עבור לתוכן

צריך הסבר/דוגמא לעבודה עם fstream ב-C

Featured Replies

פורסם

לא מצאתי בגוגל..

תודה

פורסם

fstream הוא חלק מהספרייה של c++ ולא של c, אולי זאת הסיבה שלא הצלחת למצוא.

ב c יש פונקציות כמו fopen, fwrite, fread וכו'.

אני בטוח שחיפוש בגוגל של "fstream" או "fstream c++" יניב לא מעט תוצאות.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את הפונקציות שיש בC לעבודה עם קבצים (fopen וכו)

יש לי מבחן בצבא עוד כמה ימים (על סי וקצת עלsql) ופהhttp://www.csit.org.il/Default.aspx?MenuShow=Main&Menu_ID=503 רשום במפורש עבודה עם fstream (ושוב כמו שאמרתי המבחן בסי ולא בc++)

פורסם

אני מניח שזה המבחן שבסמ"ח עושים לכל עתודאי יג-יד במחשבים, לא?

אם זה כך, אז הכוונה היא לאובייקט fstream של c++.

למה זה נמצא תחת האיזור של שפת c?

זה בגלל שבתוכנית לימודים של בסמ"ח, הם מלמדים תכנות פרוצדורלי, בחלק הראשון של הקורס (ולאחר מכן מתקדמים לתכנות מבוסס אובייקטים). בגלל ששפה כמו c היא דיי קשה לעיתים (סינטקס מעצבן, וכו'), וגם בגלל שהקומפיילרים שלה לא מספיק נוחים, הסמ"ח החליטה לקחת את c++, ביחד עם סביבת העבודה vs.net (עם הגרסא של 2003), וללמד את c++, כאילו שהיא שפת c. למה? כי הרבה יותר קל ונוח לעבוד בסביבת עבודה הזו, הסינטקס של c++ יותר נוח וברור. ובלי יותר מידי בעיה אפשר לתכנת בc++ כאילו שהוא שפה פרוצדורלית לכל דבר.

כחלק מהחומר הלימודי בבסמ"ח, הם מלמדים גם גישה לקבצים, ובגישה לקבצים יש לc++ אובייקט דיי נוח שנקרא fstream, שבעזרתו הם מלמדים את החניכים הצעירים לגשת לקבצים, ולעשות את כל הפעולות הנלוות.

בעצם, אפשר לסכם את כל זה במשפט אחד: בסמ"ח מלמדים את c++ כאילו שהיא שפת c, ומשתמשים באובייקט fstream בגלל הנוחות שלו.

אם זה המבחן הזה שבסמ"ח עושים לעתודאי יג-יד, אזי הכוונה היא לאותו אובייקט של c++.

פורסם
  • מחבר

אכן זה המבחן המדובר (הוא רק לכיתות י"ג, לבסמ"ח או לפחות בשביל תוכניתן בבסמ"ח אין שום צורך בי"ד)

תודה על התשובה המנומקת :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים