה תהיה תוצאת החישוב ומה יהיו ערכי הדגלים CF ו-OF לאחר הביצוע של כל אחד מהבאים?א. mov cl, 0ffhmov ch, 0fhsub cl, chב.mov dl, 10000001bsub dl, 5ג.mov cx, 0a000hmob bx 0ffffhsub cx, bx3. רשמו מה יהיה מצב הדגלים ZF ו-CF לאחר ביצוע כל אחד מקטעי התכניות שלהלן:א.mov ax, 30hcmp ax, 20hב.mov dl, 10010bmov cl, 12hcmp dl, clג.mov bx, 100hadd bx, 1000000000b4. כתבו תכנית המונה כמה מהמספרים הנמצאים במשתנים N3, N2, N1 הם מספרים שליליים. את המונה שימו במשתנה MondeNeg.5.במשתנה AsciiChar נתון תו.התכנית הרשומה למטה פותרת את הבעיה הבאה:אם AsciiChar מכיל ספרה (כלומר, תו בין '0' ל-'9')אזי נשים במשתנה Digit את הספרה הזאתאם לא - נשים במשתנה Digit את התו '?'השלימו את המקומות הריקים:.model small.stack 100h.dataasciiChar DB '7'digit DB '?'.codemov ax, @datamov ds, axmov dl, asciiCharcmp dl, '0'_______________cmp '9', dljs sofsub dl, '0'_______________sof: mov ah, 4chint 21hend start5. כתבו תכנית שתשים במשתנים char1 ו-char2 שני תווים שהם אותיות גדולות באנגלית. התכנית תשים במשתנה mone את כל התווים שישנם בין char1 ל-char2 (לרבות char2).לדוגמה: אם char1 = 'A' char2 = 'D' נקבל mone = 4. ואם char1 ='F' char2 = 'B' נקבל mone = 5.תודה רבהההה למי שעוזר!!!!! יש לי מחר מבחן!!!!!!!!!!!
פורסם 2007 בדצמבר 118 שנים 1) אתה בטוח שזו השאלה?2) OF הוא אחד אם בחיסור שאלת מהספרה האחרונה ומהספרה האחת לפני האחרונה.CF הוא אחד אם בחיסור שאלת מהספרה האחרונה.3) ZF יהייה 1 אם 2 המספרים שווים(או אם חיסרת ויצא 0).4) מה כתבת ולא עבד?5) שים לב שהתו צריך להיות בין '0' ל'9'.6) בין המספרים 6 ל- 9 יש a9 - 6 + 1 מספרים(כולל). בין 576 ל 954 יש a954-576+1. כדי לבדוק כמה יש בין התווים, תחסר ביניהם ותוסיף אחד.
פורסם 2007 בדצמבר 118 שנים מחבר 1. כן2. אוקיי, הבנתי3. את זה אני יודע X:4. לא כתבתי כלום, בגלל זה אני שואל מה לכתוב5. אז מה התשובה?6. WTF.. לא הבנתי
פורסם 2007 בדצמבר 118 שנים 4) תתחיל לכתוב.5) הם נתנו לך כבר חצי תשובה בהמשך הפקודות. תנסה להבין מה הם כבר ביצעו מהדרישות, ומה הם לא ביצעו. בתרגיל הספציפי הזה קל לראות לאיזה מקרה הם כבר דאגו. אתה צריך לדאוג כבר למקרה השני. תחלק את הבעיה שלך ל-3 מקרים - כאשר זה בתחום שאתה צריך, כאשר זה מתחת לתחום שאתה צריך וכאשר זה מעל התחום שאתה צריך.6) כמה אותיות יש בין a לb? כמה אותיות יש בין a לz? כמה אותיות יש בין s ל z? כמה אותיות יש בין j ל m? תנסה למצוא נוסחא שתגיד לך כמה אותיות יש, בלי לספור אות אות עם אצבעות הידים(רמז - אתה יכול להעזר במספר האות בא"ב האנגלי).אם a=1 ו b=2, כמה אותיות יש לך? אם a=1 ו z=26 כמה אותיות יש לך ביניהן? תיקח כמה דוגמאות כאלה, ותמצא חוקיות.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.