עבור לתוכן

המלצות למחשב חדש עם ייעוד מוסיקלי -עד 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש מחשב חדש ולהחליף את שלי.

המחשב החדש יחובר למערכת סטריאו איכותית של HARMAN KARDON דרך DAC של AMC. בעתיד הוא יהיה מחובר למקרן HD של מיצובישי לטובת סרטים.

כל מה שאמרתי למעלה הוא על מנת לתת לכם רקע שתוכלו להמליץ לי מה לקנות.

רציתי המלצות לגבי כל החלקים שארשום מטה ומעבר לכך אם יש לכם עוד המלצות אני אשמח :

1 מארז- חשבתי על מארז HTPC אבל אני לא מתמצא ומעבר לכך הבנתי שהם יקרים מאוד. חוץ מזה הם לא תומכים רק בוויסטה ?

2 ספק- שייתן לי שקט ולא ידפוק שום דבר או ירעיש יתר על המידה.

3 לוח אם - הבנתי שצריך לחפש לוח אם של 24 ביט אבל לא יודע כלום מעבר לכך. אני צריך לוח אם חזק (להורדות, מוסיקה וסרטים)

4 כרטיס מסך רציני- גם למשחקים אבל בעיקר לסרטי היי דפינישן HD.

5 כרטיס קול רציני- היה לי ASUS XONAR D2 אבל נתתי אותו מתנה לאחי. כרטיס קול אודיופילי טוב בסביבות 1000 ש"ח לסטריאו ולקולנוע בייתי. שיהיו לו יציאות דיגיטליות הכוללות יציאה אופטית.

6 זכרון- כמה לדעתכם צריך בשביל הצרכים שלי ? חוץ מזה הבנתי שיש דירוג מ1-5 לאותו סוג זיכרון (לדוגמא 1 ג'יגה 667) שאומר מה המהירות האמיתית של אותו זיכרון, אשמח לדעת עוד בנושא)

7 איזה צורב DVD הייתם ממליצים לצריבה איכותית של מוסיקה ותכנים ובאותה נשימה איזה מדיות הייתם ממליצים למוסיקה וסרטים ? איזו חברה הכוונה.

8 הארד דיסק- אני קונה שניים של 500GB כל אחד. יש לכם המלצות ספציפיות ? אני צריך אמינות ומהירות.

9 כונן DVD- יש כונן שאתם יודעים שקורא מוסיקה יותר טוב מאחרים ???

10 מערכת הפעלה- הבנתי שלא כדאי לי ויסטה מכל הממליצים שלי אבל אשמח לשמוע המלצות אחרות. מעבר לכך מארזי HTPC, תומכים רק בוויסטה לא ?

כמו שאמרתי אשמח להמלצות, תוספות וכל דבר.

בתודה מראש.......

פורסם

עדכן את כותרת הת'רד בהתאם לחוקי הפורום (מה התקציב?):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

1 מארז- חשבתי על מארז HTPC אבל אני לא מתמצא ומעבר לכך הבנתי שהם יקרים מאוד. חוץ מזה הם לא תומכים רק בוויסטה ?

אין כל קשר בין מארז למערכת הפעלה! יש מארזי HTPC יקרים אך יש גם זולים יותר ומצויינים כמו ה-ANTEC NSK2400 השקט שבא עם ספק מצויין ושקט בסביבות 600 ש"ח לשניהם.

2 ספק- שייתן לי שקט ולא ידפוק שום דבר או ירעיש יתר על המידה.

ראה לעיל

3 לוח אם - הבנתי שצריך לחפש לוח אם של 24 ביט אבל לא יודע כלום מעבר לכך. אני צריך לוח אם חזק (להורדות, מוסיקה וסרטים)

אם אתה לוקח כרטיס קול נפרד (מיותר לדעתי - ראה בהמשך), כמעט כל לוח אם יתאים.

4 כרטיס מסך רציני- גם למשחקים אבל בעיקר לסרטי היי דפינישן HD.

כרטיס למשחקים + HD יעלה כ-1500 ש"ח. ל-HD בלבד יעלה כ-400-600 ש"ח. איזה משחקים ועל איזה הגדרות/רזולוציה אתה מתכנן לשחק?

5 כרטיס קול רציני- היה לי ASUS XONAR D2 אבל נתתי אותו מתנה לאחי. כרטיס קול אודיופילי טוב בסביבות 1000 ש"ח לסטריאו ולקולנוע בייתי. שיהיו לו יציאות דיגיטליות הכוללות יציאה אופטית.

אם למגבר שלך יש כניסה דיגיטלית, אני חושב שדי לקחת לוח אם עם יציאת SPDIF כדי לקבל איכות מקסימלית ללא צורך בכרטיס קול נפרד. תתיעץ בפורום "אודיו" ותחזור עם תשובה לכאן.

6 זכרון- כמה לדעתכם צריך בשביל הצרכים שלי ? חוץ מזה הבנתי שיש דירוג מ1-5 לאותו סוג זיכרון (לדוגמא 1 ג'יגה 667) שאומר מה המהירות האמיתית של אותו זיכרון, אשמח לדעת עוד בנושא)

די ב- 2X1GB של DDR2 667M CL5. זה יהיה מעל ומעבר לצרכיך.

7 איזה צורב DVD הייתם ממליצים לצריבה איכותית של מוסיקה ותכנים ובאותה נשימה איזה מדיות הייתם ממליצים למוסיקה וסרטים ? איזו חברה הכוונה.

צורב LG או סמסונג מהדגמים האחרונים מומלצים מאוד. מבחינת מדיה - רק VERBATIM תוצרת יפן. יש על זה המון דיונים בפורום "אמצעי אחסון".

8 הארד דיסק- אני קונה שניים של 500GB כל אחד. יש לכם המלצות ספציפיות ? אני צריך אמינות ומהירות.

WD5000AAKS - שקטים, ובין המהירים ביותר

9 כונן DVD- יש כונן שאתם יודעים שקורא מוסיקה יותר טוב מאחרים ???

אין הבדל - זה דיגיטלי ממילא! ראה סעיף 7 לעיל

10 מערכת הפעלה- הבנתי שלא כדאי לי ויסטה מכל הממליצים שלי אבל אשמח לשמוע המלצות אחרות. מעבר לכך מארזי HTPC, תומכים רק בוויסטה לא ?

כמו שאמרתי, אין כל קשר בין המארז למערכת ההפעלה. ממליץ להתרחק מויסטה כמו מאש! בדיקות עדכניות מראות ש-XP עם 1GB של זיכרון מהירה מויסטה עם 2GB של זיכרון פי 2 ברוב האפליקציות!

כמו שאמרתי אשמח להמלצות, תוספות וכל דבר.

בתודה מראש.......

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התיקון והתגובה המהירה.

אז ככה :

""4 כרטיס מסך רציני- גם למשחקים אבל בעיקר לסרטי היי דפינישן HD.

כרטיס למשחקים + HD יעלה כ-1500 ש"ח. ל-HD בלבד יעלה כ-400-600 ש"ח. איזה משחקים ועל איזה הגדרות/רזולוציה אתה מתכנן לשחק?""

אני מתכוון לשחק במשחקים כמו NEED FOR SPEED וסימולטורים למיניהם. אבל הדבר העיקרי הוא סרטים בהיי דפינישן ומוסיקה.

לגבי המארז, יש אופציה למשהו יותר רציני שאתה מכיר ויכול להמליץ + שלט ?

ועוד שאלה לגבי מארז HTPC: האם יש כאלו שיותר מאווררים או פחות כי המחשב הזה הולך לעבוד 24/7 והנוכחי שלי החזיק מעמד לא רק אבל גם בגלל שישבו בו 4 מאווררים חזקים וממוקמים נכון. אז אשמח לדעת גם על זה. (אני מודע לאופציה של מודינג וכיוצ"ב אבל אני קונה חדש ולא מתכוון להתעסק עם זה).

בתודה מראש.

פורסם

1. לצרכים שלך - קח HD2600PRO GDDR3 256M בסביבות 500 ש"ח. יספיק בהחלט לסימולטורים אבל לא ל-FPS. תמיכת HD מעולה.

אם אתה רוצה משהו יותר מכוון גיימינג אבל עדיין לא HIGH END ממש קח את ה-HD3850 החדש בסביבות 1000 ש"ח.

2. ה-NSK מעולה ורציני בהחלט - במיוחד מבחינת השקט ורמת הקירור. קרא פה: http://tinyurl.com/m3am9

נסקר שם גם אחיו הבכיר (שכולל מסך קטן + חוגת ווליום) - ה-FUSION שלא מזמן יצאה לו גרסת 2.0 מומלצת מאוד (~1000 ש"ח כולל ספק חזק יותר).

יש את זה: http://tinyurl.com/yqc7tq יקר מאוד אבל יכנס בתקציב אם לא תזדקק לכרטיס קול.

3. ביררת לגבי כרטיס הקול בפורום אודיו?

פורסם
  • מחבר

היי,

ביררתי לגבי הכרטיס קול ומה שטוענים החברה שם שלא צריך כרטיס קול אם קונים לוח אם עם יציאה דיגטלית, כמו שאתה אמרת.

תודה

פורסם

ויש לך במגבר כניסה דיגיטלית מתאימה?

פורסם
  • מחבר

יש לי במגבר כניסה דיגיטלית אבל לצורך שמיעה איכותית יותר יש לי DAC- DIGITAL TO ANALOG CONVERTER שממיר את המוסיקה מהמחשב מדיגיטלי לאנאלוגי והופך את הצליל לאיכותי הרבה יותר וחם.

בכל מקרה תודה על כל העזרה אם כי סביר להניח שיהיו לי עוד שאלות בהמשך. :kopfpatsch:[br]פורסם בתאריך: 3.12.2007 בשעה 12:20:23

היי גונן.

כמה שאלות:

לגבי כרטיס המסך : רשמת לי דגם HD3850. נתקלתי בכרטיס כזה של Saphire וכרטיס כזה של GIGABYTE. יש הבדל בינהם ? האם זה הזיכרון שלו 256 ?

האם הוא תומך FULL HIGH DEFINITION ברמה גבוהה ? חוץ מזה אמרת שכרטיס למשחקים והיי דפינישן יעלה 1500 ש"ח בערך. יש לך המלצות במחיר הזה גם ?

לגבי הצורב DVD: יש לך במקרה דגמים לתת לי כי יש הרבה ואני לא יודע אילו דגמים הם חדשים יותר ואילו ישנים. פשוט אמרת לקחת את הדגמים האחרונים.

יהיו לי עוד שאלות, אל תתיאש ממני :kopfpatsch:

פורסם

ה-HD3850 מאוד מומלץ לגיימר מזדמן לדעתי. נותן ביצועים קרובים מאוד ל-8800GTS320M המקורי - "מלך" הגיימינג ששלט בכיפה עד לבואו של ה-8800GT לפני חודש בערך, אבל במחיר אטרקטיבי בהרבה.

לשימושים שלך לא הייתי ממליץ לעלות ל-HD3870 או ל-8800GT כי זה לא מפרט גיימינג יעודי ולא חושב שזה מצדיק את התוספת במקרה שלך.

ה-HD3850 נותן תמיכת HD מעולה וברמה הגבוהה ביותר - קח את הדגם הזול ביותר שתמצא, כל עוד הוא עם 3 שנות אחריות לפחות.

צורב - LG H66 למשל מומלץ מאוד.

פורסם
  • מחבר

היי גונן, (שוב)

את הצורב LG H66 מצאתי רק במקום אחד למכירה ולא רשום שם אם הוא תומך לייט סקרייב. אשמח לדעת כי זה חשוב לי. עוד משהו שהיה רשום שם זה H66N ולא רק H66. מה ההבדל אם אתה יודע ?

כרטיס טלוויזיה אני גם מוסיף אם יש לך המלצות לכרטיס טוב באיכות הקלטה של DVD בחיבור לממיר של הכבלים וממשק נוח. אם אין לך אני אתייעץ בפורום הנכון ואחזור עם תשובה.

שוב תודה.

פורסם

ל- H66N התכוונתי ויש אותו בחנויות רבות. גם כל צורב אחר של סמסונג/LG בממשק SATA מומלץ בהחלט (H62 של KG למשל).

ה-LightScribe הוא לא יותר מגימיק ומקצר את אורך החיים של ראש הקריאה/כתיבה של הכונן. תתיעץ בפורום "אמצעי אחסון"

צורב DVD:

SAMSUNG SG-S203B x20 SATA BLACK + SOFTWARE ¤174

לגבי כרטיס TV מומלץ (כולל שלט מדיה מלא):

וידאו וטלוויזיה:

HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ¤472

- www.IQPC.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים