עבור לתוכן

שוב הורגים לי את החומרה? והפעם: צורב DVD X8

Featured Replies

פורסם

משום מה ישנו מנהג מגונה בעולם החומרה להוציא משימוש מוצרים שעובדים מצוין. יש לי צורב DVD של NEC מלפני שנתיים בערך.

הבעיה היא שהצורה הנ"ל צורב עד מהירות X8, ועושה רושם שהדיסקים שנמכרים היום הותאמו לעבודה עם צורבים שצורבים לפחות X16.

אני הנחתי שכשכתוב על מדיה לצריבה X16 הכוונה היא שניתן לצרוב עד מהירות מקסימלית של X16, אבל בפועל הצורב שלי לא מצליח לצרוב על המדיות האלה, ואני מניח שזו הסיבה (ניסיתי כבר 2 סוגי מדיות מוכרות).

למה הם עושים לי את זה? :'(

איפה אני משיג DVD +-R X8?

פורסם

מה בדיוק הבעיה.?

אפשר לצרוב על דיסקים שמותאמים למהירות גבוהה יותר במהירות נמוכה יותר.

תמיד עובדים לפי הרכיב הכי איטי

לא רואה שום סיבה שלא תוכל לצרוב גם על דיסק של 160000X ב8X

פורסם
  • מחבר

תאורטית זה נשמע הגיוני, אבל בפועל אם נבחן את המדיות שהצלחתי ולא הצלחתי לצרוב עליהן:

הצלחתי:

Fortis DVD-R 1-2-4x

Fortis DVD+RW 1-4x

Samsung DVD-R 8x

TEAC DVD-R 8x

לא הצלחתי:

Fortis DVD-R 16x

Silverline DVD-R 16x

הבלשים שבינינו יוכלו אולי לעמוד על הבדל יחיד בולט...

ד"א, אני מנסה לצרוב במהירויות שונות 4x ו8x אבל בשתיהן אני מקבל אותה שגיאה.

פורסם

אני משוכנע ששדרוג ה FIRMWARE יפתור את הבעיה.

הבעיה היא כנראה שהצורב לא יודע להתאים את אסטרטגיית הצריבה ל MEDIA ID של הדיסקים החדשים.

בדוק באתר של היצרן אם יש גרסה חדשה.

פורסם
  • מחבר

וואו, אחד הטיפים היותר טובים שקיבלתי, חסך לי 75 DVDים, תודה! :yelclap:

לא ידעתי אפילו שניתן לשדרג firmware לצורבים...

הדרך לפתרון, עבור מי שנתקל בבעיה דומה:

המחשב עליו מותקן הצורב מריץ לינוקס. למזלי החבר'ה בcdfreaks יצרו תוכנה שמאפשרת לעשות flash של firmware לצורבי NEC שרצה (גם) על לינוקס.

הורדתי את התוכנה (binflash) מפה: http://binflash.cdfreaks.com/, הורדתי פירמווייר חדש יותר, אבל מקורי של היצרנית (2.19 original) מכאן: http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/NEC-ND-2500A/.

עשיתי flash של הפירמווייר החדש לצורב בעזרת התוכנה, והצורב מצליח לצרוב!

שוב תודה!

ד"א, הייתי שמח לדעת מה קרה פה בעצם.

למה צריך לשדרג את הפירמווייר כדי שהצורב יצליח לצרוב על דיסקים חדשים יותר? התהליך אמור להשאר זהה.

זרקת לאוויר משהו לגבי media-id, אבל לא הצלחתי למצוא על זה חומר רלוונטי בגוגל.

פורסם

שמח שעזרתי!

בנוגע לסיבה למה זה קורה, אמרתי בערך את כל מה שאני יודע בנושא ואולי אחרים מבינים בזה יותר.

בעיקרון, על כל דיסק צרוב בתחילתו קוד שנקראה MEDIA TYPE ID שלמעשה מציין את פס הייצור של הדיסק.

הצורב קורא את הקוד, משווה אותו לטבלה שנמצאת אצלו ב FIRMWARE ומשנה את אסטרטגיית הצריבה בהתאם.

מסיבה כלשהיא, לכל דיסק יש אסטרטגיית צריבה שונה, ושיטה שעובדת על דיסק אחד לא תמיד עובדת על דיסק אחר.

במקרים מסויימים הצריבה יכולה לצאת פחות איכותית (עם הרבה שגיאות) ובמקרים אחרים הצריבה תיכשל לחלוטין.

למה צריך את כל האסטרטגיות האלו? אין לי מושג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים