עבור לתוכן

בעיית סאונד במחשב נייד dell inspiron 1520

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קניתי לפני יומיים מחשב נייד - dell inspiron 1520 8600m GT. היום כשחיברתי לראשונה את האוזניות שלי (sennheiser hd485) כדי לבדוק את איכות הסאונד פה בנייד ישר שמתי לב לתופעה מוזרה ביותר. רעשי רקע. עוד יותר מכך, רעשי הרקע היו של הדיסק הקשיח.

כל פעם שהנורה הקטנה נדלקת פה והדיסק הקשיח עושה פעולה כלשהיא, אני שומע את הרעשים שאפשר גם לשמוע כשמקרבים את האוזן לגוף הנייד - אבל דרך האוזניות. זה נדמה לי כאילו יש מגע רופף כלשהוא בין חלקי כרטיס הקול או הג'ק של האוזניות לבין הדיסק הקשיח, כי הרעשים אינם מכאניים - זה נשמע כמו אותות חשמליים.

אני ניסיתי לבדוק מאיפה זה מגיע, והרעשים האלו נשמעים גם כשהכל ב-mute. זה בטוח לא נגרם מהאוזניות כי הן בסדר גמור גם במחשב הראשי וגם במערכת הביתית. הנה גם עכשיו לעזאזל, כל פעם שהנורה הזו נדלקת אני שומע צפצופים חשמליים באוזניות "ציק ציק ציק". אין לי מושג מה לעשות עם זה, האם לקחת לבדיקה ותיקון או לא, או שזה נגרם ממשהו מטופש שפשוט לא הייתי מודע אליו?

אני חובב מוזיקה נלהב ואיכות הסאונד היא אחד מהדברים הכי חשובים לי בנייד, וכרגע זה די צולע.

אשמח לתגובות והצעות, תודה.

פורסם

קח אותו לבדיקה, אל תתעסק עם הנייד יותר מידי, תראה רק שזה קורה בעוד אוזניות

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מועבר לפורום ניידים

פורסם

הרעשים הם לא של הדיסק הקשיח, הרבה חשבו ככה.

בעיה ידועה

עדכן דרייבר של הכרטיס קול, זה יסתדר. אם זה לא יסתדר, מקור הבעיה הוא אחר, ואז תצטרך לקחת אותו לבדיקה.

פורסם

אם זה נשמע בערך ככה:

http://youtube.com/watch?v=s5xwSJJPoVY - אל תתייחס לצליל של המאווררים תקשיב לציפצוף שברקע.

כנראה שהרעש לא מהדיסק הקשיח.

זו בעיה ידועה (גם לדל) ואין ממש מה לעשות - לי החליפו לוח אם וזה לא עזר.

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/dsn/en/document?c=us&l=en&s=gen&docid=0A7D5CD2E17F5125E0401E0A55176204&journalid=41BDF7379194334DE040A68F27283FFD&Query=bm9pc2U=&SystemID=INS_PNT_PM_1520&ServiceTag=DZSZ33J&contenttype=-1&os=-1&component=-1〈=-1&doclang=en&toggle=true

הבעייה קשורה איכשהו למצבי צריכת החשמל של המעבד - יש צפצוף כשהוא עובר ממצב צריכה נמוכה למצב צריכה גבוהה.

הפיתרון של דל הוא למנוע מהמעבד להכנס למצב צריכת חשמל נמוכה - שמן הסתם מוריד את חיי הסוללה משמעותית ללא חיבור לחשמל.

מנסיון, אם תשתמש באוזניות פחות איכותיות כנראה שלא תשמע את הצליל.

בנוסף יש את הפתרון הזה:

http://forum.tabletpcreview.com/showthread.php?t=3516

שנראה היעיל ביותר (מבחינת חיי סוללה/רעש) - זו התוכנה שאני משתמש בה.

אם השירות במעבדת CPM תנסה הכל לפני שתביא אליהם את המחשב - לקח להם חודש עד שהחליפו לי את הלוח (לא פתר את הבעיה) וגם זה רק אחרי שהצלחתי להגיע בקושי רב למנהל המעבדה.

פורסם

דל כרגע עובדים על גרסת ביוס שתמנע מהמעבד להיכנס למצב C4 שגורם לרעש הזה.

זה לא קשור לדל בכלל, זה דפקט בתכנון של מעבדי Core 2 Duo מסדרת T7XXX

המחשב שיצא לי לשמוע "בוכה" בצורה הכי נוראית זה HP Pavillion DV6630, זה היה פשוט מחריד.

אגב, מניעה מהמעבד להיכנס למצב C4 לא מורידה משמעותית את חיי הסוללה. ההפרש נע בין 5 ל 7% פחות מהמקור, ומן הסתם זה שווה את זה.

הדרך הכי פשוטה היא להוריד את התוכנה RMclock ולסמן את הקוביה Run HLT Command on idle

זה מריץ לולאה פשוטה, ופשוט מונע מהמעבד להיכנס למצב C4. זה לא פוגע בכלל בביצועים, למי שחושש, אפילו לא הבדל של עשירית האחוז.

הבהרה- מצב C4 הוא לא "מצב צריכה נמוכה", אלא מצב idle מוחלט.

מצב הצריכה הנמוכה הוא המצב בו המעבד מוריד את התדר שלו לפי הצורך, ככה שתחום התדרים מתחיל מ 1.2Ghz ונגמר בתדר המקור של המעבד.

פורסם

הדרך הכי פשוטה היא להוריד את התוכנה RMclock ולסמן את הקוביה Run HLT Command on idle

זה מריץ לולאה פשוטה, ופשוט מונע מהמעבד להיכנס למצב C4. זה לא פוגע בכלל בביצועים, למי שחושש, אפילו לא הבדל של עשירית האחוז.

tאתה יכול לפרט בדיוק איפה הפקודה הזאת נמצאת בתוכנה?

אגב זה אומר שאני חייב להשאר עם התוכנה פתוחה כל הזמן על מנת שלמנוע את הרעש או שמספיק שסימנתי ואני לא חייב להפעיל אותה כל פעם שהמחשב עולה?

פורסם

תעשה שהיא תופעל אוטומטית דרך Regkey, אתה לא תשים לב אפילו שהיא פועלת.....

היא חייבת להישאר פתוחה בשביל שהרעש לא ימשיך.

למזלי אני לא סובל מאותו רעש מדובר, אבל הורדתי אותה גם ככה.

למה? כי היא שימושית. כל אפשרויות הניטור שלה מעולות.

ברגע שאני אהיה על הנייד אני אדאג לסקרינשוט שמראה בדיוק מה לסמן ואיפה.

פורסם

תודה בסוף מצאתי את האופציה ובאמת הוריד את הרעש

אבל שמתי לב ב task manager שהתוכנה לוקחת מלא אחוזים מה cpu usage מה שגורם למעבד שלי להיות תמיד ב 100 אחוז

האם זה אמור להיות ככה?

פורסם

כן, כי זה לא באמת לוקח 100%

הלולאה של ה HLT גורמת לזה להיראות ככה.

את העומס על המעבד תוכל לראות בתוכנה, יש שם מד עומס, אחד קצת יותר מפורט ממה שה Task manager נותן.

חוץ מזה, אם המחשב באמת היה ב 100% עומס כל הזמן, היית שומע את ההארדיסק "טוחן" בלי סוף, היית רואה את המעבד מתחמם, ועוד כמה אינדיקציות.

פורסם

שמתי לב שכשהתוכנה פעולת המעבד תמיד על 2.0 גיגה, כאילו יש לי מעבד T7300 ולפעמים כשהוא לא צריך אותו אז הוא מוריד את המהירות שלו מתחת ל 2גיגה לחוסך בסוללה וכאלה, האם עצם הפעלת התוכנה הזאת מונעת את ה downclocking של המעבד??

פורסם

תבדוק שה Power scheme שלך לא על performance

הפעלתי את ה HLT בשביל לבדוק, אצלי זה לא מפריע למעבד לעשות downclock

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים